Komplet guide til NFT’er: Sådan oprettes og indsamles den næste bølge af digitale aktiver

Vejledning til NFT'er

Ethereum har været stjernen i kryptoøkonomien i 2020 takket være breakoutsucces for den smarte kontraktplatforms stigende sektorer, f.eks. decentraliseret finansiering.

Ud over DeFi har ikke-svampelige tokens (NFT’er) givet liv til en anden af ​​Ethereums mest lovende, om end forholdsvis mindre kendte arenaer. Navnlig har den største majoritet af NFT-aktivitet til dato fundet sted på Ethereum.

Hvis DeFi er lavet af “penge-legoer”, kan NFT’er forstås noget lignende som programmerbare “medielegoer”. Kort sagt, disse specielle tokens er beviseligt knappe digitale aktiver, hvoraf herkomst og ejerskab altid er garanteret af Ethereum blockchain.

Denne nye krypto-native token-standard kan styrke skabere – uanset om de er kunstnere, udviklere eller videre – på en række måder, der ikke var mulige før, f.eks. indsamling af automatiserede royalties direkte til digitale aktiver.

Lad os i dag nedlægge NFT’er: hvad de er, hvordan man laver og sælger dem, hvordan man samler dem og mere.

Hvad er NFT’er?

Fiat-kontanter er fungible, f.eks. en $ 5 USD-regning er fuldstændig udskiftelig med enhver anden $ 5 USD-regning. Tilsvarende er kryptokurver som bitcoin og ether fungible, dvs. 1 BTC kan udskiftes med 1 BTC og 1 ETH kan udskiftes med 1 ETH osv..

På bagsiden er NFT’er, der er afhængige af specielle tokenstandarder som ERC-721 for at sikre unikhed, ikke udskiftelige og verificerbart unikke og knappe med tilladelse til blockchain-teknologi.

Ikke-svampelige poletterHvad er ikke-svampelige tokens? Enestående & Autentiske digitale aktiver

På denne måde er NFT’er som digitale samleobjekter eller ejerskabsbeviser, der er værdifulde netop fordi de er 1/1 eller aktiver i begrænset udgave, der er likvide og nyttige oven på en platform som Ethereum.

NFT-økosystemet startede først i 2017 med lanceringen af ​​banebrydende samleprojekter som CryptoPunks og CryptoKitties, og siden da har rummet blomstret mod en række nye brugssager og industrier. Per analysesite NonFungible.com, NFT-økonomien har set til dato $ 109 millioner i heltids-token-salg til dato, hvor $ 1 million af denne omsætning kom lige i sidste uge alene!

De forskellige typer NFT’er

NFT’er kan bruges til at tokenize næsten hvad som helst, hvor forskellige medietyper er særligt lavhængende frugter. Indtil videre har nogle af de mest populære NFT-brugssager været:

SjældenInside Rarible: Red-Hot Ethereum NFT Marketplace

Oprettelse af NFT’er: Start med filerne

Hvis du er interesseret i at oprette NFT’er, starter du med at få dine medier i orden. NFT’er kan understøtte en række filer, såsom visuelle filer (JPG, PNG, GIF osv.), Musikfiler (MP3 osv.), 3D-filer (GLB osv.) Osv.. 

Når det er sagt, starter du med at oprette en NFT som med andre mediefiler, hvad enten det er et JPG-fotografi uploadet til din computer eller et diskotek MP3-spor, du oprettede ved hjælp af software til musikproducenter. Når din traditionelle fil er klar, tager du simpelthen det ekstra trin at uploade den til en prægeplatform for at tokenisere den som en NFT.

Sådan Mint NFTs

Der er allerede en række NFT-mønteringsplatforme omkring Ethereum-økosystemet, og de har alle deres egne afvejninger.

Til at begynde med er der gør-det-selv (DIY) mintingsplatforme som OpenSea, Sjælden, InfiNFT, Mintbase og Last. Disse projekter gør det muligt for skabere nemt og uden tilladelse at prikke deres egne NFT’er, hvad enten disse aktiver er fin digital kunst, medlemskort eller så videre.

