Investering i kryptovaluta med hjälp av strategin för dollarkostnadsgenomsnitt

Genomsnitt i dollar

Det finns förmodligen några ädla investerare där ute som gick in i krypto enbart av kärlek till tekniken. De såg den världsföränderliga potentialen i blockchain och donerade osjälviskt sina pengar till saken. Om de gjorde lite på sidan var det bara bra.

De allra flesta investerare kom dock på grund av de iögonfallande vinsterna. Visioner om att bli Bitcoin-miljonär och förvandla några dollar till en ny Lamborghini dansade genom deras huvuden. Vissa olyckor har enligt uppgift maximerat kreditkort under den senaste tjurkörningen i december, och förutser att månatliga vinster skulle överträffa sina lägsta räntebetalningar. Och sedan tankade marknaden absolut.

Det finns fortfarande en kraft av pengar att göra i krypto. Men just det som lockade så många nya investerare till marknaden – vilda prissvängningar – är absolut mord för en seriös investerare. Marknaden är för ny för att ha många etablerade mönster eller beprövade metoder. Tro det eller inte, alla gissar bara på vilka mynt eller poletter som kommer att ta av nästa. Utövade människor har en bättre allmän idé än tillfälliga investerare, men ingen har en kristallkula.

Genomsnitt i dollar

Lyckligtvis gäller fortfarande några av de fasta gamla reglerna för investering. Att använda en DCA-strategi (dollar cost averaging) kan hjälpa till att minimera kryptoinvesteringsrisken.

Utjämning av diagrammet

En DCA-strategi fungerar utifrån antagandet att den marknad du investerar i alltid kommer att stiga i värde. Målet är att få in pengar på den generellt stigande marknaden vid uppmätta punkter längs tidslinjen för uppåtgående trend, vilket ger en levbar genomsnittlig inköpskostnad. DCA tar det mesta av gissningen ur kryptoinvesteringar. Det finns inget behov av att ta tid på marknaden eller oroa sig över om du köpte i topp eller tråg. Små investeringar fördelade över tiden ger ett genomsnittligt inköpspris som så att säga jämnar ut grafen.

Föreställ dig en perfekt kryptoprisdiagram från CoinMarketCap, med en tidsskala på två år. Det ska se taggigt men i allmänhet pekat upp. Rita nu en mental linje från början av linjen till slutet, skär rakt igenom prisfallet och stigningarna. Det är den linje som en DCA-strategi handlar om.

Bitcoin

Låg risk, låg avkastning

En DCA-strategi är tråkig. Det är skillnaden mellan att arbeta i banken och att råna banken. Det är helt okej. Till och med de blygsamma vinster som hittills har uppnåtts i kryptosektorn ligger utanför Wall Street eller andra traditionella investeringsställen. Det är inget fel med att ta en låg risk och låg avkastning på en marknad som praktiskt taget garanterar långsiktig tillväxt. Och det finns praktiskt taget ingen chans att bli skjuten på, såvida du inte råkar vara John McAfee.

Det första du ska göra är att ställa in en budget och en tidtabell. Hur mycket pengar vill du lägga ut på marknaden och under vilken tidsperiod?

Det första numret kan vara godtyckligt – inte mer än att du är bekväm att förlora. Maximera inte kreditkort för kryptoinvesteringar.

Den andra bör övervägas på skalan av veckor, månader eller kvartal, även i den blixtsnabba kryptovärlden. Det är lätt att känna sig som en hot-shot-näringsidkare och slå “uppdatera” snabbt på din webbläsare för att se ditt val av kryptomynt dansa hela dagen. Gör inte det längre. Du tar den långa vyn.

När en budget och en tidtabell har fastställts måste betalningarna delas upp i lika delar och regelbundet köpas. Detta är kanske den svåraste delen av DCA. Köp måste göras enligt ditt schema, även om du tror att den ojämna linjen håller på att ta ett plötsligt dopp eller skjuta till månen. Kom ihåg att det inte är den ojämna linjen du är orolig för det är den smidiga, smala vägen till vinst.

Det är oundvikligt att din investering ibland känns fel. Du kommer, efter design, att lämna pengar på bordet på uppenbara tjurmarknader, och du kanske missar några fantastiskt låga köpmöjligheter.

Men motstå frestelsen att använda efteråt på dina investeringar. Om du eller någon hade en kristallkula hade du säkert använt den nu.

Vad ska man köpa?

Så vi ska köpa uppmätta belopp med jämna mellanrum under en lång tidsperiod. Detta kommer att sänka vår genomsnittliga kostnad per mynt och samtidigt få tillräckligt med fiat i systemet för att börja realisera vinster.

Men vilka mynt i synnerhet passar bra för denna strategi?

Allihopa. Inte i den meningen att alla mynt är bra investeringar, men i den meningen att ju mer diversifierad din portfölj, desto större är din chans att lyckas.

Ett etablerat mynt, som Bitcoin, kan förväntas sakta öka i värde över tiden. Några av de mer exotiska mynt kan misslyckas, och vissa kan komma att öka i värde. Genom att sprida dina uppmätta köp över ett stort myntspektrum använder du tidselementet för DCA på själva investeringen.

Anta att du investerar i mynt A, B och C. A är ett tungt gammalt mynt med ett tydligt användningsfall, etablerad teknik och ett gediget team. Saken är att den redan sådd sina vilda havre och att den nu mer eller mindre bara puttar på marknaden. B är en fräck ung hjärtekräftare. Det har praktiskt taget inget som går för det just nu men hype, men hype är helt fantastiskt. Sedan finns det C. C är din personliga favorit. Det är inte riktigt av B eller hundens smidiga jacka respektabilitet av A, men du tror verkligen på dess potential.

Fortsätt och fördela din budgeterade investering på alla tre mynt. Det är fullt möjligt att A kan öka i den långsiktiga uppfattning du har tagit. B kan stänga närbutiken, medan C kan överträffa dina vildaste förväntningar. Att sprida investeringen över en bredare portfölj utjämnar de toppar och dalar på samma sätt som att sprida den över tiden.

Kolla in om du inte är övertygad denna hypotetiska investering. Om du hade investerat 10 dollar i vart och ett av de 100 bästa mynten på CoinMarketCap i januari 2017, skulle du ha gjort 18 000 dollar på din investering på 1 000 dollar inom sex månader.

Naturligtvis är det viktigt att komma ihåg den långsiktiga aspekten av DCA. Om du ser på den hypotetiska investeringen är den för närvarande i rött medan marknaden kämpar genom ett historiskt tråg. Sådan är kryptos vilda väst.

Slutsats

En DCA är en säker satsning för marknader som du tror i allmänhet kommer att utvecklas uppåt under lång tid, vilket de flesta är överens om beskriver kryptovaluta. Det kommer inte att uppfylla de vilda Las Vegas, bli rik-snabbt-fantasier du kanske hade haft när du först såg ett mynt göra fyrsiffriga vinster på en vecka. Det kommer dock att se till att du har en tå i vattnet i goda och dåliga tider.

Temat här är konsistens och disciplin. Håll dig religiöst till ditt köpschema och din tidtabell, även om du har en aning är marknaden på väg att göra något galet. Kom ihåg att försöka gissa marknaden är ett anathema för DCA-strategin. Du kör ett maraton, gör inte vindsprints. I slutet av din investeringstabell borde du ha en genomsnittlig inköpskostnad som inte gör att du svettar varje nedgång på marknaden. Du kan till och med ha lite vinst i fickan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me