Japanese Tech Giant: “We Will Top Bitmain” GMO B2 Bitcoin Miner Revealed

GMO Miner

Ett stort teknikföretag i Japan har just tillkännagett sin nya ASIC-gruvarbetare på 7 nm bitcoin. Enheten har en högre prispunkt än konkurrenterna, men enligt rapporter har den en betydligt högre hashfrekvens. Ringde GMO Miner B2, enheten förväntas levereras i oktober 2018.

GMO Miner

Introduktion av GMO Miner B2

I ett meddelande från en pressmeddelande, det japanska företaget GMO Internet Group tillkännagav sina avsikter att bli en stor aktör i bitcoin-gruvindustrin genom att släppa det som är tänkt att vara en tekniskt överlägsen enhet till Bitmain S9.

VD Masatoshi Kumagai sa att han respekterar Bitmain, men “vi kommer att toppa dem”.

Vad som gör detta till mer än bara en produktutgåva är det faktum att den här enheten potentiellt kan störa det nuvarande nästan monopol som Bitmain har över ASIC-gruvdrift. Enligt en senaste blogginlägget skrivet av teamet bakom Obelisken, en ASIC-gruvarbetare för Siacoin, är Bitmain ökänd för att “spela smutsig”. Specifikt när de försökte hitta företag som tillverkade sina delar skulle de hitta sina beställningar mystiskt annullerade och utan någon förklaring till varför. Implikationen i blogginlägget var att Bitmain pressar datordelstillverkare i Kina för att bara producera ASIC-hårdvara för dem och ingen annan.

Som svar Bitmain släppte en blogg inlägg där de förklarade denna anklagelse som en ”konspirationsteori”. Ingen av sidorna av argumentet har gett konkreta bevis.

Det är dock något överraskande att GMO: s nya gruvarbetare inte tillverkades i Kina, utan tillverkades istället i Taiwan.

Tekniska specifikationer

Den första stora innovationen med B2 är att den använder en 7 nanometer tillverkningsprocess. Det betyder att enhetens enskilda processorer grupperas ännu närmare och därmed är snabbare och effektivare.

Vid avtäckningshändelsen den 5 juni avslöjade Bloombergs reporter Yuji Nakamura enhetens detaljer. Enligt honom kommer enheten att säljas för knappt $ 2000, ha en gruvhastighet på 24TH / s, tillverkas i Taiwan och använder 1950W kraft.

GMO avslöjar Japans första Bitcoin-gruvchip B2 någonsin:

&# 128722; $ 1 999 (mot 837 $ för Bitmains S9)

⚡️24TH / s (mot 14TH / s för S9)

&# 127481;&# 127484; Designad i JP, producerad i TW

&# 128268; 1 950 w per enhet

&# 128197; Bokningar börjar 6 juni, skickas före slutet av oktober

&# 128104; ‍&# 128188; VD: "Jag respekterar Bitmain, men vi kommer att toppa dem" pic.twitter.com/m04WGBX1jf

– Yuji Nakamura (@ ynakamura56) 5 juni 2018

Låt oss ta en stund att köra dessa siffror i en gruvkalkylator.

Enligt coinwarz.com skulle denna mängd gruvkraft vid dagens svårighetsgrad och blockeringsbelopp producera strax under $ 10 per dag, eller 0,44 BTC per år. Detta innebär att enheten sannolikt skulle få en avkastning på investeringen på drygt ett år.

Jämfört med Bitmain S9 förbrukar B2 mer kraft men producerar en mycket högre hashhastighet. Att sätta in siffrorna i miniräknaren för Bitmains hårdvara avslöjar att S9 kommer att producera lite över fem dollar per dag eller 0,27 BTC per år, men kommer att konsumera cirka 600 $ mindre el med standardpriset på 0,10 $ per kilowattimme.

Värt prisskillnaden?

Även om Bitmain-enheten kan producera mindre bitcoin per dag, kostar det också ungefär hälften av priset på B2 när du inkluderar viktiga tillägg som strömförsörjning och internationell frakt. När du väl har siffrorna är lönsamheten för de två enheterna mycket nära, var och en kan bryta jämnt på lite över ett år (men med att Bitmain-enheten går sönder ännu lite tidigare).

GMO Miner

Så du kan fråga dig själv, varför inte köpa två av Bitmain-enheterna istället för en av GMO-enheterna? Svaret handlar inte bara om rent lönsamhet, utan också om monopolet störs. Nu när Bitmain har viss konkurrens, har ASIC-köpare ett val och kan välja mellan två olika enheter som är mycket konkurrenskraftiga med varandra. Inte bara det, men eftersom ett företag inte längre kontrollerar hela det globala utbudet (effektivt) kommer de två företagen att tvingas försöka överträffa det andra i ett försök att vinna kunder. Denna typ av konkurrens är alltid bra för konsumenterna eftersom det tvingar tillverkare att alltid innovera och överträffa sin konkurrens.

Är Bitmain Monopol över?

Det som återstår att se är hur snart Bitmain-monopolet kollapsar. Troligtvis är det som kommer att vara den största avgörande faktorn här helt enkelt hur många av enheterna som GMO kan producera. Bitmain har en etablerad leveranslinje och produkter som redan finns på marknaden. GMO kan ha en mindre produktionslinje och så det är möjligt att inte många av enheterna kommer in på marknaden initialt. Detta innebär att medan vissa lyckliga köpare kommer att få chansen att använda GMO B2, kommer andra som vill köpa i stor volym troligen fortfarande att hålla fast vid S9 tills omständigheterna utvecklas och produktionstakten för B2 ökar. Vad vi inte vet är i vilken utsträckning enheterna kommer att finnas tillgängliga från början och hur bra deras leveransnivåer kommer att utvecklas över tiden.

Idag kan inte ens Bitmain hålla jämna steg med efterfrågan, så det är nästan en garanti för att B2-enheterna säljs nästan direkt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me