En titt på 8 av de mest framgångsrika ICO-tiderna hela tiden

Mest framgångsrika ICO: er

Med explosionen av Bitcoin har hundratals andra kryptovalutor startat med drömmar om att uppleva samma framgång. Som ett resultat växer fler och fler ICO, annars känt som initiala mynterbjudanden. ICO: er kallas ofta evenemang för massförsäljning eller tokenförsäljning, vilket är när företag beslutar att släppa kryptovaluta till publikmedlemmar i form av kryptotoken som ett sätt att samla in pengar till sina projekt. Detta gör det möjligt för företag att få det kapital de kan använda i ett antal satsningar, från produktutveckling till specialprojekt.

Vad som gör en framgångsrik ICO ?

Av de många ICO där ute, vad är de mest framgångsrika? Vad gör dem så populära? Experter tenderar att ha olika åsikter, men det finns vissa gemensamma drag bland de framgångsrika ICO: erna. Många är överens om att den största faktorn är om myntet faktiskt har bra nytta. Det borde vara mer i myntet än att bara köpa och sälja på en börs. Detta är faktiskt vad många kryptoexperter tror skiljer de översta dussinet eller till och med hundra tokens och ICO: er från hundratals eller tusentals andra som bara sitter på börser och i plånböcker..

Mest framgångsrika ICO: er

Medan myntets nytta är en viktig faktor är det inte det enda som avgör om en ICO misslyckas. Du måste också överväga projektets mål, gruppens sammansättning (inklusive deras personliga historia av framgångar och misslyckanden), hur långt projektet är, om de har ett stödjande samhälle och naturligtvis om deras projekt kommer faktiskt att göra skillnad. Även om symbolen tjänar en avgörande roll inom projektets ekosystem kommer ICO sannolikt att misslyckas om själva projektet är en upprepning av tidigare projekt från andra team..

Vad sägs om misslyckade ICO: er ?

Medan de framgångsrika ICO: n tenderar att vara de som vi ser i nyheterna, har inte alla initiala mynterbjudanden vad som krävs för att bli en framgång. Faktum är att många har misslyckats bara under det senaste året, med ytterligare misslyckanden när du tittar längre tillbaka. Den 23 februari 2018 publicerade Bitcoin.com en rapport som visar att 46 procent av föregående års ICO: er redan hade haft misslyckanden. Detta trots att ICO: s hade samlat in mer än 104 miljoner dollar. Förutom alla de misslyckade ICO: erna, är vissa ”halvfelterade” på grund av en mycket liten grupp som leder till minimala chanser att lyckas eller ingen kommunikation från teamet.

Med så många misslyckanden från ICO under det senaste året enbart väcker det frågan om vad som ledde till dessa misslyckanden. Även om det inte alltid är fallet, har många ICO som slutar misslyckas visat varningsskyltar någon gång under projektet, antingen före eller under tokenförsäljningen. En av de största faktorerna är att många av ICO: erna helt enkelt hade dåliga projektidéer som inte löste ett verkligt problem.

Andra projekt misslyckades på grund av tekniska problem, såsom säkerhet och skalbarhet. Dao-projektet, som lanserades 2016, är fortfarande det största kryptovalutafel med det stora belopp som samlats in under ICO, och allt kom ner till dålig säkerhet. Faktum är att Daos säkerhet var så dålig att efter att ha höjt 11,5 miljoner ETH ledde en attack till att förlora 3,6 miljoner ETH.

DAO: s webbplats

Tyvärr kan vissa faktorer som påverkar om en ICO lyckas eller misslyckas inte kontrolleras. Om man tittar på statistiken är det uppenbart att ICO: er från vissa regioner i världen tenderar att ha en högre framgång än de från andra. I synnerhet Afrika har överrepresentation när det gäller ICO-fel. Afrikanska ICO har en betydande nackdel eftersom från och med mars 2018 var inget av de 10 bästa ICO-investeringsländerna i Afrika i Afrika. Detta lägger till en extra utmaning för alla afrikanskbaserade ICO: er och gör det nästan omöjligt för en ICO som fokuserar på att leverera en produkt till Afrika för att få framgång. Ett exempel är Tingo Coin, som ville bli det första VAS-stödda blockchain-alternativet i Afrika för jordbruk.

Projekt inom dessa områden kan vidta åtgärder för att förbättra sina chanser att vinna. Dessutom kan de från regioner med högre avkastning dra lärdomar för att maximera sin egen sannolikhet för framgång. Avhämtningen från denna speciella utmaning är att alla ICO som fokuserar på en mycket specifik region eller ett problem kanske inte kan få tillräckligt med intresse och stöd.

