Från Coinstack till Aergo: Sydkoreas Enterprise Blockchain Sector is on the Rise

Sydkorea Blockchain

Även om Sydkoreas kryptomarknader har klarat sin andel av reglerande stormar, har deras blockchain-utrymme för företag lyckats få fart relativt utan motstånd. Men sektorns utveckling har också varit tyst. Deras största blockchain-start, Blocko, har bara inte fått mycket externt erkännande. För närvarande driver företaget Coinstack, en blockchain-as-a-service-plattform som hjälper företag att integrera ny teknik i sina nuvarande system. De håller på att övergå till en ny plattform, AERGO, som tar dem till en mer offentligt vändande position.

Sydkorea Blockchain

Blocko har dock inte bara lanserat teoretisk teknik: dess applikationer används av över 25 miljoner användare runt om i världen via företag som Samsung, Lotte, Hyundai, Credit Suisse, och många andra. Eftersom de nästan uteslutande har varit affärsinriktade tidigare har de inte fått bred internationell uppmärksamhet på det sätt som projekt som ICON har.

Tack vare deras AERGO-projekt och ett stort tryck för samhällsengagemang (att bidra till buzz kommer du att få poletter) förändras det. Där Coinstack var intressant för sin SDK och för att vara driftskompatibla med befintliga system, lovar AERGO att överbrygga klyftan mellan tillåtna och offentliga kedjor, och det stöder en mängd olika smarta kontraktstyper, programmeringsspråk och konsensusmekanismer.

Blocko & Coinstack: Vad de gör och hur de fungerar

Blockos övergripande uppdrag är att göra företagskedjor enkla att utveckla, enkla att driva och enkelt att ansluta till befintlig infrastruktur. Den första etappen av den processen, som främst fokuserade på privata kedjor för företag, var Coinstack, och även om den har nått framgång i flera fall, kommer den nya hybrid-offentlig-privata AERGO-kedjan i slutändan att fasas ut.

Coinstacks kärnteknik för blockchain är inget nytt, men dess tillvägagångssätt för utveckling ger det en fördel jämfört med några liknande projekt. Det marknadsför sig som “middleware” – en slags broteknik mellan företagets befintliga infrastruktur, blockchain-teknik och dApps. Den som använder Coinstack får inte bara ett blockchain-nätverk utan också ett SDK (Software Development Kit), vilket gör det lättare för utvecklare att bygga med det, samt stöd för API: er som gör det lättare att blanda data runt. Medan AERGO kommer att lägga till några snygga nya funktioner, verkar den grundläggande framgången för Blocko och Coinstack hittills ha varit att tillhandahålla tillgängliga och säkra lösningar till företag som annars sannolikt skulle vara mycket mer försiktiga när det gäller att närma sig en relativt oprövad teknik.

Med cirka 25 miljoner användare för närvarande på tjänster som drivs av Coinstack verkar dock strategin ha fungerat mycket bra. Deras portfölj inkluderar:

  1. Lotte Card: Ett av Sydkoreas största kreditkortsföretag, Lotte Card använde Coinstack för att bygga ett biometriskt inloggningssystem för deras app, och det har pågått sedan 2016.
  2. Korea Exchange: Korea Exchange (Koreas huvudbörs) lanserade den koreanska startmarknaden och tillhandahöll en marknadsplats för handel med startande företag. Dess dokument- och identitetsautentiseringssystem är båda byggda på Coinstack.
  3. Samsung SDS / Nexledger: IKT-filialen i Koreas mest kända företag har arbetat med Blocko och deras Coinstack-plattform för att utveckla sin egen blockchain-struktur, Nexledger, samt erbjuda tjänster till Samsungs kreditkort.
  4. Omröstning i Gyeonggi-do: Även om det inte är deras mest lönsamma företag, Coinstack genomförde framgångsrikt en omröstning i samhället i Koreas befolkade Gyeonggi-provins.

De exakta tekniska detaljerna bakom Coinstack är inte direkt tillgängliga eftersom det är en egen plattform, men i stora drag baseras den på en SDK byggd för en full-stack blockchain-lösning som ursprungligen grenades av Bitcoin-protokollet och Ethereum Virtual Machine. Det kommer också att stödja programmeringsspråk som Java och Python. Blockchain-infrastrukturen kan variera från applikation till applikation, men när den väl är på plats gör Coinstack-mellanprogrammet det lättare att övervaka och utveckla den.

Hur AERGO fungerar

AERGO utvecklas som en ersättning för och expansion av Coinstack. Där Coinstack är en relativt avstängd, specialbyggd lösning kommer AERGO att vara en öppen källkodsplattform med egna kedjor, nav, marknadsplats och funktioner som är utformade för företagsanvändning. Det använder Coinstack som bas, men det kommer i slutändan att se mycket annorlunda ut när det rullar ut. Den levereras med en hel tvättlista med intressanta punkter som i kombination med Blockos tidigare track record ger en bra helhetsbild för projektets framtid.

AERGO

AERGO-projektets huvudmål ska vara, som Coinstack, en plattform som gör det möjligt för företag att bygga och hantera blockchain-lösningar, men i ett mycket mer öppet ekosystem som gör det möjligt för utvecklare att distribuera ny teknik på det och skala det hur de vill. Projektet byggs på tre huvudkomponenter: en offentlig kedja som fungerar som ryggraden, en blockchain-värdtjänst för att bygga och distribuera anpassade kedjor och en marknadsplats för att utbyta programvara och datortillgångar.