Derudover, og især inden for den digitale kunstarena, er der nogle eksklusive NFT-mønteringsplatforme, der kun er medlemskab, som skabere skal anvende og blive accepteret inden de kan møntes gennem disse projekter. For eksempel er to sådanne projekter Super sjælden og Async Art.

Når du har din fil klar, og din valgfremføringsplatform er opstillet, skal du forbinde din valgte Ethereum-tegnebog, uploade din fil (på samme måde som du ville gjort på almindelige platforme som Imgur eller Flickr) til din platform og udfylde aktivets efterfølgende beskrivelse.

På dette tidspunkt i processen vil du kunne indstille, om du vil oprette et enkeltstående eller udgavebaseret stykke, dit aktivs royaltyprocent, indhold, der kan låses op og mere. Når alt dette er forberedt, kan du starte prægningsprocessen, som kræver, at nogle ETH betaler for godkendelse og prægningstransaktioner.

Bemærk: Da Ethereum-gaspriserne har været høje i de seneste uger, har mange NFT-skabere været udsat for ekstremt høje omkostninger til udvinding. For at tackle dette kan skabere 1) vente på, at gaspriserne sænkes meget, 2) vente på, at lag-to-skaleringsløsninger bliver bredere omfavnet, 3) eller hæve deres NFT-priser for at kompensere for gasudgifter. 

Ved salg af NFT’er

Åbne markedspladsplatforme som OpenSea og Rarible gør det let at sætte NFT’er fra hele økosystemet til salg, hvor den førstnævnte er særlig nyttig til auktionsformater.

For at sælge en NFT forbinder du din Ethereum-tegnebog til din valgte platform. Hvis du allerede har oprettet NFT, skal du være i stand til at klikke på den og se en “Sælg” prompt, som du kan klikke på og underskrive en transaktion for at gennemføre. Hvis du har samlet en andens NFT og vil lægge den til salg, er processen den samme: Klik på aktivet og følg instruktionerne “Sælg”, så bliver du gylden.

Opensea MarketplaceOpensea Marketplace

Om evaluering og indsamling af NFT’er

Hvor meget skal du betale for en NFT, eller hvor meget skal du sælge en for? Der er ikke noget rigtigt eller forkert svar her, men der er vigtige generelle begreber at huske på.

Hvis du bare er kreativ og ønsker at eksperimentere, så betyder priser naturligvis ikke så meget. Hvis du er ivrig efter at sikre ROI på dine NFT-aktiviteter, så vil du være meget mere omhyggelig med, hvad du køber eller sælger ting til. Hvis dette er tilfældet, skal du huske på:

  • Omdømme, knaphed og herkomst er nøglen, f.eks. 1/1 NFT’er fra en anerkendt kunstner er mere værdifulde end udgave-baserede NFT’er fra en mindre kendt skaber.
  • NFT-projekter har prisgulve – du kan måle disse prisgulve ved hjælp af platforme som OpenSea, og du vil gerne byde på eller over dette mærke.
  • Hold styr på volumen og transaktionsaktivitet – projekter, der har mere aktivitet, giver flere fortjenstmuligheder.
  • Mottoet “ikke dine nøgler, ikke din krypto” er lige så sandt for NFT’er. Derfor er det virkelig vigtigt at nærme sig indsamlingen med et seriøst fokus på sikkerhed. Den bedste praksis er at gemme dine NFT’er i en hardware-tegnebog (eller på tværs af flere tegnebøger), der ikke let kan angribes.

Konklusion

Det er en interessant tid at være omkring NFT-økonomien, da interesse og muligheder i rummet aldrig har været højere. Kombiner denne virkelighed med det faktum, at mere end et par projekter for nylig er begyndt at eksperimentere med NFT + DeFi melds, og det er svært at se, hvordan NFT’er ikke fortsætter med at rampe op i nytte og popularitet herfra.

Selvfølgelig er NFT-sektoren stadig relativt lille sammenlignet med DeFi, men deres løfte giver allerede skabere i dag mulighed for på måder, der aldrig var mulige før.

Over tid vil flere og flere kunstnere og innovatører helt sikkert udnytte disse tokens til deres unikke egenskaber og til gengæld udvide dem på nye måder. Desuden vil platforme ud over Ethereum også vende yderligere fokus til NFT’er, når de vokser i popularitet. Det sker allerede i dag!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me