Nu ska vi ta en titt på några av de mest framgångsrika ICO-tiderna hela tiden och ta reda på vad som skiljer dem från andra.

Ethereum

 • Initialt tokenpris: $ 0,311
 • Alltid-högt pris: 1420 $
 • ROI: 152500 procent

Ethereum har gjort sig ett namn som en av de mest värdefulla kryptovalutorna i världen, precis bakom Bitcoin. Leds av Vitalik Buterin är Ethereum inte bara någon kryptovaluta; det är en storboksteknik som kan användas för att bygga decentraliserade applikationer, allmänt känd som smart kontraktsteknik. Ethereums uppmärksamhet – och relaterad framgång – kommer från dess flera applikationer. Ethereums smarta kontraktsplattform kan hjälpa till med en rad affärsprocesser som för närvarande är ineffektiva, effektiviserar och digitaliserar dem.

Ethereum

Ethereum gick först in på scenen fyra år efter Bitcoins boom 2011 och har sedan dess slitit ut en otrolig avkastning på 152500 procent. När Buterin först sålde Ethereum-tokens gick de för 0,31 dollar. Idag värderas Ether-tokens till 334,25 $. Denna betydande värdetillväxt genom åren kommer till stor del tack vare företagsintressen och Ethereums potential för innovation samt dess användningsfall för smarta kontraktstillämpningar.

NEO

 • Initialt tokenpris: $ 0,032
 • Alltid-högt pris: $ 180
 • ROI: 114 000 procent

Tidigare känd som Antshares, NEO är en kinesisk öppen källkod blockchain som tar kryptovalutaindustrin med storm. NEO grundades av Da Hongfei och kallas ofta “Kinas Ethereum” och använder smarta kontraktsapplikationer, digitaliserade tillgångar, decentraliserad handel och mer. De välkända namnen som stöder det, inklusive Microsoft och den kinesiska regeringen, är en viktig del av NEO: s popularitetstillväxt. Att ha så kraftfulla och välkända stödjare bakom projektet gör långt i att investerare känner sig självsäkra, varför NEOs grundare har stora förhoppningar för framtiden. Dessutom har det faktum att den kinesiska marknaden har en stor potential för blockchainanvändningsfall men är utmanande för utländska företag att komma in ge NEO en fördel. Investerare anser att Kina kommer att anamma projektet på ett sätt som det inte gör utländska.

NEO

NEO har också praktiska tillämpningar, med målet att skapa en blockchain som kommer att representera juridiskt bevis på ägande, med allmänt samhällelig acceptans. Projektets förmåga att kombinera digitala tillgångar med smarta kontrakt i en “smart tillgångsplattform” har också fått uppmärksamhet och är en av de utmärkande funktionerna som har lett till många stöd. För att visa hur populär NEO har varit från början samlade dess första ICO i oktober 2015 cirka 550 000 dollar, trots att ICO var relativt ny. Dess andra ICO i september 2016 samlade hela 4,5 miljoner dollar.

Ark

 • Initialt tokenpris: $ 0,04
 • Alltid-högt pris: $ 10,78
 • ROI: 35400 procent

Ark utmärker sig i samarbete och sticker ut med sin blixtsnabba plattform utformad för att integrera kryptovalutor i sin egen blockchain. Liksom många andra ICO: er är Ark otroligt populärt på grund av sin decentraliserade natur.

Dessutom spänner projektgruppen över 11 länder. Ark har också utvecklat ett rykte för att överbrygga kryptovalutor, något som har uppmuntrat investerare att bli glada över det. Som ett resultat ligger Arks avkastning på cirka 35 400 procent. Det är en imponerande vinst och bara en av anledningarna till att Ark är en av de mest framgångsrika ICO: erna idag.

Particl

 • Initialt tokenpris: $ 1,50
 • Alltid-högt pris: $ 52,40
 • ROI: 3495 procent

Designad med integritet i åtanke, Particl är både en kryptovaluta och en decentraliserad marknadsplats med anonyma transaktioner. Eftersom den är modellerad på Bitcoin-plattformen kan Particl-användare göra transaktioner med total anonymitet.

Particl

Eftersom den typen av integritet är viktig för många användare och investerare idag, har Particl haft mycket framgång hittills genom att samla in 750 000 dollar på kort tid och uppnå en avkastning på 3,495 procent.

