DAIHard: Fiat-Crypto Ramp voor Dai Fumbles Launch, gered door White Hat Hacker

White Hat-hacker

Een platform dat lijkt op Local Bitcoins, maar dan voor de Dai stablecoin, DAIHard, kondigde op 15 april zijn bèta-lancering aan op het Ethereum-mainnet. De parvenu is gericht op het bieden van een censuurbestendige locatie voor fiat-Dai-handel, hoewel het lijkt alsof de contracten snel werden leeggemaakt door een whitehat hacker en het project is dienovereenkomstig tijdelijk uitgeschakeld.

White Hat-hacker

Lezen: Hoe u een lening kunt afsluiten met Maker Dai: complete gids

Laten we, voordat we naar de hack gaan, de context bekijken. Volgens de sindsdien verwijderde aankondiging is DAIHard ontworpen om gebruikers de Ethereum dapp-browser MetaMask en het onderpand (met een verhouding van 1: 3) te laten gebruiken om te beginnen met het kopen of verkopen van Dai.

Transacties moeten naar goeddunken van de handelaar worden gefaciliteerd via bankoverschrijvingen, geldverlagingen of iets dergelijks.

Fiat-opritten zijn van cruciaal belang om cryptocurrencies real-world nut te geven, dus de Dai Hard-aankondiging van vandaag is een grote.

Het is net als Local Bitcoins voor Dai, behalve dat het open draait & verifieerbare slimme contracten, wat betekent dat het nooit kan worden gedood. pic.twitter.com/x42RF26sEW

– Spencer Noon (@spencernoon) 15 april 2019

Het DAIHard-model is bedoeld om diefstal te ontmoedigen met een burn-functie: als fiat-betaling nooit wordt ontvangen, zouden verkopers de optie hebben om Dai te verbranden in plaats van het vrij te geven, zodat de oplichters ook geen betaling ontvangen.

Het platform is zo gestructureerd dat het voor iedereen toegankelijk is, zeiden de makers:

“Het maakt gewoon niet uit waar u zich bevindt, omdat DAIHard niet hoeft te communiceren met een bepaald rechtsgebied of betalingssysteem om te werken. DIAHard werkt door mensen (of robots? Organisaties?) Te stimuleren om te navigeren door de specifieke reële hindernissen van bankoverschrijvingen, geldverlagingen of andere fiat-overboekingsmethoden. Deze prikkels werken of u zich nu in Amerika, Zimbabwe of de Atlantische Oceaan bevindt; en ze zouden werken, ongeacht of het ‘fiat’ USD, schelpen of Rai-stenen is. “

Toch lijkt de beta fiat-crypto-gateway al een moeilijke start te hebben gehad. Reddit-gebruiker adamaid_321 identificeerde verschillende kritieke bugs in de code van het platform en veegde naar verluidt al het geld weg voordat een blackhat-hacker hetzelfde kon doen.

De Redditor heeft beloofd het geld terug te geven en heeft iedereen gewaarschuwd om DAIHard niet te gebruiken “totdat de exploits zijn verholpen, de code is gecontroleerd en de contracten opnieuw zijn geïmplementeerd.” De ontwikkelaars van het project hebben ‘de interface uitgeschakeld’ en hebben zich gecommitteerd aan een post-mortemrapport.

Het incident op de lanceringsdag benadrukt nogmaals hoe cruciaal het controleren van slimme contracten is in het Ethereum-ecosysteem.

Het Fiat-probleem aanpakken

Uitzoomend, heeft een huidig ​​gebrek aan fiat-onramps voor het kopen van Dai veel gebruikers gedwongen ether (ETH) te kopen om in de stablecoin te handelen, een enigszins lastige middelste stap die subtiele belastingimplicaties kan hebben, afhankelijk van het rechtsgebied..

Coinbase heeft in 2018 aangekondigd dat het overwoog om Dai samen met 30 andere cryptocurrencies op zijn platforms. Indien geactualiseerd, zou de notering de crypto-uitwisseling de meest opvallende fiat-onramp maken die de stablecoin tot nu toe heeft omarmd. Het bedrijf ondersteunt al Dai-transacties met alleen cryptovaluta op zijn oprukkende handelsplatform Coinbase Pro, maar een dergelijke vermelding is tot nu toe niet gekomen op de consumentgerichte Coinbase.com of de mobiele apps van de onderneming..

Het bijbehorende governance-token van de Dai, MKR, is onlangs ingevoerd overdrachtsmodus op Coinbase Pro in rechtsgebieden buiten de Amerikaanse vroege uitsluiting heeft ongetwijfeld betrekking op een overvloed aan voorzichtigheid over de vraag of MKR voldoet aan de wettelijke drempel om een ​​niet-geregistreerd beveiligingsaanbod te zijn van de Amerikaanse Securitites and Exchange Commission (SEC).

Of dat het geval is en hoe die aanduiding de Dai zou beïnvloeden, valt nog te bezien.

Maar deze nuances bieden ook een goed vergelijkingspunt tussen wat een grote gecentraliseerde beurs en wat een kleinere en gedecentraliseerde uitdager als DAIHard (op zijn theoretisch best) zou kunnen bieden. De eerste kan wellicht op een dag fiataankopen van Dai aanbieden volgens de uitspraken van de toezichthouders, die kunnen worden gewijzigd; de laatste zou, mits goed gecontroleerd, dergelijke aankopen nu en altijd kunnen vergemakkelijken via censuurbestendige slimme contracten.

Beiden hebben hun voor- en nadelen. En beide hebben nu hun plaats aan de tafel van gedecentraliseerde financiën. In de tussentijd blijft de Maker-gemeenschap een hoger Dai-stabiliteitspercentage in de gaten houden in een campagne om de Dai-prijs terug te stabiliseren op zijn $ 1 USD-koppeling.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me