Een blik op 8 van de meest succesvolle ICO’s aller tijden

Meest succesvolle ICO's

Met de explosie van Bitcoin zijn honderden andere cryptocurrencies gelanceerd met dromen om hetzelfde succes te ervaren. Als gevolg hiervan komen er steeds meer ICO’s, ook wel bekend als initiële muntenaanbiedingen, op. ICO’s worden vaak crowdsale of token-verkoopevenementen genoemd, waarbij bedrijven besluiten om cryptocurrency vrij te geven aan publieksleden in de vorm van crypto-tokens als een manier om geld in te zamelen voor hun projecten. Hierdoor kunnen bedrijven het kapitaal verkrijgen dat ze kunnen gebruiken voor een aantal ondernemingen, van productontwikkeling tot speciale projecten.

Wat een succesvolle ICO maakt ?

Wat zijn van de vele ICO’s die er zijn enkele van de meest succesvolle? Wat maakt ze zo populair? Deskundigen hebben de neiging om verschillende meningen te hebben, maar er zijn enkele overeenkomsten tussen de succesvolle ICO’s. Velen zijn het erover eens dat de grootste factor is of de munt echt een goed nut heeft. De munt moet meer zijn dan alleen worden gekocht en vervolgens op een beurs worden verkocht. Dit is eigenlijk wat veel crypto-experts geloven dat de top twaalf of zelfs honderd tokens en ICO’s scheiden van de honderden of duizenden andere die gewoon op beurzen en in portefeuilles zitten..

Meest succesvolle ICO's

Hoewel het nut van de munt een belangrijke factor is, is het niet het enige dat bepaalt of een ICO faalt. Je moet ook nadenken over het doel van het project, de samenstelling van het team (inclusief hun eigen persoonlijke geschiedenis van successen en mislukkingen), hoe ver het project is gevorderd, of ze een ondersteunende gemeenschap hebben en, natuurlijk, of hun project zal echt een verschil maken. Zelfs als het token een cruciale rol vervult binnen het ecosysteem van het project, zal de ICO waarschijnlijk mislukken als het project zelf een herhaling is van eerdere projecten van andere teams.

Hoe zit het met mislukte ICO’s ?

Hoewel de succesvolle ICO’s meestal degene zijn die we in het nieuws zien, hebben niet alle initiële muntenaanbiedingen wat nodig is om een ​​succes te worden. In feite hebben velen alleen al in het afgelopen jaar gefaald, met nog meer mislukkingen als je verder terugkijkt. Op 23 februari 2018 publiceerde Bitcoin.com een ​​rapport waaruit bleek dat 46 procent van de ICO’s van het voorgaande jaar al met storingen te maken had gehad. Dit ondanks het feit dat die ICO’s meer dan $ 104 miljoen hadden opgehaald. Naast al die mislukte ICO’s, zijn sommige ‘semi-mislukt’ vanwege een zeer kleine gemeenschap die leidt tot minimale kansen op succes of geen communicatie van het team.

Met zoveel mislukkingen van ICO’s alleen al in het afgelopen jaar, roept het de vraag op wat tot deze mislukkingen heeft geleid. Hoewel dit niet altijd het geval is, hebben veel ICO’s die uiteindelijk falen, op een bepaald moment tijdens het project waarschuwingssignalen getoond, hetzij vóór of tijdens de tokenverkoop. Een van de grootste factoren is dat veel van de ICO’s gewoon slechte projectideeën hadden die een reëel probleem niet oplosten.

Andere projecten zijn mislukt vanwege technologische problemen, zoals beveiliging en schaalbaarheid. Het Dao-project, dat in 2016 werd gelanceerd, is nog steeds de grootste cryptocurrency-mislukking door het enorme bedrag dat tijdens de ICO is opgehaald, en het kwam allemaal neer op slechte beveiliging. De beveiliging van The Dao was zelfs zo slecht dat na een aanval van 11,5 miljoen ETH een aanval leidde tot een verlies van 3,6 miljoen ETH.

