Beginnersgids voor ICO’s: 7 tips voor het kiezen van verstandige investeringen

Beginnersgids voor ICO's

Vóór de introductie van slimme contracten op het blockchain-netwerk en het verschijnen van Initial Coin Offerings (ICO’s), moesten start-ups die geld wilden inzamelen voor hun project afhankelijk zijn van investeerders, beursintroducties en natuurlijk hun eigen portemonnee..

Voor degenen die het niet weten, een ICO is een vorm van crowdfunding, waarbij bedrijven tokens creëren die andere mensen kopen, om geld in te zamelen voor hun projecten. Velen hebben ICO’s genoemd als een combinatie tussen Kickstarter-projecten en Initial Public Offerings, omdat beleggers op de lange termijn zowel voordelen als geldelijke beloningen kunnen krijgen. ICO’s worden echter beschouwd als risicovolle en hoogrenderende investeringsmaatschappijen, daarom zijn er een aantal aspecten waarmee u rekening moet houden om ervoor te zorgen dat uw kapitaal niet verloren gaat..

Beginnersgids voor ICO's

Lees en evalueer de whitepaper grondig

White papers zijn in feite de pitch van het bedrijf voor potentiële investeerders. Daarom moeten ze goed geschreven zijn en alle relevante informatie bevatten over de visie van het bedrijf, hoe de services zullen werken, functies, ontwikkelaars en meer. Meestal kan de kwaliteit van het witboek een bedrijf maken of breken, en het laat duidelijk zien of het team serieus genoeg is over hun project. Met dit in gedachten moet u als potentiële investeerder de whitepaper dubbel lezen en alleen een investering overwegen als u alles begrijpt wat de whitepaper probeert te zeggen. Let ook goed op de details, want van sommige bedrijven is bekend dat ze statistieken over de huidige toestand van de markt overdrijven. Feitencontrole is daarom een ​​essentiële vaardigheid voor ICO-investeerders.

Lees meer over de projectontwikkelaars

Bij het evalueren van een ICO is het verplicht om zoveel mogelijk onderzoek te doen. Deze onderzoeksinspanning bestaat ook uit het lezen over het team achter het project. Hoewel de meeste bedrijven die hun ICO lanceren nieuw op de markt zijn, is de kans groot dat leden van het team in het verleden bij soortgelijke projecten zijn betrokken. Het wordt aanbevolen om door te gaan en afzonderlijk naar elk van de teamleden te zoeken, als een vorm van achtergrondcontrole. Om in aanmerking te komen, moeten teamleden expertise in hun niche van zaken laten zien. Een project met teamleden zonder ervaring is zeker een rode vlag. Als u een project start en geld wilt inzamelen bij het publiek, moet er immers een niveau van vertrouwen worden gecreëerd tussen de ontwikkelaars en de investeerders.

Bovendien kunnen sommige ICO’s worden gehouden door bedrijven die al zijn gevestigd en die hun kapitaalinkomsten verder willen versnellen om nieuwe producten en diensten op de markt te brengen. Als dit het geval is, moet er tijd worden geïnvesteerd om meer over het bedrijf en de andere aangeboden diensten en producten te weten te komen. Als u dit wel doet, zal dit waarschijnlijk leiden tot een slimmere investeringsbeslissing met een hoger rendement later.

Er kunnen gevallen zijn waarin start-ups niet eens de moeite nemen om hun teamleden, de functies die ze binnen het bedrijf bekleden en hun ervaring te vermelden. Dit is nog een andere rode vlag. Als het bedrijf niet eerlijk is over wie voor hen werkt en wie de leiding heeft over het project, waarom zou u dan tokens bij hen kopen? Niet alleen dit, maar start-ups die ervoor kiezen om belangrijke informatie zoals deze te verbergen, kunnen oplichting zijn, aangezien niemand publiekelijk de verantwoordelijkheid neemt voor de uitkomst van het project en de ICO.

