Zuid-Korea: Exchanges accepteren nu aansprakelijkheid voor hacks, ongeacht wie de fout heeft begaan

Blockchain in Zuid-Korea

Het runnen van cryptocurrency-uitwisselingen kan een winstgevende onderneming zijn, maar er is altijd het risico van een cyberaanval. Dit is wereldwijd een algemene trend, maar als je er een exploiteert in Zuid-Korea, sta je voor een onbeschoft ontwaken. In afwachting van wijzigingen in plannen, zullen crypto-uitwisselingen in Zuid-Korea nu de volledige kosten voor hacks dragen, ongeacht wie de schuldige is.

Volgens berichten van het Aziatische persbureau The Korea Herald hebben vijf beurzen hun aansprakelijkheid jegens gebruikers in het geval van hacks aanzienlijk verhoogd. Door hun servicevoorwaarden bij te werken, hebben deze platforms een corrigerende aanbeveling geïmplementeerd van de Fair Trade Commission (FTC), de financiële waakhond van het land..

Blockchain in Zuid-Korea

Verhoogde aansprakelijkheid

Volgens het rapport had de FTC al in 2018 een bijgewerkte servicetermijn aanbevolen voor crypto-uitwisselingen die in het land actief zijn. Eerder werden Zuid-Koreaanse uitwisselingen niet aansprakelijk gesteld voor cyberaanvallen die niet plaatsvonden als gevolg van nalatigheid of systeemstoring van hun kant.

Echter, zoals het nieuwsbericht stelt, zouden deze uitwisselingen nu verantwoordelijk worden gehouden voor alle niet-goedgekeurde transacties, ongeacht of de fout bij hun systemen ligt of niet. Sommige van deze uitwisselingen hebben hun best gedaan om verantwoording af te leggen en hun fouten te erkennen.

Neem bijvoorbeeld Bithumb. Het laatste hackrapport over de populaire beurs kwam terug in maart, toen het berichtte dat het enkele abnormale opnames op zijn systeem had opgemerkt. In een begeleidende blogpost claimde de uitwisseling de verantwoordelijkheid voor de hack, met het argument dat, hoewel de beveiliging ervan voldoende was ontwikkeld om externe aanvallen af ​​te handelen, deze ‘insiders’ betrof.

[Merk op&# 128276;]

Onze excuses aan onze leden voor het vertragen van de service voor het storten en opnemen van cryptovaluta, we willen u informeren over de omstandigheden van de gronden en bevestigen dat uw vermogen veilig is.

Voor meer details >> https://t.co/dOvT78P0sK

– Bithumb (@BithumbOfficial) 30 maart 2019

Hoewel de post beweerde dat ongeveer 3 miljoen EOS (destijds ongeveer $ 12,5 miljoen waard) in ruilgeld werd gestolen, onthulde een afzonderlijk rapport van The Block dat ook ongeveer 20 miljoen XRP (destijds ongeveer $ 6,2 miljoen waard) werd ingenomen.

Oneerlijk tegenover uitwisselingen?

Zoals te verwachten is, kan deze verhoogde aansprakelijkheid mogelijk schadelijk zijn voor elke beurs die in de toekomst door een hack wordt getroffen. Hoewel veel inbreuken op de beveiliging op cryptoplatforms kunnen worden herleid tot gebreken en nalatigheid van de beurzen zelf, delen klanten ook een beetje de schuld.

Aangezien beurzen nu alle aansprakelijkheid dragen, zijn ze verantwoordelijk voor het vergoeden van hun klanten, terwijl ze er ook voor zorgen dat eventuele hacks hun bedrijfsresultaten niet beïnvloeden.

De bescherming van de klant zal eindelijk een prioriteit zijn, waardoor beschikbare winsten kunnen worden omgeleid naar het verstrekken van terugbetalingen aan klanten, terwijl de reserves (voor degenen die dat in ieder geval hebben) ook veel eerder dan verwacht uitgeput kunnen raken. Zoals Blockonomi meldde, boekte Bithumb vorig jaar een nettoverlies van $ 180 miljoen.

Het lijkt een beetje oneerlijk om alle aansprakelijkheid op de beurzen te leggen, vooral als we bedenken hoeveel activa deze platforms bevatten. Uitwisselingen die de totale last dragen, kunnen voor klanten ook een prikkel zijn om nogal onzorgvuldig om te gaan met hun inloggegevens en privésleutels. Neem voor een perfect voorbeeld van het laatste de recente phishingpoging op UPbit.

CoinDesk Korea meldde vorige maand dat verdachte hackers e-mails naar klanten van UPbit stuurden met betrekking tot hun accountinformatie. De nabootsers vervalsten een weggeefactie, terwijl hun e-mails een gevaarlijke bijlage zouden bevatten.

De bijlage werd geïdentificeerd als “Event Winner Personal Information Collection and Usage Agreement.hwp”, en volgens het rapport voert het automatisch schadelijke code uit op de hostcomputer wanneer deze wordt geopend. Upbit kreeg hier lucht van en publiceerde onmiddellijk een uitspraak, gebruikers instrueren om geen e-mail te openen vanaf het adres “[email protected]

Met de nieuwe algemene voorwaarden zou elke persoon die – om de een of andere reden – de UPbit-waarschuwing niet heeft gezien en die uiteindelijk zijn informatie aan de nabootsers heeft verstrekt, nog steeds worden losgelaten. De aansprakelijkheid zou volledig op UPbit vallen.

Zolang ze in bedrijf zijn, hoefden uitwisselingen zich alleen maar zorgen te maken over het waarborgen van de hoogste veiligheidsnormen vanaf hun einde. Nu moeten ze hopen dat hun klanten ook waakzaam en veiligheidsbewust blijven.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me