De DAO-website

Helaas zijn sommige factoren die van invloed zijn op het al dan niet slagen van een ICO, niet controleerbaar. Als we naar de statistieken kijken, is het duidelijk dat ICO’s uit bepaalde regio’s van de wereld een hoger slagingspercentage hebben dan die van andere. Met name Afrika heeft een oververtegenwoordiging in termen van ICO-mislukkingen. Afrikaanse ICO’s hebben een aanzienlijk nadeel omdat vanaf maart 2018 geen van de top 10 ICO-investeringslanden ter wereld zich in Afrika bevond. Dit voegt een extra uitdaging toe aan alle in Afrika gevestigde ICO’s en maakt het bijna onmogelijk voor een ICO die zich richt op het leveren van een product aan Afrika om van succes te genieten. Een voorbeeld is Tingo Coin, dat de eerste door VAS ondersteunde blockchain-optie in Afrika voor landbouw wilde worden.

Projecten in deze gebieden kunnen maatregelen nemen om hun overwinningskansen te vergroten. Bovendien kunnen mensen uit regio’s met een hogere ROI lessen trekken om hun eigen kans op succes te maximaliseren. De afhaalmogelijkheid van deze specifieke uitdaging is dat elke ICO die zich richt op een zeer specifieke regio of probleem mogelijk niet voldoende interesse en steun kan krijgen.

Laten we nu eens kijken naar enkele van de meest succesvolle ICO’s aller tijden en ontdekken wat hen onderscheidt van anderen.

Ethereum

 • Initiële tokenprijs: $ 0,311
 • Altijd hoge prijs: $ 1.420
 • ROI: 152.500 procent

Ethereum heeft naam gemaakt als een van de meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld, net achter Bitcoin. Onder leiding van Vitalik Buterin is Ethereum niet zomaar een cryptocurrency; het is een grootboektechnologie die kan worden gebruikt om gedecentraliseerde applicaties te bouwen, algemeen bekend als slimme contracttechnologie. De aandacht – en het daarmee samenhangende succes – van Ethereum komt van de vele toepassingen. Het slimme contractplatform van Ethereum kan helpen bij een reeks bedrijfsprocessen die momenteel inefficiënt zijn, ze stroomlijnen en digitaliseren.

Ethereum

Ethereum betrad voor het eerst het podium vier jaar na de hausse van Bitcoin in 2011 en heeft sindsdien een ongelooflijke ROI van 152.500 procent behaald. Toen Buterin voor het eerst Ethereum-tokens verkocht, gingen ze voor $ 0,31. Tegenwoordig worden Ether-tokens gewaardeerd op $ 334,25. Deze aanzienlijke waardegroei door de jaren heen is grotendeels te danken aan bedrijfsbelangen en het potentieel van Ethereum voor innovatie, evenals de use-cases voor slimme contracttoepassingen.

NEO

 • Initiële tokenprijs: $ 0,032
 • Altijd hoge prijs: $ 180
 • ROI: 114.000 procent

NEO, voorheen bekend als Antshares, is een Chinese open-source blockchain die de cryptocurrency-industrie stormenderhand verovert. NEO, opgericht door Da Hongfei, wordt vaak ‘China’s Ethereum’ genoemd en maakt gebruik van slimme contracttoepassingen, gedigitaliseerde activa, gedecentraliseerde handel en meer. De bekende namen die het ondersteunen, waaronder Microsoft en de Chinese overheid, zijn een belangrijk onderdeel van de groeiende populariteit van NEO. Het hebben van zulke krachtige en bekende financiers achter het project zorgt ervoor dat investeerders zich zelfverzekerd voelen.Daarom hebben de oprichters van NEO hoge verwachtingen voor de toekomst. Bovendien heeft het feit dat de Chinese markt een groot potentieel heeft voor blockchain-use-cases, maar een uitdaging is voor buitenlandse bedrijven om toe te treden, NEO een voorsprong gegeven. Investeerders zijn van mening dat China het project zal omarmen op een manier die het niet in het buitenland doet.

