Fra Coinstack til Aergo: Sydkoreas Enterprise Blockchain Sector er på vej op

Sydkorea Blockchain

Selvom Sydkoreas kryptomarkeder har modstået deres andel af regulatoriske storme, har deres blockchain-rum i virksomheden formået at få fart relativt ubestridt. Men sektorens udvikling har også været stille. Deres største blockchain-opstart, Blocko, har bare ikke fået meget anerkendelse udefra. I øjeblikket kører virksomheden Coinstack, en blockchain-as-a-service platform, der hjælper virksomheder med at integrere ny teknologi i deres nuværende systemer. De er i færd med at overgå til en ny platform, AERGO, som bringer dem i en mere offentligt stillet position.

Sydkorea Blockchain

Blocko har imidlertid ikke bare udrullet teoretisk teknologi: Dens applikationer bruges af over 25 millioner brugere over hele verden gennem virksomheder som Samsung, Lotte, Hyundai, Credit Suisse, og mange andre. Fordi de næsten udelukkende har været forretningsmæssige tidligere, har de ikke tiltrukket bred international opmærksomhed på den måde, som projekter som ICON har.

Takket være deres AERGO-projekt og et stort skub for samfundsinddragelse (at bidrage til buzz får dig tokens) ændrer det sig. Hvor Coinstack var interessant for dets SDK og for at være interoperabelt med eksisterende systemer, lover AERGO at bygge bro over kløften mellem tilladte og offentlige kæder, og det understøtter en række smarte kontrakttyper, programmeringssprog og konsensusmekanismer.

Blocko & Coinstack: Hvad de gør, og hvordan de arbejder

Blockos overordnede mission er at gøre virksomhedens blockchains nemme at udvikle, nemme at køre og let at oprette forbindelse til eksisterende infrastruktur. Den første fase af denne proces, der hovedsageligt fokuserede på private kæder for virksomheder, var Coinstack, og selvom den er blevet succes i flere tilfælde, vil den nye hybride offentlig-private AERGO-kæde i sidste ende afvikle den.

Coinstacks kerneblockchain-teknologier er ikke noget nyt, men dens tilgang til udvikling giver det en fordel i forhold til nogle lignende projekter. Det markedsfører sig selv som “middleware” – en slags broteknologi mellem en virksomheds eksisterende infrastruktur, blockchain-teknologi og dApps. Enhver, der bruger Coinstack, får ikke kun et blockchain-netværk, men også et SDK (Software Development Kit), hvilket gør det lettere for udviklere at bygge med det såvel som support til API’er, der gør det let at blande data rundt. Mens AERGO vil tilføje nogle smarte nye funktioner, synes den grundlæggende succes for Blocko og Coinstack hidtil at have været at levere tilgængelige og sikre løsninger til virksomheder, der ellers sandsynligvis ville være meget mere forsigtige med at nærme sig en relativt uprøvet teknologi.

Med omkring 25 millioner brugere, der i øjeblikket er på tjenester, der drives af Coinstack, synes dens strategi dog at have fungeret meget godt. Deres portefølje inkluderer:

  1. Lotte Card: Et af Sydkoreas største kreditkortselskaber, Lotte Card brugte Coinstack til at bygge et biometrisk login-system til deres app, og det har været i gang siden 2016.
  2. Korea Exchange: Korea Exchange (Koreas største børs) lancerede det koreanske startmarked, der giver en markedsplads til handel med egenkapital i opstartsvirksomheder. Dets dokument- og identitetsgodkendelsessystemer er begge bygget på Coinstack.
  3. Samsung SDS / Nexledger: IKT-filialen i Koreas mest kendte virksomhed har arbejdet med Blocko og deres Coinstack-platform at udvikle deres egen blockchain-struktur, Nexledger, samt tilbyde tjenester til Samsung-kreditkortet.
  4. Afstemning i Gyeonggi-do: Selvom det ikke er deres mest rentable venture, Coinstack kørte med succes en afstemning i samfundet i Koreas befolkede Gyeonggi-provins.

De nøjagtige tekniske detaljer bag Coinstack er ikke direkte tilgængelige, da det er en proprietær platform, men i store træk er den baseret omkring en SDK bygget til en full-stack blockchain-løsning, der oprindeligt var forgrenet af Bitcoin-protokollen og Ethereum Virtual Machine. Det er også kommet til at understøtte programmeringssprog som Java og Python. Blockchain-infrastrukturen kan variere fra applikation til applikation, men når den er på plads, gør Coinstack middleware det lettere at overvåge og udvikle den.

Sådan fungerer AERGO

AERGO udvikles som erstatning for og udvidelse af Coinstack. Hvor Coinstack er en relativt lukket, specialbygget løsning, vil AERGO være en open source-platform med sine egne kæder, hub, markedsplads og funktioner designet til virksomhedsbrug. Det bruger Coinstack som base, men det vil i sidste ende se meget anderledes ud, når det ruller ud. Den leveres med en hel vasketøjsliste med interessante punkter, der kombineret med Blockos tidligere track record tegner et godt samlet billede for projektets fremtid.

AERGO

AERGO-projektets hovedmål skal ligesom Coinstack være en platform, der gør det muligt for virksomheder at opbygge og administrere blockchain-løsninger, men i et langt mere åbent økosystem, der giver udviklere mulighed for at implementere nye teknologier på det og skalere det, som de vil. Projektet er bygget på tre hovedkomponenter: en offentlig kæde til at fungere som rygraden, en blockchain-hostingtjeneste til opbygning og implementering af brugerdefinerede kæder og en markedsplads til udveksling af software og computere..

