CoinBene gehackt? Exchange zegt van niet, ondanks langdurig onderhoud

CoinBene Exchange recensie

Grote crypto-uitwisseling CoinBene is naar buiten gekomen om zijn gebruikers te verzekeren dat het langdurige onderhoud, waardoor zijn diensten niet beschikbaar waren voor duizenden gebruikers, niet te wijten was aan een inbreuk op de beveiliging.

Spreken via een update op Twitter Op 27 maart reageerde CoinBene op bezorgdheid van zijn gebruikers, die menen dat de langdurige vertraging in stortingen en opnames duidde op een inbreuk op zijn portemonnee. In de verklaring wees de uitwisseling erop dat het onderhoud slechts een upgrade was van de beveiliging van hun portemonnee.

CoinBene Exchange recensie

“Gebruikersactiva op het CoinBene-platform zijn 100% veilig, ons platform belooft dat als gebruikersactiva verloren gaan, we 100% zullen compenseren”, legde de uitwisseling uit..

Verderop te merken dat:

“Het CoinBene-beveiligingsteam bewaakt te allen tijde eventuele afwijkingen en zal de eerste keer een waarschuwing geven om mogelijke risico’s te voorkomen.”

De aankondiging van CoinBene veroorzaakt paniek

De in Singapore gevestigde beurs bekend gemaakt gepland onderhoud op 26 maart, waarin staat dat functies zoals stortingen en opnames worden beïnvloed “om de gebruikerservaring te verbeteren” van hun gebruikers.

Op het moment dat de aankondiging werd gedaan, kwamen investeerders die de beurs gebruikten in massahysterie, en velen meldden dat dit een teken was dat het platform was geschonden.

In een nu verwijderde tweet legde Nick Saporano, Chief Innovation Officer bij blockchain-startup het Divi Project, uit dat gegevens op Etherscan, een trackingplatform voor Ether-transacties, een enorm uitgave van activa van het platform van de beurs. Om zijn punt samen te vatten, meende hij dat dit een teken zou kunnen zijn van een reeds uitgevoerde aanval op de portemonnee van de beurs.

Reageren op de tweet van Saporano, Twitter-gebruiker Steve Morrison uitgelegd dat het hoogstwaarschijnlijk was dat de exchange crypto-holdings overbracht naar een koude portemonnee – die veilig is.

Tokens zijn verplaatst naar een portemonnee met een opmerking als een "koude portemonnee".

– Stephen Morrison (@HowManyMiles_) 26 maart 2019

Uitwisselingsgedrag op hacks vormt een rechtvaardiging voor wijdverbreide paniek

Het is niet helemaal ongepast dat de investeerders van CoinBene zich bedreigd voelen door de aankondiging van het bedrijf van “gepland onderhoud”. Veel cryptocurrency-uitwisselingen lijken de gewoonte te hebben aangenomen om hacks veel later te melden dan ze zich voordoen.

In plaats daarvan sluiten ze hun diensten af ​​en noemen ze “ongepland onderhoud”, “onderhoudsdiensten”, of verzinnen ze slechts een technische term terwijl ze proberen de dingen aan hun einde te verhelpen. Dit was hetzelfde model dat werd ingezet door het onlangs gehackte DragonEX, waar het zijn servers uitschakelde voor onderhoud en 24 uur later een hack aankondigde.

Als ze vervolgens een nederlaag accepteren en uiteindelijk de schuld van het publiek geven, nemen ze hun toevlucht tot een andere technische term (meestal een ‘inbreuk op de beveiliging’) om de hack te bagatelliseren.

Gezien deze trend en de frequentie waarmee digitale activaplatforms worden geschonden, zal elke uitwisseling die gepland onderhoud meldt – zij het echt – een paar wenkbrauwen optrekken.

Er is niets mis in het paradijs

Zoals gezegd kwam de opheldering van CoinBene een dag later, toen de beurs zijn best deed om de angsten van zijn gebruikers en de grotere cryptomaatschappij met betrekking tot zijn status weg te nemen..

De uitwisseling onthulde dat ze rapporten hadden ontvangen van andere crypto-uitwisselingen over de diefstal van het geld van hun gebruikers. Hoewel ze de uitwisselingen die hen deze informatie verstrekken niet noemden, besloot hun beveiligingsteam doorslaggevende maatregelen te nemen om te voorkomen dat dergelijke informatie zich op hun platform zou voordoen.

CoinBene ook verzekerd haar gebruikers over het langdurige onderhoud in een aparte tweet, terwijl ze iedereen die bedenkingen had over de veiligheid van hun geld, smeekte om contact op te nemen met het ondersteuningsteam.

Help ons allemaal om dit nieuws te retweeten om meer gebruikers het te laten weten, zodat ze zich er geen zorgen over zullen maken, allemaal bedankt !

– CoinBene Global (@CoinBene) 27 maart 2019

Enkele uren later kondigde het bedrijf aan dat stortingen voor Bitcoin (BTC), Tether (USDT) en Ethereum werden heropend voor het grote publiek.

BTC ETH en USDT zijn geopend, andere zullen zo snel mogelijk worden geopend, maak je geen zorgen

– CoinBene Global (@CoinBene) 27 maart 2019

CoinBene is volgens het dagelijkse handelsvolume momenteel de 9e grootste crypto-uitwisseling ter wereld Coinmarketcap-gegevens. Het is goed voor $ 722,8 miljoen aan transacties die de afgelopen 24 uur zijn geregistreerd. Ongetwijfeld zal een aanval op een uitwisseling van zijn status zorgen baren bij het hele wereldwijde crypto-ecosysteem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me