NEO

NEO heeft ook praktische toepassingen, met als doel een blockchain te creëren die een juridisch bewijs van eigendom vertegenwoordigt, met algemene maatschappelijke acceptatie. Het vermogen van het project om digitale activa te combineren met slimme contracten in een ‘platform voor slimme activa’ heeft ook aandacht gekregen en is een van de opvallende kenmerken die tot veel financiers heeft geleid. Om te laten zien hoe populair NEO vanaf het begin was, bracht de eerste ICO in oktober 2015 ongeveer $ 550.000 op, ondanks dat ICO’s relatief nieuw waren. De tweede ICO in september 2016 bracht maar liefst $ 4,5 miljoen op.

Ark

 • Initiële tokenprijs: $ 0,04
 • Altijd hoge prijs: $ 10,78
 • ROI: 35.400 procent

Ark blinkt uit in samenwerking en valt op door zijn razendsnelle platform dat is ontworpen voor het integreren van cryptocurrencies in zijn eigen blockchain. Net als veel andere ICO’s is Ark ongelooflijk populair vanwege zijn gedecentraliseerde karakter.

Bovendien omvat het projectteam 11 landen. Ark heeft ook een reputatie opgebouwd voor het overbruggen van cryptocurrencies, iets dat investeerders heeft aangemoedigd om er enthousiast over te worden. Als gevolg hiervan bedraagt ​​de ROI van Ark ongeveer 35.400 procent. Dat is een indrukwekkende aanwinst en slechts een van de redenen waarom Ark tegenwoordig een van de meest succesvolle ICO’s is.

Particl

 • Initiële tokenprijs: $ 1,50
 • Altijd hoge prijs: $ 52,40
 • ROI: 3.495 procent

Ontworpen met het oog op privacy, Particl is zowel een cryptocurrency als een gedecentraliseerde marktplaats gericht op anonieme transacties. Omdat het is gemodelleerd naar het Bitcoin-platform, kunnen Particl-gebruikers transacties uitvoeren met totale anonimiteit.

Particl

Aangezien dat soort privacy tegenwoordig belangrijk is voor veel gebruikers en investeerders, heeft Particl tot nu toe veel succes gehad door in korte tijd $ 750.000 op te halen en een ROI van 3.495 procent te behalen..

NXT

 • Initiële tokenprijs: $ 0,0000168
 • Altijd hoge prijs: $ 2,15
 • ROI: 1.477.000 procent

Een ontwikkelaar die bekend staat als BCNext lanceerde het project in 2013, waardoor dit niet alleen een van de meest succesvolle ICO’s is, maar ook een van de eerste. Een van de langst bestaande blockchain-projecten van vandaag, NXT is oorspronkelijk gebouwd als een blockchain-platform voor de financiële dienstverlening en applicaties. Tijdens de eerste fondsenwerving haalde het NXT-team het equivalent van $ 16.800 in Bitcoin op. Dit geld was bestemd voor de ontwikkeling van het eigen open-source proof-of-stake consensusmechanisme voor zijn digitale valuta, ook bekend als NXT.

NXT

Het onderscheidt zich van anderen omdat het beschikt over een eigen uitwisseling van activa, evenals een eigen berichtensysteem en marktplaats. Via de NXT-marktplaats kunnen kleine bedrijven, banken en corporaties blockchaintoepassingen maken. Degenen in de industrie zijn van mening dat een deel van het succes van NXT afkomstig is van zijn status als een van de allereerste platforms die de blockchain als een service aanbieden. Als zodanig viel het op met een innovatief en nuttig idee en trok het toegewijde ontwikkelaars aan.