AERGO kæde

Dette er den største offentlige kæde for AERGO-projektet. Det kører på en delegeret proof-of-stake (DPoS) konsensusmekanisme og forbinder effektivt alt andet, der er bygget på AERGO-netværket, fra virksomhedens blockchains til dApps. Et af dets store salgsargumenter er AERGOSQL, kædens smarte kontraktmotor, der bruger det allerede populære SQL-programmeringssprog.

AERGO Hub

AERGO beskriver dette som en blockchain-hostingtjeneste, og det er i det væsentlige hvad det er. AERGO-kæden sigter mod at være let, og navet er det, der tilføjer det ekstra lag af tilgængelighed. Dette er den offentlige grænseflade, der gør det muligt at bygge andre uafhængige blockchains og distribuere dem til AERGO-netværket. Som med Coinstack kan disse kæder dog skræddersyes til at være egnede til formål – de behøver ikke engang at følge den samme konsensusmekanisme som hovedkæden, da både RAFT og PBFT understøttes. Det ligner nogenlunde eksisterende cloudwebtjenester med udviklingsværktøjer og support til at hjælpe alle med at opbygge og kontrollere deres eget projekt uden at skulle bekymre sig om offentlige gafler eller opdateringer.

AERGO markedsplads

AERGO Hub giver brugerne adgang til markedet, hvor programmer, tjenester og ressourcer, der er tilgængelige for AERGO-økosystemet, kan leve, ligesom en app-butik. Det er ikke kun tredjepartsudviklere at sælge software, men det fungerer også som en måde at købe og sælge computerressourcer på (noget svarende til Golem-markedet på Ethereum) og vil give et bredere økosystem mulighed for at udvikle sig.

I sidste ende skal AERGO være erstatningen for Coinstack. Hvis virksomheder ønsker at opgradere deres eksisterende Coinstack-platform til den nye version, skal de være i stand til at gøre det med minimal forstyrrelse, da det ser ud til at være bagudkompatibelt. Mens Coinstack hidtil primært er blevet brugt til private tilladte kæder med begrænset funktionalitet, er den nye platforms open-source, dApp-klar struktur rettet mod at rumme stort set alt, hvad du kunne tænke dig at sætte på en blockchain. Det er tilgængeligt for udviklere, kompatibelt med mange eksisterende forretningssystemer og kan skaleres så meget som nødvendigt uden at støde op mod de grænser, der gør mange offentlige blokeringer mindre praktiske..

Tokens og tidslinjer

Blocko selv har modtaget en hel del venturekapitalpenge og indtager også indtægter fra sine egne projekter, så det er heldigt, at det ikke behøver at satse meget på en ICO. Der kan være et på et tidspunkt, men det eneste officielle ord indtil videre er det de allerførste tokens vil gå mod samfundsincitamenter for at øge kendskabet til produktet. Dette er for det meste et forsøg på at styrke et af Blockos svage punkter, hvilket er, at de som et hovedsageligt virksomhedsorienteret firma ikke har fået den anerkendelse i kryptorummet, som lignende projekter har formået at få.

Da samfundets bidrag vil blive vurderet fra sag til sag, og ansøgerne vil blive udsat for KYC / AML-procedurer, kan det oprindelige fald tage et stykke tid. Derudover er to store markeder, USA og Kina, ikke tilladt at deltage på grund af lovgivningsmæssige problemer.

Når først systemet er gået i gang, kræves det oprindelige token for at udføre smart kontrakt og udføre andre operationer på AERGO-kæden, så det vil have en vis værdi i den virkelige verden. Hvor mange af de virksomheder, der i øjeblikket kører på Coinstack, kommer over til AERGO vides ikke, men med samfundsinitiativerne og bagudkompatibilitet har projektet en anstændig chance for at starte med nok store navne til at give det noget trækkraft.

Den officielle tidslinje er, at AERGO-mainnet kommer online i 1. kvartal 2019, hvor Hub og Marketplace kommer i 3. kvartal 2019, men som med ethvert projekt er dette underlagt ændringer. Fra oktober 2018 har de frigivet den første af deres centrale open source-teknologier, LiteTree, som vil hjælpe med styringen af ​​deres SQL-baserede smarte kontrakter.

Outlook

Kryptovaluta kan have gledet ind i en dal i nogen tid, men projekter som Blockos Coinstack og AERGO er langt mindre modtagelige for de skiftende tidevand. De har ikke den radikale, decentrale stemning, der gjorde mange andre projekter populære i starten, men de har en meget rimelig forretningsplan med stort fokus på kompatibilitet og interoperabilitet, hvilket gør dem meget mere tilbøjelige til at tiltrække ægte , seriøse brugere fra starten. De er muligvis kun andet end IBM i antallet af applikationer i den virkelige verden, som de allerede har formået at rulle ud, og selvom de kun ender med at være en moderat eller regional succes, vil de i det mindste være interessante at se når de prøver at bygge bro over de mange huller mellem offentlige / private blockchains, smarte kontrakter, udviklere og virkelige virksomhedsapplikationer. Hvis blockchain-teknologien som helhed vil gå overalt, skal den udvikle sig til brugervenlige grænseflader og tjenester på alle niveauer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me