Analisten verwachten een bullish voortzetting terwijl de prijs van Bitcoin flirt met $ 10.000

Bitcoin

Bitcoin (BTC) heeft zojuist zijn gekste driedaagse periode in letterlijke jaren meegemaakt. Voor degenen die de memo hebben gemist, zag vrijdag de cryptocurrency-markt handelaren met hun broek naar beneden vangen en digitale activa binnen enkele uren torenhoog duwen.

Op zijn hoogtepunt op zaterdagochtend was Bitcoin op die dag met 42% gestegen, van $ 7.300 naar net geen $ 10.500. Deze gigantische stap – de vierde grootste in de hele geschiedenis van Bitcoin en de grootste dagelijkse rally sinds 2011 – heeft voor meer dan $ 400 miljoen aan BitMEX-shortposities geliquideerd.

Bitcoin

Hoewel het bullish momentum voorlopig is vertraagd, met Bitcoin die terugkeert naar $ 9.700 en begint te handelen in een bereik, verwachten analisten dat cryptocurrencies de komende dagen hoger zullen blijven. Dit is waarom.

Bitcoin’s Bull Case Builds

Een analist die ‘JB’ heet gewezen dat met deze laatste stap van $ 7.700 naar $ 9.700, de driedaagse grafiek van Bitcoin er extreem bullish uitziet.

Hij vestigde de aandacht op de volgende redenen om zijn voorspelling te ondersteunen: de recente kaars kan worden gedefinieerd als een ‘bullish engulfing candle’, een dalende trendlijn die ontstond bij de top van $ 14.000 in juni werd doorbroken, markten hebben hun grootste volumedag in maanden gezien, de MACD drukt een bullish divergentie af en de Willy-indicator verlaat nu het oversoldgebied.

Ook heeft een handelaar die door “Smokey” gaat dat is genoteerd dat de Ichimoku Cloud een reeks koopsignalen afdrukt: een ontsnapping voorbij de Kumo, een trendlijn en een dreigende bullish twist van de Cloud. Hij bevestigde daarmee dat “ dit ofwel de grootste bull trap ooit is ”, een scenario dat volgens hem hoogst onwaarschijnlijk is, of “ we staan ​​voor een mooi Q4 2019 / Q1 2020 op BTC. ”

Het zijn niet alleen technische tekenen die aantonen dat Bitcoin een bullish momentum wint.

Aan de fundamentele kant van de markt hebben de Bitcoin-futures van Bakkt een nieuw dagelijks volumerecord gevestigd van 1183 contracten, wat neerkwam op ongeveer $ 10,3 miljoen aan handel. Deze relatief hoge volumes zijn nog geen trend, maar kunnen een toenemende institutionele interesse in cryptocurrency tonen. Om hieraan toe te voegen, steunde de Chinese leider, president Xi Jinping, blockchain in een politieke context, wat volgens velen het idee bevestigt dat cryptocurrencies en aanverwante technologie een sleutelrol spelen in de wereld van de toekomst..

In termen van on-chain-statistieken merkte Charlie Morris van ByteTree op dat vanaf 26 oktober de door gebruikers betaalde Bitcoin-vergoedingen met 43 procent zijn gestegen, de waarde van de verzonden cryptocurrency met 66 procent en de netwerksnelheid met 747 procent..

Bitcoin afgelopen 24 uur. Vergoedingen stijgen met 43%. Besteed (tx $ waarde) 66% hoger. Snelheid 746%! Ga zo door en de beer zal rusten. pic.twitter.com/bLPJijrC1Z

– Charlie Morris (@AtlasPulse) 26 oktober 2019

HODLers Onaangedaan

Bitcoin HODLers lijken het bullish sentiment te hebben opgepikt. Volgens een recente tweet van Rafael Schultze-Kraft van cryptocurrency-analyseplatform Glassnode, “HODLers blijven HODLing gebruiken.”

Hij merkte op dat gemiddeld “slechts 1,7% van de uitgegeven output (in wezen verzonden munten) deze maand ouder was dan zes maanden.” Met andere woorden: 98,3% van alle “on-chain activiteit [deze maand] was te danken aan UTXO’s die in het afgelopen halfjaar zijn gecreëerd.”

#Bitcoin

Ondanks de gekke prijsactie deze week, blijven hodlers hodlen.

Gemiddeld was slechts 1,7% van de bestede output deze maand ouder dan 6 maanden.

Dat wil zeggen, 98,3% van alle on-chain activiteit was te wijten aan UTXO’s die in het afgelopen half jaar waren gecreëerd.

Gegevens: https://t.co/jlwo4vqmvL pic.twitter.com/b2SN8UHfMR

– Rafael Schultze-Kraft (@ n3ocortex) 27 oktober 2019

Alle bearish argumenten?

Hoewel het sentiment enorm optimistisch is over de cryptocurrency-markt – zoals blijkt uit HODLers die zich stevig vastklampen aan hun munten – is er enig bewijs dat suggereert dat er op korte termijn pijn in de maak is..

De BTC-futures van de CME hebben zojuist een enorme kloof van $ 1.000 geprint tussen de sluiting van vrijdag van $ 8.700 en de wekelijkse opening van $ 9.700. Dit betekent op zichzelf misschien niets. Maar Bitcoin heeft een geschiedenis gehad van het opvullen van het gat, het omlaag of omhoog gaan naar prijzen waar de markt van de CME niet op handelde. Kijk maar eens naar de onderstaande grafiek van Richard Heart, die laat zien dat bijna elke dagelijkse CME-kloof is opgevuld door BTC in de weken die volgden op het ontstaan ​​van een kloof.

Hier is een geschiedenis met alle hiaten omcirkeld in CME #Bitcoin futures sinds ze begonnen op de dag van $ 20k #BTC Altijd hoog.

Ze zijn allemaal gevuld, behalve 1 onder ons voor $ 8500, en een die we net 7 dagen geleden boven ons hebben verdiend voor $ 11.195. pic.twitter.com/J7mVffmaLX

– Richard Heart (@RichardHeartWin) 19 juli 2019

Ook begint de vier-uurgrafiek van Bitcoin een reeks bearish divergenties af te drukken, technische signalen die aan kleine correcties voorafgaan. Er is natuurlijk geen garantie dat deze verschillen zullen uitkomen, maar er ligt zeker een val op korte termijn op tafel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me