Videogame Giant Ubisoft sluit zich aan bij Blockchain Game Alliance

Ubisoft Blockchain Game Alliance

Het Franse videogamebedrijf Ubisoft heeft zich bij het nieuw gevormde bedrijf aangesloten Blockchain Game Alliance consortium als inaugureel lid, per verslagen van videogame tijdschrift MCV. De alliantie, die vrijdag werd aangekondigd tijdens de Blockchain Game Summit in Frankrijk, streeft ernaar om gemeenschappelijke normen en praktijken te ontwikkelen voor het gebruik van blockchain-technologie in de gamingsector..

Ubisoft Blockchain Game Alliance

Onder andere belanghebbenden die bekwaam vertegenwoordigd waren op de top, waren blockchain-krachtpatser ConsenSys en een aantal startups, waaronder Alto, Fig, Ultra, Gimli en EverdreamSoft. De laatste staat bekend om zijn gebruik van blockchain-tools op het gebied van gaming en digitale verzamelobjecten.

Blockchain-videogames

De doorbraaktechnologie is doorgesluisd om nieuwe portals te openen voor belanghebbenden in het ecosysteem. Het consortium wordt daarom gezien als een virtueel platform voor zowel ontwikkelaars als spelers om kennis te bundelen en samen te werken om meer innovatieve technieken te ontwikkelen voor het maken en spelen van games. De site citeren:

“Ervan overtuigd dat deze doorbraaktechnologie tal van voordelen oplevert voor het hele ecosysteem, van ontwikkelaars tot spelers, bieden we een open forum voor alle belanghebbenden om kennis te delen en samen te werken aan onderzoek dat nieuwe manieren bevordert om games te maken en te spelen,” verklaarde Gimli in een post.

“Ons uiteindelijke doel is om de integratie van Blockchain te helpen verspreiden door gemeenschappelijke standaarden en best practices te ontwikkelen.”

Het benutten van standaarden en praktijken binnen het ecosysteem wordt gezien als een propeller voor het gebruik van de blockchain.

Blockchain-spellen

Lezen: Blockchain-games: de huidige staat van blockchain-gamingtechnologie

Terwijl hij zijn mening deelde met MCV, de CEO van Ultra, merkte Nicolas Gilot op dat het consortium de weg zou effenen voor meer flexibiliteit bij het uitwisselen van informatie en tegelijkertijd ruimte zou bieden voor meer transparantie waarvan de belanghebbenden die binnen het systeem opereren ten goede zullen komen..

“De Blockchain Game Alliance pleit voor een universele standaard in de blockchain-gamingruimte om een ​​meer interoperabel en transparant ecosysteem te creëren, waarvan belanghebbenden zullen profiteren door innovatie te bevorderen en economische levensvatbaarheid te waarborgen.”

Ubisoft is geweest verkennen manieren om blockchaintechnologie te integreren via zijn strategisch innovatielab in de afgelopen maanden. Directeur van inzichten en trends voor het laboratorium Lidwine Sauer gaf inzicht in de focus van het laboratorium op de interactie van de wereld met technologie en hoe deze ingewikkelde en delicate interactie in zijn games kan worden gerepliceerd.

HashCraft

Sauer was enthousiast over het unieke karakter van blockchains door het voordeel dat het biedt door echte digitale verzamelobjecten te bezitten die niet kunnen worden gerepliceerd. Het comparatieve voordeel van de blockchain werd vergeleken met een digitale Picasso. “Het is veel moeilijker om iets op de blockchain te stelen dan een Picasso”, had ze verklaard.

Op de Blockchain Gamer Connects die onlangs in San Francisco, Californië werd gehouden, toonde Ubisoft ook een prototype voor een door blockchain ondersteund spel dat bekend staat als HashCraft. De applicatie toonde een nieuwe manier waarop in-game-inhoud kan worden opgeslagen en gedeeld bij gebruik van blockchain. HashCraft deelt grotendeels gelijkenis met Minecraft voor het exploiteren van blockchain-technologie bij het opslaan van de uniek gegenereerde en aanpasbare eilanden waarop het spel zich afspeelt.

In een interview met VentureBeat, de associate manager van Ubisoft’s blockchain-initiatief, Anne Puck had verklaard dat “alles rondom blockchain het onderzoeken waard is.” In zijn belofte om de toxiciteit binnen de gokgemeenschap te beteugelen, heeft het bedrijf een nieuw systeem in werking gesteld om degenen die beledigend taalgebruik gebruiken te bestraffen.

Het systeem dwingt onmiddellijk een verbod van 27 minuten af ​​op de eerste overtreding, voordat het een stapje verder gaat door een verbod van twee uur op de tweede en derde overtreding. Latere schending van deze regel zal ertoe leiden dat het bedrijf een officieel onderzoek opent, waarna schuldige personen permanent kunnen worden verbannen.

Waarnemers kijken ernaar uit dat alle belanghebbenden in het ecosysteem gebruik maken van de enorme vooruitzichten van blockchain-technologie in de gaminggemeenschap. Tekens kunnen worden gebruikt in een reeks games met onderling verbonden omgevingen, de waarde van in-game items kan enorm worden verhoogd, vooral wanneer het mogelijk is om ze bij te houden met gedistribueerde grootboeken.

Bovendien zullen ontwikkelaars het voorrecht hebben om zeldzame items te maken en hun schaarste te bewijzen, terwijl ze ook genieten van de mogelijkheid om speciale portefeuilles te maken voor het opslaan van deze activa om het eigendom te valideren en het verhandelen van items / activa tussen games te bevorderen.

De bijkomende kosten die door gebruikers en handelaren worden gedragen voor in-game betalingsuitjes en abonnementen kunnen worden beperkt door het gebruik van gedistribueerde grootboeken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me