AERGO kedja

Detta är den största offentliga kedjan för AERGO-projektet. Den körs på en delegerad proof-of-stake (DPoS) konsensusmekanism och ansluter effektivt allt annat som är byggt i AERGO-nätverket, från blockchains till företag till dApps. En av de stora försäljningsargumenten är AERGOSQL, kedjans smarta kontraktsmotor som använder det redan populära SQL-programmeringsspråket.

AERGO Hub

AERGO beskriver detta som en blockchain-värdtjänst, och det är i huvudsak vad det är. AERGO-kedjan syftar till att vara enkel, och navet ger det extra lagret av tillgänglighet. Detta är det offentliga gränssnittet som gör att andra, oberoende blockkedjor kan byggas på och distribueras till AERGO-nätverket. Precis som med Coinstack kan dessa kedjor dock skräddarsys för att passa för ändamålet – de behöver inte ens följa samma konsensusmekanism som huvudkedjan, eftersom både RAFT och PBFT stöds. Det är ganska likt befintliga molntjänster, med utvecklingsverktyg och support som hjälper alla att bygga och kontrollera sitt eget projekt utan att behöva oroa sig för offentliga gafflar eller uppdateringar.

AERGO Marketplace

AERGO Hub tillåter användare att komma åt marknaden, det är där program, tjänster och resurser som är tillgängliga för AERGO-ekosystemet kan leva, ungefär som en appbutik. Det är inte bara för tredjepartsutvecklare att sälja programvara, det fungerar också som ett sätt att köpa och sälja datorresurser (något som liknar Golem-marknaden på Ethereum), och kommer att göra det möjligt för ett bredare ekosystem att utvecklas.

I slutändan ska AERGO vara ersättare för Coinstack. Om företag vill uppgradera sin befintliga Coinstack-plattform till den nya versionen bör de kunna göra det med minimal störning, eftersom det verkar vara bakåtkompatibelt. Medan Coinstack hittills huvudsakligen har använts för privata tillåtna kedjor med begränsad funktionalitet, är den nya plattformens öppen källkod, dApp-redo struktur inriktad på att rymma i stort sett allt du kan tänka dig att sätta på en blockchain. Det är tillgängligt för utvecklare, kompatibelt med många befintliga affärssystem och kan skalas upp så mycket som nödvändigt utan att stöta mot gränserna som gör många offentliga blockchains mindre praktiska.

Tokens och tidslinjer

Blocko själv har fått en hel del riskkapitalpengar och tar också intäkter från sina egna satsningar, så det är tur att det inte behöver satsa mycket på en ICO. Det kan finnas en någon gång, men det enda officiella ordet hittills är det de allra första tokens kommer att gå mot samhällsincitament för att öka medvetenheten om produkten. Detta är mestadels ett försök att stärka en av Blockos svaga punkter, det vill säga att de, som mestadels företagsinriktade företag, inte har fått riktigt erkännandet i kryptorummet som liknande projekt har lyckats få.

Eftersom samhällsbidrag kommer att granskas från fall till fall och de sökande kommer att utsättas för KYC / AML-förfaranden, kan den första nedgången ta ett tag. Dessutom får två stora marknader, USA och Kina, inte delta på grund av regleringsfrågor.

När systemet väl har kommit igång måste dock den inbyggda token krävas för smart utförande av kontrakt och för att utföra andra operationer i AERGO-kedjan, så det kommer att ha ett verkligt värde. Hur många av de företag som för närvarande kör på Coinstack kommer att komma över till AERGO är inte känt, men med samhällsinitiativen och bakåtkompatibilitet har projektet en anständig chans att börja med tillräckligt stora namn för att ge det lite dragkraft.

Den officiella tidslinjen är att AERGO-mainnet kommer att komma online under Q1 2019, med Hub and Marketplace som kommer under Q3 2019, men som med alla projekt kan detta komma att ändras. Från och med oktober 2018 har de släppt den första av sina kärnkällor med öppen källkod, LiteTree, vilket hjälper till med hanteringen av sina SQL-baserade smarta kontrakt.

Syn

Kryptovaluta kan ha glidit in i en dal under en längre tid, men projekt som Blockos Coinstack och AERGO är mycket mindre mottagliga för de förändrade tidvattnen. De har inte den radikala, decentraliserade atmosfären som gjorde många andra projekt populära i början, men de har en mycket rimlig affärsplan med stort fokus på kompatibilitet och interoperabilitet, vilket gör dem mycket mer benägna att locka riktiga , seriösa användare från början. De kan vara näst bara IBM i det antal verkliga applikationer som de redan har lyckats lansera, och även om de bara blir en måttlig eller regional framgång kommer de åtminstone att vara intressanta att titta på när de försöker överbrygga flera luckor mellan offentliga / privata blockkedjor, smarta kontrakt, utvecklare och verkliga företagsapplikationer. Om blockchain-tekniken som helhet kommer att gå någonstans måste den utvecklas till användarvänliga gränssnitt och tjänster på alla nivåer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me