NXT

 • Initialt tokenpris: $ 0,0000168
 • Alltid-högt pris: $ 2,15
 • ROI: 1477 000 procent

En utvecklare känd som BCNext lanserade projektet 2013, vilket gör detta inte bara till en av de mest framgångsrika ICO: erna utan också bland de tidigaste. Bland de längsta blockchain-projekten idag, NXT byggdes ursprungligen som en blockchain-plattform för finanssektorn och applikationer. Under den första insamlingen samlade NXT-teamet motsvarande $ 16 800 i Bitcoin. Dessa pengar öronmärktes för att utveckla den proprietära open-source konsolideringsmekanismen för sin digitala valuta, även känd som NXT.

NXT

Det sticker ut från andra eftersom det har sin egen tillgångsutbyte, liksom sitt eget meddelandesystem och sin marknadsplats. Via NXT-marknaden kan småföretag, banker och företag skapa blockchain-applikationer. De i branschen tycker att en del av NXTs framgång kommer från dess status som bland de allra första plattformarna som erbjuder blockchain som en tjänst. Som sådan stod det ut med en innovativ och användbar idé och lockade dedikerade utvecklare.

Lisk

 • Initialt tokenpris: 0,076 $
 • Alltid-högt pris: $ 39,31
 • ROI: 19 080 procent

Känd som den allra första modulära blockchain-plattformen, sticker Lisk ut från andra ICO: er eftersom det ger utvecklare möjlighet att skapa appar, komplett med JavaScript, och använda dem i sidokedjor.

LISK

Dessutom har Lisk stöd från kraftfulla stödjare, inklusive några som stödde Ethereum. På grund av detta har det lyckats växa exponentiellt sedan han började på ICO-scenen. I själva verket har ICO sedan grundandet uppnått en avkastning på 19 080 procent.

Stratis

 • Initialt tokenpris: 0,007 USD
 • Alltid högt pris: $ 22,29
 • ROI: 81.000 procent

Stratis är kompatibel med C # och .NET och är en start baserad i Storbritannien som är särskilt populär bland veteran Microsoft-användare och finansiella institutioner. Plattformen ger företag möjlighet att inte bara skapa utan också testa och sedan distribuera anpassade applikationer, allt utan att behöva konfigurera eller ens behålla sin egen infrastruktur.

Med Microsoft-namnet bakom sig är det ingen överraskning att Stratis har lyckats klara sig bra. Projektet samlade in cirka 600 000 dollar under det första myntutbudet, något som de inblandade ansåg vara en stor framgång. På fem veckor lyckades den höja 915 BTC och uppnå en imponerande avkastning på 44 525 procent.

IOTA

 • Initialt tokenpris: $ 0,63
 • Alltid högt pris: $ 5,69
 • ROI: 332500 procent

IOTA har lyckats skapa sig ett namn genom att kombinera element från IoT (Internet of Things) och blockchain-teknik. Lyckligtvis för projektet har denna driftsmetod hittills fungerat bra och har gjort det möjligt att uppnå en avkastning på 332 500 procent. IOTA sticker ut från andra ICO: er eftersom det är en av de enda digitala valutorna som inte genomför transaktioner genom att använda en fullständig blockchain utan snarare använder en Tangle. Tangles undanröjer problem kopplade till transaktionsavgifter och skalbarhet som andra digitala valutor, inklusive Bitcoin, måste kämpa med.

I stället kräver IOTA att individer som skickar medel följer en verifieringsprocess samtidigt som de skickar pengar. Som ett resultat är IOTA-transaktionsbokstaven helt decentraliserad, vilket skapar ett nollavgiftssystem för transaktioner. Med andra ord behöver nätverksdeltagare inte ta emot avgifter för att verifiera transaktioner. IOTA hade stort intresse från början. Det ursprungliga myntutbudet i slutet av 2015 samlade in mer än $ 400 000, en mycket bra siffra för tiden och sålde alla 1 miljard IOTA-tokens. Experter säger att IOTAs popularitet till stor del beror på nollavgiftstransaktioner med digital valuta som inte kräver någon faktisk blockchain. Den bristen på blockchain innebär att det inte finns några skalningsfrågor som med andra digitala valutor, vilket gör det möjligt att använda IOTA för IoT-nätverk.

Slutsats

Så, vilka lärdomar kan man dra av framgångsrika ICO: er? Vi kan ta lika många lektioner från de framgångsrika ICO som de misslyckade. Viktigast av allt är att lanseringen av en framgångsrik ICO är beroende av värde, inte öde eller tur. Alla ICO på ovanstående lista över framgångar har något värdefullt som gör dem attraktiva för investerare. Detta investerarstöd är nyckeln till att lyckas som ICO.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me