Overweeg langdurig gebruik van de tokens die u koopt

Tokens die worden verkocht met als enig doel geld in te zamelen en die investeerders geen extra voordelen bieden, afgezien van de wederverkoopwaarde, zijn misschien niet de moeite waard. Goed uitgevoerde ICO’s stellen beleggers vaak in staat om deze tokens te gebruiken als een manier om diensten van het bedrijf te kopen, terwijl degenen die alleen een ICO hebben om geld in te zamelen, dat niet zullen doen. Daarom wordt aanbevolen dat u rekening houdt met de waarde op lange termijn en het mogelijke gebruik van de tokens die u gaat kopen. Als de prijs niet stijgt en u de tokens niet met winst kunt verhandelen, wilt u in ieder geval toegang krijgen tot de diensten die door het bedrijf worden geleverd.

Lees wat andere mensen denken

ICO’s verkopen zichzelf vaak op verschillende digitale valutaforums, maar ook op sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram, Reddit en meer. Gebruik hun marketingtechnieken in uw voordeel! Lees alle ICO-presentaties, waar ze ook zijn geplaatst, en houd goed in de gaten wat andere mensen denken. Ze hebben misschien meer ervaring dan jij, en zijn misschien beter in het vangen van rode vlaggen en het geven van advies. Baseer uw volledige investeringsbeslissing echter niet op wat andere mensen denken.

Overweeg de routekaart en toekomstplannen

Bedrijven met realistische en goed ontwikkelde wegenkaarten die hun toekomstplannen delen, zijn altijd een betere keuze. Als investeerder wil je weten wanneer het project is gestart en hoe ver het ontwikkelteam is gekomen. Daarnaast wil je ook weten wat de toekomstplannen zijn van het bedrijf dat de ICO volgt. Als een bedrijf tot het einde der tijden slechts een bepaalde dienst wil aanbieden, zonder verdere investeringen en ideeën gepland, dan is de kans groot dat hun succes van korte duur is. Dit is een slecht teken voor potentiële investeerders, aangezien het potentieel voor toename van de symbolische waarde beperkt blijft.

Transparantie van het fonds

Door in een ICO te investeren, zet u in feite uw geld aan het werk. Verstandige ICO-investeringen bestaan ​​uit bedrijven die transparant zijn over hoe de fondsen zullen worden gebruikt. Dit betekent dat ze het totale aantal vrij te geven tokens moeten delen, hoeveel er tijdens de voorverkoop en het muntenaanbod zullen worden verkocht, welk percentage naar het team en de merkambassadeurs gaat en hoe het ingezamelde geld zal worden gebruikt. om het project tot leven te brengen. Serieuze start-ups zullen vaak al deze details delen, en zelfs aangeven welk percentage van het geld naar marketing, medewerkers, projectontwikkeling, toekomstige investeringen en meer gaat..

Goed pagina- en afbeeldingontwerp

Websites vertegenwoordigen het gezicht van het bedrijf voor potentiële klanten en investeerders. Met dit in gedachten, raden we aan om goed te kijken hoe de website is opgezet, wat voor soort afbeeldingen er zijn gebruikt en of de gebruikersinterface gemakkelijk te navigeren is. Hoewel u geen website van niveau A + mag verwachten, moeten bedrijven tijd en geld investeren in het maken van kwaliteitswebsites. Op de lange termijn zal de kwaliteit van hun website een belangrijke rol spelen in het succes van het bedrijf. Daarom laat een slecht ontworpen website zien dat het bedrijf niet genoeg tijd en geld kan investeren in slimme marketing en pagina-ontwikkeling. Als dit het geval is, is de kans groot dat ze dezelfde trend volgen zodra de ICO-fondsen zijn opgehaald.

Gevolgtrekking

Op basis van alles wat tot nu toe is geschetst, zal het in gedachten houden van deze tips ertoe leiden dat investeerders slimmere investeringen doen, en dus de juiste ICO’s kiezen om in te geloven. Ten slotte, als uw gevoel u vertelt dat er iets niet klopt, misschien wel de beste keuze zou zijn om op zoek te gaan naar andere bedrijven om in te investeren. Er zijn meer dan genoeg keuzes op de markt. Welke andere factoren moeten vanuit uw standpunt worden overwogen voordat u tokens koopt?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me