Nybörjarhandbok för ICO: 7 tips för att välja kloka investeringar

Nybörjarguide för ICO

Innan introduktionen av smarta kontrakt i blockchain-nätverket och uppkomsten av Initial Coin Offerings (ICO), måste nystartade företag som ville samla in pengar till sitt projekt förlita sig på investerare, börsintroduktioner och naturligtvis sina egna fickor.

För dem som inte vet är en ICO en form av crowdfunding, där företag skapar tokens som andra köper för att samla in pengar till sina projekt. Många har hänvisat till ICO som en kombination mellan Kickstarter-projekt och initiala offentliga erbjudanden, eftersom investerare kan få båda fördelarna, men också monetära belöningar på lång sikt. ICO betraktas emellertid som högrisk- och belöningsinvesteringar, därför finns det ett par aspekter som du måste tänka på för att säkerställa att ditt kapital inte går till spillo.

Nybörjarguide för ICO

Läs och utvärdera grundboken noggrant

Vitböcker är i grunden företagets tonhöjd för potentiella investerare. På grund av detta måste de vara välskrivna och innehålla all relevant information om företagets vision, hur tjänsterna fungerar, funktioner, utvecklare och mer. För det mesta kan vitbokens kvalitet antingen göra eller bryta ett företag, och det visar tydligt om teamet är seriöst nog med sitt projekt. Med detta i åtanke måste du som en potentiell investerare dubbelläsa vitboken och bara överväga en investering om du förstår allt som vitboken försöker säga. Se också till att vara uppmärksam på detaljer, eftersom vissa företag har varit kända för att överdriva statistik om det aktuella läget på marknaden. Faktakontroll är därför en viktig färdighet för ICO-investerare.

Läs mer om projektutvecklarna

Vid utvärdering av en ICO är det obligatoriskt att göra så mycket forskning som möjligt. Denna forskningsinsats består också i att läsa om teamet bakom projektet. Medan de flesta företag som lanserar sin ICO är nya på marknaden är chansen att medlemmar i teamet har varit inblandade i liknande projekt tidigare. Vi rekommenderar att du söker efter var och en av gruppmedlemmarna separat, som en form av bakgrundskontroll. För att kvalificera sig måste teammedlemmar visa upp expertis inom sin nisch. Ett projekt med teammedlemmar som saknar erfarenhet är definitivt en röd flagga. När allt kommer omkring, om du startar ett projekt och vill samla in pengar från allmänheten, måste en nivå av förtroende skapas mellan utvecklarna och investerarna.

Dessutom kan vissa ICO innehas av företag som redan är etablerade och som vill öka sin kapitalinkomst ytterligare för att släppa nya produkter och tjänster. Om så är fallet bör tid investeras i att lära sig mer om företaget och andra tjänster och produkter som erbjuds. Om du gör det kommer det sannolikt att leda till ett smartare investeringsbeslut med högre utdelning senare på vägen.

Det kan finnas fall där nystartade företag inte ens bryr sig om att lista sina teammedlemmar, de positioner de har i företaget och deras erfarenhet. Det här är ännu en röd flagga. Om företaget inte är ärlig om vem som arbetar för dem och vem som ansvarar för projektet, varför ska du köpa tokens från dem? Inte bara detta, men nystartade företag som väljer att dölja viktig information som denna kan vara bedrägerier, eftersom ingen offentligt tar ansvar för resultatet av projektet och ICO.

Tänk på långvarig användning av de tokens du köper

Poletter som säljs för det enda syftet att samla in pengar och inte erbjuder investerare några ytterligare fördelar förutom återförsäljningsvärde kanske inte är värda det. Välskötta ICO: er tillåter ofta investerare att använda dessa tokens som ett sätt att köpa tjänster från företaget, medan de som bara har en ICO för att samla in pengar inte kommer att göra det. På grund av detta rekommenderas att du överväger långsiktigt värde och potentiell användning av de tokens du ska köpa. När allt kommer omkring, om priset inte stiger och du inte kan handla tokens för vinst, vill du åtminstone kunna få tillgång till de tjänster som företaget tillhandahåller.

Läs vad andra tycker

ICO marknadsför sig ofta till olika digitala valutaforum, men också på sociala medieplattformar som Facebook, Instagram, Reddit och mer. Använd deras marknadsföringstekniker till din fördel! Läs alla ICO-presentationer var de än publiceras och se till att hålla koll på vad andra tycker. De kan ha mer erfarenhet än du och kan vara bättre på att fånga röda flaggor och ge råd. Basera inte hela investeringsbeslutet på vad andra tycker.

Tänk på färdplanen och framtida planer

Företag med realistiska och välutvecklade vägkartor som delar sina framtidsplaner är alltid ett bättre val. Som investerare vill du veta när projektet startade och hur långt utvecklingsteamet har kommit. Dessutom vill du också veta de framtida planerna för företaget efter ICO. Om ett företag bara vill erbjuda en viss tjänst fram till tiden, utan ytterligare investeringar och idéer planerade, är chansen att deras framgång kommer att vara kortvarig. Detta är ett dåligt tecken för potentiella investerare, eftersom potentialvärdets ökningspotential fortfarande är begränsad.

Fondens öppenhet

Genom att investera i en ICO lägger du i princip dina pengar på jobbet. Kloka ICO-investeringar består av företag som är transparenta om hur medlen kommer att användas. Detta innebär att de behöver dela det totala antalet tokens som ska släppas, hur många som kommer att säljas under förförsäljningen och myntutbudet, hur stor procent kommer att gå till teamet och varumärkesambassadörerna, och hur de insamlade medlen kommer att användas för att få liv i projektet. Allvarliga nystartade företag kommer ofta att dela med sig av alla dessa detaljer och till och med ange vilken procentandel av medlen som går till marknadsföring, anställda, projektutveckling, framtida investeringar och mer.

Bra sida- och bilddesign

Webbplatser representerar företagets ansikte före potentiella kunder och investerare. Med detta i åtanke rekommenderar vi att vi tar en närmare titt på hur webbplatsen är inställd, vilken typ av bilder som har använts och om användargränssnittet är lätt att navigera igenom. Även om du inte ska förvänta dig en nivå A + -webbplats måste företagen investera tid och pengar i att skapa kvalitetswebbplatser. På lång sikt kommer kvaliteten på deras webbplats att ha en viktig roll för företagets framgång. Därför visar en dåligt utformad webbplats att företaget inte kan investera tillräckligt med tid och pengar i smart marknadsföring och sidutveckling. Om så är fallet är chansen att de följer samma trend när ICO-medlen har samlats in.

Slutsats

Baserat på allt som hittills har beskrivits kommer det att troligtvis att hålla dessa tips i åtanke att investerare kommer att göra smartare investeringar, och därmed välja rätt ICO att tro på. Slutligen, om din tarm säger att något inte är rätt, kanske det bästa valet är att leta efter andra företag att investera i. Det finns mer än tillräckligt många valmöjligheter på marknaden. Från din synvinkel, vilka andra faktorer som bör beaktas innan du köper tokens?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me