Japanese Tech Giant: “We Will Top Bitmain” GMO B2 Bitcoin Miner afsløret

GMO Minearbejder

Et stort teknologiselskab i Japan har netop annonceret deres nye 7 nm bitcoin ASIC-minearbejder. Enheden har et højere prispunkt end konkurrencen, men ifølge rapporter har den en betydeligt højere hashrate. Kaldte GMO Minearbejder B2, enheden forventes at blive sendt i oktober 2018.

GMO Minearbejder

Introduktion til GMO Miner B2

I en meddelelse fra en pressemeddelelse, det japanske firma GMO Internet Group annoncerede deres intentioner om at blive en stor aktør i bitcoin-minedriften ved at frigive det, der er beregnet til at være en teknologisk overlegen enhed til Bitmain S9.

Administrerende direktør Masatoshi Kumagai sagde, at han respekterer Bitmain, men “vi vil toppe dem”.

Hvad der gør dette til mere end blot en produktudgivelse er det faktum, at denne enhed potentielt kan forstyrre det nuværende næsten monopol, som Bitmain har over ASIC-minedrift. Ifølge en seneste blogindlæg skrevet af holdet bag Obelisk, en ASIC-minearbejder for Siacoin, er Bitmain berygtet for at “spille beskidt”. Specifikt når de forsøgte at finde virksomheder til at fremstille deres dele, ville de finde deres ordrer mystisk annulleret og uden forklaring på hvorfor. Implikationen i blogindlægget var, at Bitmain pressede computerproducenter i Kina til kun at producere ASIC-hardware til dem og ingen andre.

Som svar Bitmain udgivet en blog stilling, hvor de erklærede denne beskyldning for en “sammensværgelsesteori”. Ingen af ​​siderne af argumentet har fremlagt konkrete beviser.

Det er dog noget overraskende, at GMO’s nye minearbejder ikke blev fremstillet i Kina, men i stedet blev fremstillet i Taiwan.

Tekniske specifikationer

Den første store innovation med B2 er, at den bruger en 7 nanometer fremstillingsproces. Dette betyder, at enhedens individuelle processorer er grupperet endnu tættere og dermed er hurtigere og mere effektive.

Ved afsløringsbegivenheden den 5. juni afslørede Bloomberg-reporter Yuji Nakamura enhedens detaljer. Ifølge ham vil enheden sælge for lige under $ 2000, have en minedrifthastighed på 24TH / s, er fremstillet i Taiwan og bruger 1950W strøm.

GMO afslører Japans første nogensinde Bitcoin minedriftchip B2:

&# 128722; $ 1.999 (vs $ 837 for Bitmains S9)

⚡️24TH / s (mod 14TH / s for S9)

&# 127481;&# 127484; Designet i JP, produceret i TW

&# 128268; 1.950w pr. Enhed

&# 128197; Reservationer starter den 6. juni, sendes inden udgangen af ​​oktober

&# 128104; ‍&# 128188; CEO: "Jeg respekterer Bitmain, men vi vil toppe dem" pic.twitter.com/m04WGBX1jf

– Yuji Nakamura (@ ynakamura56) 5. juni 2018

Lad os tage et øjeblik til at køre disse tal i en mineberegner.

Ifølge coinwarz.com ville denne mængde minedrift ved nutidens vanskeligheder og blokbelønningsprocent producere lige under $ 10 om dagen eller 0,44 BTC om året. Dette betyder, at enheden sandsynligvis ville ramme et investeringsafkast i løbet af lidt over et år.

Sammenlignet med Bitmain S9 bruger B2 mere strøm men producerer en meget højere hashrate. At sætte numrene i regnemaskinen til Bitmains hardware afslører, at S9 vil producere lidt over fem dollars om dagen eller 0,27 BTC om året, men vil forbruge omkring $ 600 mindre elektricitet ved hjælp af standard elprisen på $ 0,10 pr. Kilowattime.

Prisforskellen værd?

Mens Bitmain-enheden muligvis producerer mindre bitcoin om dagen, koster det også ca. halvdelen af ​​prisen på B2, når du inkluderer vigtige tilføjelser som strømforsyning og international forsendelse. Når du har kørt tallene, er rentabiliteten for de to enheder meget tæt, idet hver enkelt kan bryde lige over et år (men med Bitmain-enheden at bryde endnu lidt hurtigere).

GMO Minearbejder

Så du kan spørge dig selv, hvorfor ikke købe to af Bitmain-enhederne i stedet for en af ​​GMO-enhederne? Svaret kommer ikke kun ned på ren rentabilitet, men afbrydelsen af ​​et monopol. Nu hvor Bitmain har en vis reel konkurrence, har ASIC-købere et valg og kan vælge mellem to forskellige enheder, der er meget konkurrencedygtige med hinanden. Ikke kun det, men da en virksomhed ikke længere kontrollerer hele den globale forsyning (effektivt), vil de to virksomheder blive tvunget til at forsøge at overgå den anden i et forsøg på at vinde kunder. Denne form for konkurrence er altid god for forbrugerne, da den tvinger producenter til altid at innovere og overgå deres konkurrence.

Er Bitmain Monopol over?

Hvad der stadig skal ses er, hvor hurtigt Bitmain-monopolet bryder sammen. Mest sandsynligt, hvad der vil være den største afgørende faktor her, er simpelthen hvor mange af enhederne der kan produceres GMO. Bitmain har en etableret forsyningslinje og produkter, der allerede er på markedet. GMO kan have en mindre produktionslinje, og det er derfor muligt, at ikke mange af enhederne først rammer markedet. Dette betyder, at mens nogle heldige købere får en chance for at bruge GMO B2, vil andre, der ønsker at købe i stort volumen, sandsynligvis stadig holde fast ved S9, indtil omstændighederne udvikler sig, og produktionshastighederne for B2 stiger. Det, vi ikke ved, er, i hvilken grad enhederne vil være tilgængelige i starten, og hvor godt deres forsyningsniveauer vil udvikle sig over tid.

I dag er ikke engang Bitmain i stand til at følge med i efterspørgslen, så det er næsten en garanti for, at B2-enhederne vil sælge næsten øjeblikkeligt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me