NFTs ramlade rampljuset i kryptoekonomin den här veckan

Ethereum

Icke-fungibla tokens är tokeniserade medier (tänk konst, videor och annat) som handlar ovanpå blockkedjor som Ethereum, nämligen på NFT-marknadsplatser som OpenSea och Rarible.

Dessa speciella tokens ger härkomst och ägande kring digitala tillgångar i en utsträckning som aldrig varit möjligt tidigare. I år har Ethereums decentraliserade finanssektor (DeFi) snabbt värmts upp, men i samma omfattning och i jämförelsevis mindre skala har den regerande smarta kontraktsplattformens NFT-arena också blivit allvarligt blomstrande parallellt.

I själva verket blommade arenan nog att några av de bredare kryptoekonomins mest inflytelserika figurer inte bara uppmärksammar – de dyker nu in.

Morgan Creek Digital’s Onboard

Anthony Pompliano är mest känd i krypto för sin långvariga Bitcoin-förespråkande. Men nu hoppar “Pomp” och hans medgrundare, Morgan Creek Digital, Jason Williams, in i den NFT-drivna digitala konstscenen också.

Det är enligt den 21 september upplagan av The Pomp Letter, med titeln “Nästa stora satsning – Digital konst.”

Där avslöjade Pomp att han och Williams nyligen hade ökat sina investeringar i NFT-konstsektorn, inklusive en ny flaggskeppskommission av den begåvade uppåtgående konstnären FAKTISKT.

[NY POST] Nästa stora satsning – Digital konst@GoingParabolic och jag har satsat mycket på digital konst eftersom vi tror att marknadsvärde så småningom kommer att förmörka den traditionella konstmarknaden.

I dag avslöjar vi "Innovatörens middag" från @fewocious &# 128578;https://t.co/dbkeMf2pMI

– Pomp &# 127786; (@APompliano) 21 september 2020

“Jag tror personligen att det digitala konstmarknadstaket kommer att växa till att bli större än det fysiska konstmarknadstaket”, säger Pompliano i inlägget.

BlockTowers “Tripling Down” på NFT

Liksom Morgan Creek Digital är BlockTower Capital ett annat välkänt kryptoinvesteringsföretag. Det är därför som huvuden vände sig den här veckan när BlockTowers Ari Paul tillkännagav att företaget planerar att investera mer än 10 miljoner dollar i NFT och relaterade projekt under det kommande halvåret.

BlockTower har varit glada över NFT sedan vår lansering för 3+ år sedan, men vi förväntar oss att trippla ner under de närmaste 6 månaderna och anslå $ 10 miljoner + till temat. Shill @xxstevelee (min kollega mest fokuserad på branschen) med idéer och tonhöjder. En tråd om NFT att följa / 1

– Ari Paul ⛓️ (@AriDavidPaul) 21 september 2020

I samma tillkännagivandesträng fortsatte Paul framför allt:

”NFTs [är] en bred kategori. Spelartiklar och samlarföremål, digital konst, försäkringar, immateriella rättighetslicenser … listan är oändlig. Jag är intresserad av allt, och nästan alla typer av NFT som hittills är byggda kommer sannolikt att få dragkraft så småningom. ”

Lil Bubble Mints First NFTs

Lil Bubble kittlade nästan alla i krypto förra sommaren när han släppte “All Time Lows,”En charmig kryptotemaversion av Lil Nas Xs hitlåt” Old Town Road. ”

Under de senaste veckorna har Lil Bubbles nyfikenhet utlösts av NFT, så skaparen har undersökt relaterade sätt att utnyttja tekniken. Dessa utforskningar kulminerade i Lil Bubbles första NFT-mynta den här veckan, en samlad samlingsartikel med titeln “10/10När månen?

Den första lilla bubblan #NFT nu på @rariblecom &# 129488;

Tar tillbaka det där allt började – När månen?

Totalt utbud? 10https://t.co/FHhTRYIXLv

– lil bubbla &# 128201; (@TheCryptoBubble) 21 september 2020

NFT: erna var också omedelbart populära: alla tio exemplar hade sålts ut inom bara några timmar efter att de släpptes.

Cobie köper en XCOPY?

King Co ฿ dvs, a.k.a. CryptoCobain, har länge varit en av de mest populära figurerna på “Crypto Twitter.” Och nu har han fått NFT-buggen också.

Tidigare denna månad kom Cobie in i ett hett budkrig mot Gemini-ägda NFT-auktionshuset Nifty Gateway för “Narcissus död,”En signatur 1/1 bit från den produktiva kryptoartisten Pak. Cobie blev så småningom utslagen för arbetet, men han har fortsatt sina insamlingsinsatser i stor stil.

Till exempel, spola fram till den här veckan och det ser ut som att Cobie just har köpt ”State of Us,”En tidig NFT-signatur från den hyllade kryptoartisten XCOPY, för 9 ETH på NFT-konstplattformen SuperRare.

State of Us ⚡️

1 av 1 kryptoutgåva @SuperRare_co

Länk: https://t.co/46MzVA2HOG$ ETH #crypto #konst #humör pic.twitter.com/LbCvQECeKF

– XCOPY &# 127988; (@XCOPYART) 10 mars 2019

Zooma ut

Kasta inte pengar på de första NFT-projekten du hittar bara för att fler och mer inflytelserika kryptofigurer kommer till dessa “media-lego” -innovationer. Som alltid i krypto, gör din forskning och aldrig investera oansvarigt.

Med detta sagt validerar denna våg av nytt intresse kring NFT och visar att det finns ett verkligt intresse och löfte. Naturligtvis är NFT-ekosystemet fortfarande ungt och har gott om utrymme att växa härifrån, men från och med den här veckan verkar det som om en första flyghastighet har uppnåtts så långt uppmärksamheten i kryptoekonomin går.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me