Kryptoprofiler: Charlie Shrem, Bitcoins första Felon & Multi-Millionaire

Charlie Shrem-profil

I dag, Charlie ShremLiv kan beskrivas som balanserat. En gift man som planerar att få barn snart, Shrem spenderar sin tid på att omorganisera sin portfölj för att minska risken och planera för framtiden. Detta lugna och fridfulla liv kan komma som en överraskning för dem som tidigare följde krypto-trollkarlens strävanden. Karaktäriserade extrema toppar och orimliga nedgångar har Shrems berg-och dalbana liv varit mer volatil än priset på bitcoin.

Charlie Shrem-profil

Barndom

Charlie Shrem föddes i november 1989 och uppfostrades i en sefardisk syrisk judisk gemenskap i Brooklyn, NY. Son till en juvelerare och en hemma-mamma, Shrem blev van vid att hantera pengar och förstå värdet av en dollar i ung ålder. . Shrem erinrade från sin barndom att ”[Mina föräldrar] gjorde ingenting för överdrivet. De sa aldrig bara, här är en massa pengar gör vad du vill … Jag var tvungen att svara för det … Om jag spenderade [min ersättning] skulle de inte ge mig mer. ” Denna åtstramning, i kombination med det snabbt växande priset på hans datorhobby, tvingade honom att hitta en lösning.

Shrem visade en förkärlek för entreprenörskap i ung ålder. Med hjälp av sina snabbt utvecklade tekniska färdigheter etablerade han sig som en lokal teknikguru och började ta betalt för sina tjänster. ”Människor hade datorproblem hemma … de visste inte hur de skulle fixa. Och jag insåg att jag kan erbjuda en bra tjänst bara att vara någon som de [kan] ringa på begäran och jag debiterade … 20 dollar i timmen. ” Shrem hade så mycket framgång i sitt nya företag att han köpte sin egen bil som gymnasieskola med absolut ingen hjälp från sina föräldrar.

Shrems initiala ekonomiska framgång visade sig vara flyktig. Bara ett år senare när han fyllde 18 år fick han ett kreditkort med en utgiftsgräns på 6000 dollar. Uppslagen över sina nya tillgängliga medel sprängde Shrem igenom dem på ett år, med ett antal inköp som han karakteriserade som ”Bara dumma saker. Dumma saker.” När han tog examen hade Shrem samlat på sig förvånande 10 000 dollar i skuld. Även om hans far hjälpte honom att omstrukturera sin skuld, tog det fortfarande ungefär två år att komma tillbaka på rätt spår ekonomiskt. Detta skulle visa sig vara den första av flera bom- och bystcykler som var symboliska för hans tidigare turbulenta livsstil.

College år

Medan han var student vid Brooklyn College började Shrem arbeta för att upprätta sitt ekonomiska oberoende. I ett försök att klättra sig ut ur fem skuldsiffror diversifierade Shrem sin portfölj och sökte nya sätt att generera intäkter. En av hans första ansträngningar var skapandet av webbplatsen dailycheckout.com, där han sålde renoverad och använt elektronisk utrustning och fick i sig $ 600 i veckan.

Shrems entreprenörskap fortsatte under hans år på Brooklyn College. Som college senior 2011 började Shrem investera i Bitcoin medan det fortfarande var i sin linda, innan han förlorade sina digitala tillgångar efter att hans lagringsenhet misslyckades. På grund av denna händelse samarbetade Shrem och andra Bitcoin-entusiasten Gareth Nelson för att starta BitInstant, en e-handelswebbplats som är utformad för att “hjälpa människor att konvertera dollar till Bitcoin.” BitInstant blev en omedelbar framgång; vid en tidpunkt var BitInstant ansvarig för cirka 30% av alla Bitcoin-transaktioner. Genom detta nya företag förvärvade Shrem en betydande mängd förmögenhet och hävdade att han vid 22 års ålder satt en halv miljon dollar på sitt checkkonto. BitInstant markerade en betydande uppgång i Shrems liv.

Charlie Shrem Bit Instant

Charlie Shrem medan du kör BitInstant, Bild från CoinTelegraph

Förutom sina företagande strävanden var Shrem en av grundarna av Bitcoin Foundation, tillsammans med andra anmärkningsvärda förespråkare av kryptovaluta som Roger Ver. Bitcoin Foundation är ett ideellt företag som ägnar sig åt “[standardisering], [skydd] och [marknadsföring] … av bitcoin-kryptografiska pengar till förmån för användare över hela världen.” I synnerhet var Shrem ansvarig för att leda partnerskap och sammanslagningar av Fundación Bitcoin Argentina, Bitcoins ambassad i Kanada och Bitcoin Association of Australia, allt i ett försök att sprida bitcoinevangeliet. Modellerad på Linux Foundation utför Bitcoin Foundation sitt uppdrag genom bidrag från vinstdrivande företag som använder bitcoin-teknik.

