Maker werkt samen met Axie Infinity om Dai te integreren in Blockchain-spel

Axie Infinity

Maker, het team achter de ster Dai stablecoin van de Ethereum-community, kondigde maandag een vennootschap met blockchain-gamingbedrijf Axie Infinity. Door de samenwerking zal Dai geïntegreerd worden als een in-game valuta in de Axie-economie.

De tokenized game is gericht op Axies, digitale huisdieren die spelers kunnen “fokken, verhogen, vechten en verzamelen”, legde het Maker-team uit. Gebruikers kunnen cryptocurrency-portefeuilles zoals Metamask, Coinbase Wallet en Enjin Wallet gebruiken om hun spelstukken te kopen, op te slaan en uit te wisselen.

Axie Infinity

Als onderdeel van het team zal Axie eigenaren van Maker Collateralized Debt Positions (CDP’s) speciale Axie-tokens aanbieden die in het spel kunnen worden geclaimd, afhankelijk van de grootte van deze CDP’s. Een van die tokens is bijvoorbeeld een ‘Mystic’-stuk voor spelers met CDP’s die meer dan 15.000 Dai hebben getrokken in de levensduur van hun posities..

Maker is een partnerschap aangegaan met @BuienRadarNL brengen #Dai in hun spel! Spelers die een CDP hebben geopend, kunnen unieke NFT’s met Dai-thema claimen die in-game voordelen hebben:https://t.co/SaeFN2s82H $ Dai #gamen

– Maker (@MakerDAO) 10 juni 2019

De makers van het dual-token DAI-MKR-ecosysteem bevestigden ook dat ze prijzengeld in Axie zouden zaaien, waarbij 1.000 Dai opzij werd gezet voor de beste trainers in het eerste seizoen van de game en nog eens 1.000 voor de eerste toernooiprijzenpot van de game..

Het Maker-team merkte in hun aankondiging op hoe de gaming- en eSports-arena de komende jaren aanzienlijk zou groeien en hoe de belanghebbenden zich inzetten om Dai te positioneren als een groeiende pijler van die sector:

“Dit zijn de begindagen van blockchain-gaming, en de Maker Foundation ziet Dai een cruciaal onderdeel worden naarmate die industrie groeit. Gaming is een geweldige manier om een ​​nieuw publiek kennis te laten maken met Dai door middel van unieke integraties. Veel mensen kopen immers hun eerste cryptocurrency om blockchain-games te gaan spelen. Aangezien gamers snel de voordelen van Dai inzien, zullen ze niet alleen meer opwinding vinden in het spelen van games, maar ook in het verkennen van een heel nieuw ecosysteem. “

Wat betreft het winnen van nieuwe doelgroepen, brak maandag ook het nieuws dat de Amerikaanse cryptocurrency exchange-krachtpatser Coinbase Dai had toegevoegd als de eerste stablecoin aan zijn educatieve platform Coinbase Earn..

Leren #Dai. Verdienen #Dai.

Verdien Dai door nu lessen over Dai te bekijken. De perfecte introductie tot Maker’s #gedecentraliseerd #stablecoinhttps://t.co/SStBl0xAU4

– Maker (@MakerDAO) 10 juni 2019

Als onderdeel van die mesh kunnen geaccepteerde Coinbase-gebruikers nu een reeks beginnerslessen volgen om kleine sommen Dai te verdienen. De campagne zal vermoedelijk een bescheiden toestroom van nieuwe gebruikers opleveren voor Maker’s stablecoin.

Activiteit rond Dai blijft groeien

Het lijkt erop dat de Dai een duidelijke opwaartse trend doormaakt.

Volgens het nieuwste Momentum-rapport van Maker is de acceptatie van Dai bijvoorbeeld toegenomen ongeveer 20 procent per maand in de afgelopen tijd. Bovendien werden vorige maand in totaal bijna 1,5 miljard Dai afgehandeld, een nieuwe mijlpaal voor het project.

Uit dat rapport bleek dat gedecentraliseerde handel nog steeds de grootste bron van Dai-activiteit was, goed voor ongeveer 70 procent van het huidige Dai-volume. Maar op Dai gebaseerde gedecentraliseerde financiering (DeFi) is ook in opkomst, benadrukte het Maker-team:

“Een interessante trend is het toenemende gebruik van Dai bij gedecentraliseerde kredietverlening, waar bedrijven als Nuo, dYdX, Compound en Dharma goed zijn voor 13% van de Dai-activiteit. Het is indrukwekkend hoe snel Nuo en dYdX zijn aangenomen na hun recente lanceringen. “

Vorige maand overschreed het uitstaande volume aan crypto-collateralized leningen voor de eerste keer de grens van $ 100 miljoen tussen de beste Dai-compatibele DeFi-apps: Maker, Compound, Dharma en dYdX. Destijds zat meer dan $ 430 miljoen aan ether (ETH) opgesloten in Maker CDP’s.

In dat licht zijn Dai’s dagen in het centrum van DeFi misschien net begonnen, vooral als CDP’s en andere financiële dapps in populariteit blijven groeien.

De activiteit komt omdat de Maker-gemeenschap de afgelopen maanden heeft geworsteld met het bevestigen van de koppeling van de Dai tot $ 1 USD, omdat de prijs van de stablecoin eerder dit jaar enkele weken onder die positie was gedaald. Die inspanningen leken echter acuut te hebben gewerkt, aangezien de Dai nu bijna een maand op rij tegen de beoogde prijs handelt..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me