Facebook klaagt cloaking-expert aan voor Bitcoin-investeringszwendel

Facebook

Social media-gigant, Facebook klaagt Basant Gajjar aan wegens cloaking-activiteiten op het platform gericht op het promoten van Bitcoin-zwendel en het verspreiden van nepnieuws over de aanhoudende COVID-19-pandemie..

Rogue-acteurs hebben elke gelegenheid aangegrepen om bitcoin en andere virtuele valuta te stelen van nietsvermoedende slachtoffers, waarbij ze soms profiteren van een wereldwijd probleem en de kwetsbaarheid van de slachtoffers.

Valse Bitcoin-investeringsregelingen en COVID-19-nieuws

Volgens een rechtszaak ingediend op donderdag (9 april 2020) door Facebook en haar dochteronderneming Instagram, in de Amerikaanse districtsrechtbank van het noordelijke district van Californië, heeft Gajjar sinds 2018 bestemmingspagina’s voor meerdere advertenties op Facebook verhuld, waarvan sommige nep-bitcoin-schema’s en voedingssupplementen verkochten.

Een fragment uit de indiening van de rechtbank luidt:

“ De verhuldiensten van de verdachte werden onder meer gebruikt om misleidende dieetpillen en farmaceutische producten, oplichting in cryptocurrency-investeringen en zelfs verkeerde informatie over de economische impact van de COVID-19-pandemie te promoten ”.

Gajjar, een Indiase staatsburger die in Bangkok woonde, bezat en exploiteerde een niet-geregistreerd bedrijf genaamd LeadCloak, dat gespecialiseerd was in verhul-advertenties. Cloaking is een techniek die de ware aard van een advertentie verbergt door iets anders aan het publiek te presenteren.

Door schijnbaar ‘onschuldige’ advertenties op platforms zoals Facebook te plaatsen, wordt het beoordelingsproces van het mediaplatform geblokkeerd, waardoor wordt voorkomen dat het platform misleidende advertenties vasthoudt.

De rechtszaak beweerde verder dat Gajjar in maart 2020 cloaking-diensten gebruikte om een ​​frauduleus bitcoin-schema te promoten. Volgens Facebook plaatste verdachte een ongevaarlijke advertentie over roestvrijstalen lepels. De advertentie ging echter in feite over een bitcoin-investeringsplan dat mensen zogenaamd economisch zou beschermen tegen de coronavirus-pandemie.

Ook gebruikte de beklaagde het imago van een beroemdheid om het investeringsplatform voor virtuele valuta ‘geloofwaardig’ te maken. Afgezien van het verkopen van bitcoin-investeringen, gebruikte Gajjar ook cloaking-diensten om nep-voedingssupplementen te promoten en paradeerde afbeeldingen van beroemdheden die zogenaamd het product gebruikten.

Daarom zoekt de socialemediagigant een permanent verbod tegen Gajjar, LeadCloak en medewerkers. Facebook eist verder schadevergoeding en vraagt ​​om verlichting.

Crypto-zwendel op alle mogelijke manieren

Frauduleuze actoren verspillen geen tijd aan het azen op slachtoffers tijdens een pandemie of een grote wereldgebeurtenis, zoals de aanhoudende COVID-19-pandemie. Er zijn meer dan 1,6 miljoen gevallen gemeld sinds het nieuwe virus opdook.

In het Verenigd Koninkrijk, de nationale fraude van het land & cyberrapportagecentrum, Action Fraud, heeft onlangs onthuld dat bewoners nep-e-mails ontvingen met het verzoek om donaties in bitcoin aan de National Health Service (NHS).

We blijven een groot aantal rapporten ontvangen over nep-e-mails die worden gebruikt om donaties aan de NHS te vragen.

De NHS zal u nooit vragen om rechtstreeks geld naar een bankrekening te sturen of een betaling uit te voeren met Bitcoin.

Volg ons advies om online veilig te blijven.#coronavirusfraude pic.twitter.com/hxtaJ3AOFr

– Actie Fraude (@actionfrauduk) 9 april 2020

Bovendien waarschuwde het bureau de burgers om niet te zwichten voor dergelijke e-mails, aangezien het Britse gezondheidszorgsysteem geen donaties in BTC zal vragen of om een ​​overboeking naar een bankrekening zal vragen..

In maart 2020 gaf de financiële regelgevende instantie van het VK, de Financial Conduct Authority (FCA), een waarschuwing uit over COVID-19-zwendel. Het bureau onthulde verder de tactieken van de slechte acteurs en vroeg burgers om geen gevoelige details te onthullen en ook op te passen voor verrukkelijke plannen, nep-liefdadigheidsprojecten.

Chester Wisniewski, een onderzoeker bij de veiligheidsuitrusting Sophos, legde de activiteiten bloot van fraudeurs die zich voordeden als de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om donaties in bitcoin te zoeken voor het gezondheidsagentschap.

Toen basketballers en fans over de hele wereld rouwden om de dood van basketballegende Kobe Bryant, die samen met zijn tienerdochter en zeven anderen omkwam bij een vliegtuigongeluk, zagen crypto-hackers de perfecte gelegenheid om toe te slaan.

De malafide acteurs verborgen een script voor het mijnen van digitale valuta in het behang van de overleden voormalige basketbalspeler. Fans die de foto van Bryant van internet hadden gedownload, zouden onbewust crpytojackers in staat stellen om digitale valuta op hun computer te gebruiken.

Regelgevende instanties in verschillende rechtsgebieden waarschuwen investeerders voortdurend om op hun hoede te zijn voor frauduleuze bitcoin-schema’s die een neprendement op investering (ROI) bieden. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft drie mannen aangeklaagd voor het uitvoeren van een grootschalig frauduleus cryptomining-plan.

Zoals gemeld door Blockonomi in januari 2020, steunde Bitcoin-miljardair Pierce Brook een zwendel met digitale valuta die werd beheerd door EXW Wallet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me