Safex: Blockchain-engine voor e-commerce winkels

Safex is een open-source, op privacy gebaseerde gedecentraliseerde marktplaats, die gebruikmaakt van moderne crypto- en blockchaintechnologie om de e-commercemarktplaats voor beide te verbeteren kopers en verkopers.

In de loop van de tijd hebben we de markt zien evolueren van eenvoudige ruilhandel naar een valuta-economie, van eenvoudige markten naar fysieke winkels en vervolgens naar een gedigitaliseerde marktplaats via de e-commerce-revolutie..

Door iedereen in het e-commerce-ecosysteem privacy te bieden die niet te vinden is op gecentraliseerde online winkelplatforms waar ‘big data’ de belangrijkste focus is, heeft Safex een niche veroverd voor zijn diensten.

Blockchain-engine voor e-commerceBlockchain-engine voor e-commerce

Safex is opgericht met het oog op de toekomst

Safex, opgericht in 2016 voordat Bitcoin de mainstream bereikte, was een toekomstgericht collectief dat het potentieel van blockchain, crypto en e-commerce begreep.

Na 4 jaar ontwikkeling werd de Safex Blockchain ontwikkeld samen met de proof-of-work-valuta Safex Cash (SFX). In juli 2020 ging de eerste Stagenet live en klaar om de gedecentraliseerde marktplaats openbaar te testen.

De crypto-handelsmarkt biedt nieuwe alternatieven voor de gecentraliseerde digitale markt die wordt gedomineerd door grote bedrijven zoals Amazon, Alibaba en andere grote entiteiten.

Naast twijfelachtige praktijken voor het verzamelen van gegevens, creëren sommige van deze grote e-commerceportals hogere prijzen voor consumenten en verkopers.

Safex biedt een lage toegangsdrempel waardoor zelfs kleine winkels het digitale tijdperk kunnen betreden. Consumenten in staat stellen privé te winkelen tegen een lagere prijs, terwijl verkopers hun maximale winstmarge bereiken door middel van lage vergoedingen en eerlijke praktijken.

Het personeel van Safex is toegewijd aan het creëren van kansen

Opgericht door Daniel Dabek, vergelijkbaar met andere technische pioniers zoals Bill Gates, Steve Jobs of Mark Zuckerberg, stopte Dabek met studeren en ging rechtstreeks naar Wall Street.

Tijdens zijn tijd in de financiële hoofdstad van de VS had hij zich vertrouwd gemaakt met de fijne kneepjes van peer-to-peer netwerken, wetenschappelijk computergebruik, gedistribueerde prijsanalysemodellering en optimalisatie van voorspellingsalgoritmen.

Deze vaardigheden vormden de hoeksteen van de algoritmen voor handelsuitvoering en het prijsvolgsysteem dat nog steeds in gebruik is op Safex.

Na een interesse in cryptografie, sloot hij zich aan bij MaidenSafe en het SAFE-netwerk, wat later Dabek inspireerde om Safex te creëren uit de vraag naar privacy en veiligheid op de wereldmarkt..

Safex heeft een innovatief platform

Safex-valuta, Safex Cash (SFX) en Safex Token (SFT) kunnen worden gekocht op de crypto-exchange Xcalibra. Als stakeholder in de ontwikkeling van Xcalibra zorgt Dabek voor een soepele introductie van zowel SFX als SFT.

Xcalibra is een vertrouwde beurs die een totaalbedrag van $ 5 miljoen aan financiering heeft gewonnen. Binnen de eerste 18 maanden werd het afgerond op $ 2 miljoen en later werd nog eens $ 3 miljoen verkregen om het platform te helpen groeien.

In 2019 ging Xcalibra live met SFT en SFX naast andere grote tokens zoals ETH en BTC, en verderop in 2020 stelde een integratie tussen Xcalibra en Simplex Xcalibra-gebruikers in staat om ETH en BTC te kopen via een creditcard of betaalpas..

Xcalibra is een van de beste plaatsen om SFX en SFT te verkrijgen – en het kan ook groeien om andere markten te bedienen.

Een concurrerende markt

Zoals hierboven vermeld, wordt de huidige eCommerce-markt gedomineerd door grote sites die vaak 15% tot 20% kosten per product in rekening brengen voor verkopers, en deze kosten worden doorberekend aan de consumenten.

Bovendien kunnen uitbetalingen variëren van dagen tot weken, waardoor operaties worden belemmerd en verkopers worden opengesteld voor het kredietrisico van het platform.

