Herlancering van gehackte Exchange Cryptopia: gebruikers onderhevig aan “haircut” op crypto-holdings

Cryptopia-hack

Hoewel het sentiment in de veelheid aan gemeenschappen in de cryptocurrency-industrie nogal levendig is, zijn er twee uitzonderingen: degenen die verwikkeld zijn in het QuadrigaCX-debacle en slachtoffers van de Cryptopia-hack. Maar degenen in de laatste groep konden dinsdag een broodnodige zucht van verlichting slaken, toen de altcoin-centric exchange in Nieuw-Zeeland onthulde dat het de handel gedeeltelijk opnieuw had gelanceerd..

Toch is de situatie van Cryptopia maar al te kort en droog, aangezien sommige gebruikers een verlies in hun beursdeelnemingen meldden. Ze noemen dit een ‘kapsel’, en het doet nogal denken aan de Bitfinex-hack van weleer.

Cryptopia-hack

Cryptopia begint weer op de been te komen

Cryptopia, een eens bekende beurs, kreeg half januari een brute hack. Blockchain-onderzoekers beweerden dat het in Christchurch gevestigde bedrijf meer dan $ 16 miljoen aan Ethereum, ERC-20-tokens en een reeks niet nader genoemde digitale activa verloor. Terwijl het bedrijf probeerde het hete water dat het stond te koelen, hielden vertegenwoordigers van het bedrijf hun mond.

Maar midden februari gaven de lokale autoriteiten de beurs een A-OK om de handel te hervatten. En sindsdien is Cryptopia begonnen met het herbouwen van zijn platform, waarbij het langzaam de stenen neerlegt voor een nieuwe, verbeterde en aanzienlijk veiligere iteratie van zijn aanbod.

De startup lanceerde twee weken geleden een alleen-lezen iteratie van zijn website, waardoor gebruikers voor het eerst in maanden konden kijken naar de uitwisseling die ze ooit zo dierbaar waren. Hoewel velen onder de indruk waren van het proces, heeft Cryptopia eindelijk de handel op dinsdag opnieuw geactiveerd. In een Twitter-update die onlangs werd gepost, schreef het team:

Update: we hebben de handel hervat op 40 handelsparen die we als veilig hebben gekwantificeerd. We zullen deze lijst blijven uitbreiden naarmate we meer munten wissen.

– Cryptopia Exchange (@Cryptopia_NZ) 19 maart 2019

Voor degenen die zich afvragen: Tezos, Monero, ZCoin, Ethereum, Bitcoin, Litecoin en Dogecoin behoren tot de cryptocurrencies die nu kunnen worden verhandeld op Cryptopia.

Over het algemeen waren de klanten van Cryptopia tevreden en plaatsten ze vrolijke grapjes als reactie op de bovenstaande tweet. Er zijn echter nog veel facetten van het platform die worden omgeven door gele tape. Volgens een Cryptopia brief, e-mail naar zijn klanten vorige week, zijn stortingen nog steeds gesloten vanwege de nieuwerwetse portemonnee-oplossing van de exchange. En zoals eerder aangegeven, blijft er nog steeds een massa altcoins-paren over die geïnactiveerd blijven, aangezien Cryptopia vermoedelijk de logistieke haalbaarheid beoordeelt van het introduceren van ondersteuning voor meer dan 450 cryptocurrencies op de geüpgradede server..

Crypto-kapsel?

Het ergste is echter het kapsel waarmee de gebruikers van Cryptopia werden begroet toen ze hun rekeningen openden. Op de website van Cryptopia staat dat voor alle gebruikers met Bitcoin een haircut van 14,04% wordt toegepast, wat betekent dat een handelaar die één BTC in handen heeft op het moment van de hack, zijn saldo zal zien afnemen tot 0,8596 BTC. Litecoinsaldi hebben naar verluidt een haircut van 43% gekregen. En Ethereum-saldi, waarop de executors van de hack schijnbaar het doelwit waren, werden van de aardbodem geveegd door middel van een haarsnit van 100%.

Toch heeft Cryptopia beloofd dat er een kortingsprogramma komt. In de bovengenoemde e-mail schreef Rob Dawson, lid van de Cryptopia C-suite, dat gebruikers voor elke hack-gerelateerde opname Cryptopia Loss Marker (CLM) zullen ontvangen, een digitale weergave van de waarde van de activa van een klant die verloren zijn gegaan bij de aanval. Dawson legt uit:

“CLM is geen munt, het kan nog niet worden verhandeld, het is slechts een nummer in de database dat het verlies voor elke munt voor elke gebruiker in $ NZD op het moment van het evenement vertegenwoordigt.”

Hoewel sommige cynici beweren dat CLM slechts Cryptopia’s manier is om sluw te voorkomen dat de slachtoffers van deze miljoenenaanval worden terugbetaald, is er een precedent geschapen voor het succes van dit terugbetalingsmiddel..

In 2016 verloor Bitfinex, toen een van ‘s werelds grootste cryptocurrency-uitwisselingen, $ 72 miljoen aan BItcoin in een verrassende hack. Net als in het geval van Cryptopia, namen handelaren die het platform met hoofdkantoor in Hongkong gebruikten een “gegeneraliseerde” haircut, waarbij deze een platformbrede 36% was. Bitfinex ging verder met het opzetten van een vergoedingstoken, BFX, voordat hij de tokens terugkocht tegen hun nominale waarde van $ 1 in de maanden die volgden op de hack van augustus..

Het is niet duidelijk of Cryptopia in de voetsporen van Bitfinex zal treden, maar slachtoffers van de hack rijden er zeker op.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me