Lisk

 • Initiële tokenprijs: $ 0,076
 • Altijd hoge prijs: $ 39,31
 • ROI: 19.080 procent

Lisk staat bekend als het allereerste modulaire blockchain-platform en onderscheidt zich van andere ICO’s omdat het ontwikkelaars de mogelijkheid biedt om apps te maken, compleet met JavaScript, en deze aan zijketens te laten werken.

LISK

Bovendien heeft Lisk de steun van krachtige ondersteuners, waaronder sommigen die Ethereum ondersteunden. Hierdoor is het erin geslaagd exponentieel te groeien sinds het toetrad tot de ICO-fase. In feite heeft de ICO sinds de oprichting een ROI van 19.080 procent behaald.

Stratis

 • Initiële tokenprijs: $ 0,007
 • Altijd hoge prijs: $ 22,29
 • ROI: 81.000 procent

Compatibel met C # en .NET, Stratis is een startup in het VK die vooral populair is bij ervaren Microsoft-gebruikers en financiële instellingen. Het platform biedt bedrijven de mogelijkheid om niet alleen aangepaste applicaties te maken, maar ook te testen en vervolgens te implementeren, allemaal zonder dat ze hun eigen infrastructuur hoeven op te zetten of zelfs te onderhouden..

Met de Microsoft-naam erachter is het geen verrassing dat Stratis het goed heeft gedaan. Het project bracht ongeveer $ 600.000 op tijdens de eerste muntenaanbieding, iets wat de betrokkenen als een groot succes beschouwden. In vijf weken slaagde het erin om 915 BTC op te halen en een indrukwekkende ROI van 44.525 procent te behalen.

JOTA

 • Initiële tokenprijs: $ 0,63
 • Altijd hoge prijs: $ 5,69
 • ROI: 332.500 procent

IOTA heeft naam weten te maken door elementen uit het IoT (Internet of Things) en blockchain-technologie te combineren. Gelukkig voor het project heeft deze manier van werken tot dusver goed gewerkt en heeft het een ROI van 332.500 procent kunnen behalen. IOTA onderscheidt zich van andere ICO’s omdat het een van de weinige digitale valuta is die geen transacties uitvoert met behulp van een volledige blockchain, maar eerder een Tangle gebruikt. Tangles nemen problemen weg die verband houden met transactiekosten en schaalbaarheid waarmee andere digitale valuta, waaronder Bitcoin, te kampen hebben.

In plaats daarvan vereist IOTA dat individuen die geld verzenden een verificatieproces volgen en tegelijkertijd geld verzenden. Als gevolg hiervan is het IOTA-transactiegrootboek volledig gedecentraliseerd, waardoor een systeem van nulkosten voor transacties ontstaat. Met andere woorden, netwerkdeelnemers hoeven geen vergoedingen te ontvangen om transacties te verifiëren. IOTA genoot vanaf het begin grote belangstelling. Het eerste muntenaanbod eind 2015 bracht meer dan $ 400.000 op, een zeer goed cijfer voor die tijd, waarbij alle 1 miljard IOTA-tokens werden verkocht. Experts zeggen dat de populariteit van IOTA grotendeels te danken is aan de nulkosten in digitale valutatransacties waarvoor geen echte blockchain nodig is. Dat gebrek aan blockchain betekent dat er geen schaalproblemen zijn zoals bij andere digitale valuta’s, waardoor het mogelijk wordt IOTA te gebruiken voor IoT-netwerken.

Gevolgtrekking

Dus, welke lessen kunnen worden getrokken uit succesvolle ICO’s? We kunnen net zoveel lessen trekken uit de succesvolle ICO’s als de mislukte. Het belangrijkste is misschien wel dat het lanceren van een succesvolle ICO afhankelijk is van waarde, niet van lot of geluk. Alle ICO’s op de bovenstaande lijst met successen hebben iets waardevols dat ze aantrekkelijk maakt voor investeerders. Deze investeerdersondersteuning is de sleutel tot succes als ICO.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me