Het bedrijfsmodel van Safex zorgt voor een gebruikersgerichte ervaring, waarbij de winst van een verkoper wordt gemaximaliseerd door slechts een zeer concurrerende vergoeding van 5% te betalen en slechts $ 0,01 in rekening te brengen voor een productvermelding.

Bouw een webwinkel op een privacy blockchain.Bouw een webwinkel

op een privacy blockchain.

Stel je voor, in plaats van $ 80 te verdienen bij een aankoop van $ 100, verdienen verkopers tot $ 95 wanneer ze Safex gebruiken. Als klein bedrijf zou een extra $ 15 voor elk product alles kunnen betekenen.

Als verkoper geniet u van een boost in efficiëntie.

Er is absoluut geen wachttijd of downtime tussen het moment dat klanten op een aankoop drukken en het geld dat naar uw account stroomt. Verkopers in staat stellen snel inkomsten te verwerven om hun voorraad aan te vullen en de vraag bij te houden, betekent op maximale capaciteit werken.

Het is irritant om te zien dat consumenten van je product worden weggetrokken naar iets anders dat vergelijkbaar is, maar misschien iets goedkoper.

Verkopers op Amazon ervaren en dit soort verliezen – en als bedrijfsmodel is het niet duurzaam. Kleine tot middelgrote bedrijven kunnen niet omgaan met dit soort belemmeringen, omdat ze de concurrentie belemmeren en de markt langzaam veranderen in een oligopolie-achtig platform.

Verkopers en kopers op Safex behouden de autonomie over wat ze kopen en verkopen, waardoor een eerlijk platform wordt gecreëerd dat iedereen kan gebruiken!

Privacy is het waard om over na te denken

In de wereld van vandaag is het idee dat iedereen online rechten heeft, absurd. Bedrijven verzamelen uw gegevens op een zeer indringende manier die de gegevens waarschijnlijk meer waardeert dan de klanten.

Safex zorgt ervoor dat uw persoonlijke gegevens niet worden verzameld of vastgelegd, zodat u weet dat uw rechten worden gerespecteerd.

Het bedrijfsmodel draait om de onderlinge handel tussen transacties die op de markt plaatsvinden. Safex-mijnbouw en Xcalibra-handelskosten maken het systeem winstgevend, GEEN consumentengegevens.

Consumenten hoeven hun verzendadres alleen aan de verkoper te laten zien nadat ze een aankoop hebben gedaan, waardoor de controle weer aan de gebruikers wordt overgedragen. Privacy op Safex is de sleutel, waardoor consumenten kunnen kiezen of ze willen dat hun naam wordt getoond aan andere mensen op het platform.

Aangezien de markt gedecentraliseerd is, is privacy nogmaals de grootste zorg van Safex.

Informatie is voor geen enkele partij toegankelijk, zelfs het ontwikkelingsteam heeft geen toegang tot persoonlijke informatie!

Door alle kansen op een datalek te elimineren, maakt Safex zijn reputatie van veilig en betrouwbaar waar – en zorgt ervoor dat e-commerce uitgroeit tot een betere manier voor mensen om internet te gebruiken.

Een sterke gemeenschap

Safex heeft een actieve marktplaats, maar heeft ook een grote community die actief belangrijke onderwerpen bespreekt op het Safex-forum. Het forum helpt beginners bij alle “how-to” -ideeën met betrekking tot Safex en is ook een manier om updates en patches te verspreiden.

Bovendien communiceert het team met het grote publiek via de Twitter-accounts van Safex en Dabek, zodat iedereen op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen van het bedrijf. Het publiek kan ook via verschillende kanalen contact opnemen met Safex, voor het geval dat directe verbindingen nodig zijn.

Overweeg de voordelen van Safex

Safex is de brug die mensen van over de hele wereld met volledige privacy verbindt en e-commerce laat groeien op een manier die mensen op de eerste plaats stelt.

Hier zijn enkele van de geweldige onderdelen van het platform:

  • Biedt totale op privacy gebaseerde e-commerce voor zowel kopers als verkopers
  • Met native token kunnen zowel crypto- als fiat-valuta’s worden gebruikt
  • Toegewijd team dat privacy voorop stelt
  • Goed gefinancierd en klaar om e-commerce naar een hoger niveau te tillen
  • Lage tarieven waardoor kleinere winkels en verkopers concurrerend kunnen zijn

Als u meer wilt weten over wat Safex en Xcalibra doen om de volgende generatie crypto-e-commerce te realiseren – klik gewoon hier.

Voor meer informatie over wat Xcalibra onderscheidt van andere beurzen – klik hier om de website te bezoeken!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me