Fall From Grace

Snart började Shrem och BitInstant locka oönskad uppmärksamhet. Shrem informerades av sina advokater om att en BitInstant-användare köpte och väntade bitcoins på Silk Road, den olagliga svarta marknaden online. På råd från hans advokater stängde Shrem och hans medarbetare av BitInstant den 3 juli 2013. Eftersom ingen förlorade några pengar, antog Shrem att detta var slutet på ärendet och gick vidare med andra affärssatsningar.

Charlie Shrem

Charlie Shrem en månad före arrestering, bild av Vocativ

Åtta månader senare sjönk Shrems livskvalitet. Efter att ha återvänt till USA från en konferens i Amsterdam landade Shrem på JFK Airport, bara för att hitta agenter från Drug Enforcement Administration och IRS som väntade på hans ankomst. Myndigheterna höll Shrem direkt ansvarig för Robert Faiellas plan, och morgonen därpå fick Shrem veta omfattningen av sina anklagelser: en räkning av konspiration för att begå penningtvätt, en räkning av underlåtenhet att lämna in en misstänkt aktivitetsrapport och en räkning av att driva en olicensierad pengar sändare.

Sammantaget såg en av de första kryptomillionärer 25 år i fängelse; slutligen slutade han sitta i ett års fängelse och släpptes i juni 2016.

Släpp från fängelset

Charlie Shrem lämnade fängelset som en förändrad man. När han släpptes arbetade Shrem med att återintegrera sig själv i samhället. Ursprungligen en kamp, ​​återvände inte Shrem omedelbart till sin tidigare livsstil. Shrem påminner om att för han “… slog inte på en dator på två månader … jag fick inte en mobiltelefon och jag slog inte på min iPhone … jag var konstig … jag var inte redo.” Istället tog Shrem ett lågmäld jobb på landsbygden i Pennsylvania och tvättade disk för åtta dollar i timmen. Med tanke på denna period av sitt liv sa Shrem att han behövde vara ansvarig och talade om hur mycket han uppskattade den här gången.

Slutsats

Charlie Shrems fridfulla liv är för närvarande bosatt i Sarasota, Florida, långt ifrån kaoset som definierade hans liv i Brooklyn. Genomträngd med ett nytt perspektiv på livet är Shrem 2018 tankeväckande och jordad. På tal om sin rikedom sa personen som en gång hade en halv miljon på ett checkkonto: “… Jag måste vara smart. Jag ska gifta oss, så småningom får vi barn, jag kan inte, du vet, jag kan inte spekulera med min hyra. “

Charlie Shrem

Charlie Shrem idag, bild från CNBC

Idag sysslar Charlie Shrem med ett antal nya satsningar. I oktober 2017 grundade Shrem CryptoIQ i Sarasota, Florida. Ett omfattande stopp för finansiella källor i kryptoindustrin, CryptoIQ och Shrems uppdrag är “… att ge människor makt genom att ge tillgång till Cryptos värld.” Shrem fortsätter att förespråka ett bredare antagande av bitcoin.

Charlie Shrem är klog och mogen utöver sina år och är summan av riktigt olika delar. Som en del av den första generationen av individer som adopterade bitcoin banade Shrems uppfinningsrikedom och framsynthet vägen för framtida användare. Trots sitt tidigare misstag kommer Shrems fortsatta närvaro i kryptosamhället att fortsätta att ge trovärdighet till samhället och främja tillväxt.

Referenser

 1. https://www.wnycstudios.org/story/a-bitcoin-mogul-goes-broke-death-sex-money/
 2. https://www.wnycstudios.org/story/a-bitcoin-mogul-goes-broke-death-sex-money/
 3. https://www.investopedia.com/tech/who-charlie-shrem/
 4. https://www.cnbc.com/2017/12/08/what-bitcoin-millionaire-charlie-shrem-learned-from- going-to-prison.html
 5. https://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin_Foundation#cite_note-1
 6. http://planningtampabay.org/net/frmPeoBio.aspx?id=36668
 7. https://www.theverge.com/2014/2/4/5374172/the-coin-prince-charlie-shrem-bitinstant-bitcoin-money-laundering-scandal
 8. https://www.washingtonpost.com/news/the-switch/wp/2014/01/27/feds-charge-bitcoin-start-up-founder-with-money-laundering/?utm_term=.2ae53fe7a7e5
 9. https://www.wnycstudios.org/story/a-bitcoin-mogul-goes-broke-death-sex-money/
 10. https://www.cnbc.com/2017/12/08/what-bitcoin-millionaire-charlie-shrem-learned-from- going-to-prison.html
 11. https://cryptoiq.co/about-us-bitcoin-investing/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me