Bitcoin-puzzels: cryptocurrency verborgen in het volle zicht

Bitcoin-puzzels

Een mysterieus gecodeerd beeld verscheen op Reddit eind mei, vergezeld van een lijst met aanwijzingen en een portemonnee-adres met 1 BTC voor degene die de puzzel heeft opgelost.

De afbeelding gebruikt een mix van schijnbaar willekeurige woorden, cijfers, symbolen en kleuren om een ​​collage van aanwijzingen te vormen die een vermoedelijke kiemzin van 24 woorden verbergen..

In feite zijn alle cijfers en woorden in de afbeelding rechtstreeks afkomstig uit de originele Bitcoin-whitepaper van Satoshi Nakamoto. Als de originele poster van de afbeelding, u / cryptogreetings zei:

“Dit werk bestaat uit Satoshi Nakamoto’s beroemde whitepaper-woorden, geschaald door Log N. Uiteenlopende ideeën inspireerden Satoshi om een ​​oplossing te creëren om de moderne sociaaleconomie en industrie te revolutioneren. Het werk reflecteert op de elementen die deze technologie tot leven hebben gebracht en daagt het onderliggende beveiligingsmodel uit. Verborgen in het volle zicht ligt nog iets meer: ​​een speurtocht. 1 BTC is verborgen in het werk. “

Een hectische race om de code te kraken begon onmiddellijk en is nog steeds aan de gang. Tot nu toe heeft de poster van de puzzel negen aanwijzingen achtergelaten die ons kunnen helpen bij onze zoektocht naar de oplossing.

De aanwijzingen zijn net zo cryptisch als de puzzel zelf, en hebben velen achter het hoofd gekrabd:

  1. Je kunt minstens de helft van de woorden op de afbeelding weggooien
  2. Denk in paren
  3. Codeer gemakkelijk, val vroeg aan
  4. Een verloren transactie kost bijna gebruikers
  5. 00212121
  6. Probeer +1
  7. Bijna open
  8. Bonus aanwijzing: om te zegevieren, moet men naar binnen kijken. Tot de oneindigheid en verder. Als je dicht bij huis bent, markeert X de plek. (vanaf hier)
  9. -1

Tot nu toe zijn er door de Reddit-gemeenschap veel methoden naar voren gebracht om het probleem aan te pakken, maar geen enkele is vruchtbaar gebleken.

Een Reddit-gebruiker beweerde dat hij wachtte tot de cryptomarkt zou veranderen voordat hij zijn oplossing indient, in de hoop dat de 1 BTC in de toekomst misschien meer waard is.

Dit is misschien niet zo vergezocht als je bedenkt hoe lang het heeft geduurd voordat eerdere cryptopuzzels waren opgelost.

De legende van Satoshi Nakamoto

Dit is niet de eerste keer dat een enorm stuk digitale valuta in een cryptografische afbeelding is verborgen.

In 2015 werd een stukje gecodeerde kunst uitgebracht dat bekend werd als ‘The Legend of Satoshi Nakamoto’. Het was een schilderij dat refereerde aan William Shakespeare’s The Phoenix and the Turtle, en gebruikte kleuren, vormen en tussenruimte om de verborgen code subtiel uit te zenden. De kunstenaar verborg het pad naar 4.87 Bitcoin ergens in het schilderij.

De legende van Satoshi Nakamoto

The Legend of Satoshi Nakamoto, Afbeelding uit Moederbord

De afbeelding bevatte een hashnummer dat naar een Bitcoin-portemonnee leidde, maar dat werd pas 3 jaar later, in 2018, ontdekt toen een echtpaar van puzzelliefhebbers de puzzel eindelijk oplosten..

Eén Bitcoin had een marktwaarde van ongeveer $ 250 dollar in april 2015, toen de portemonnee voor het eerst werd opgezet.

Tegen de tijd dat de puzzel was opgelost, bevatte die portemonnee plotseling ongeveer $ 50.000 aan valuta. Als de oplossing voor de puzzel slechts een paar weken eerder was gekomen, tijdens de piek van januari, zou de portemonnee meer dan het dubbele waard zijn geweest..

Marketinggoeroes hebben wedstrijden altijd gebruikt als een manier om publiciteit voor hun product of bedrijf op te wekken, en met de uitvinding van blockchain-cryptocurrency hebben artiesten nu een gemakkelijke manier om hetzelfde te doen.

Sommige kunstenaars gaan nog een stap verder en wijden hele tentoonstellingen aan gecodeerde kunstwerken die leiden tot een cryptocurrency-beloning.

Nieuw geld

In maart 2018 lanceerde een in L.A gevestigde kunstenaar, Andy Bauch, een kunsttentoonstelling getiteld ‘Nieuw geld‘, Dat zich concentreerde rond het concept van cryptocurrencies, en bestond uit stukjes met privésleutels van de crypto-portemonnee.

Nieuw geld

Nieuw geld, afbeelding van Andy Bauch

Interessant is dat het gekozen medium van de kunstenaar Lego was. Bauch rangschikte 100.000 legoblokjes in verschillende patronen die volgens hem zijn gegenereerd met menselijke en algoritmische input.

De stukken bevatten in totaal ongeveer $ 10.000 aan crypto tussen hen, waarvan een groot deel in de vorm van Bitcoin, Litecoin, Dogecoin en Cannabiscoin..

Bauch beweert meer te proberen dan alleen publiciteit op te trommelen, vertelde hij in februari aan kunsttijdschrift Sciart:

“Ik probeer mensen zonder computerwetenschappelijke achtergrond te helpen het nogal abstracte concept van cryptocurrencies te visualiseren en te begrijpen en tegelijkertijd het potentieel en de vluchtigheid die ermee gepaard gaan te democratiseren.”

Op het moment van schrijven zijn sommige codes van Bauch al gekraakt en hebben mensen de bijbehorende portemonnee-holdings ontvangen.

Gaming-industrie neemt kennis

Een nieuwe videogame die op het Steam-platform is uitgebracht, verandert de wiskundige speurtocht in een virtuele realiteit.

MonteCrypto: The Bitcoin Enigma werd in februari gelanceerd en stelde spelers in staat om crypto-aanwijzingen op te sporen in een futuristische steampunk-omgeving.

Monte Crypto

Monte Crypto, afbeelding van Stoom

Het uiteindelijke doel van het spel was om de privésleutel van 24 woorden te vinden die de winnaarsprijs van 1 BTC bevatte.

Uiteindelijk duurde het slechts 2 maanden voordat een enthousiast team van internetcodebrekers de oplossing vonden. Het team ontving de Bitcoin zoals beloofd en heeft deze sindsdien uit de oorspronkelijke portemonnee overgemaakt.

De makers van het spel Corentin Derbré en Scott Piriou zeiden:

“Het was behoorlijk verbazingwekkend de afgelopen maanden om alles te zien wat je hebt gedaan om het raadsel tot op de bodem uit te zoeken. MonteCrypto is ook ontworpen als een soort sociaal experiment … een test van samenwerking versus geheimhouding.

“Kijkend naar de verschillende paden die je samen hebt verkend om het experiment tot een goed einde te brengen, zowel wat betreft het delen als de sabotage, was behoorlijk opmerkelijk.”

Het is niet bekend of de makers van plan zijn de game bij te werken met een nieuwe puzzel, of dat twee maanden zullen eindigen als de totale levenscyclus van de game..

Ondertussen wordt in een andere hoek van de game-industrie een blockchain-gebaseerd spel ontwikkeld door dezelfde artiest die The Legend of Satoshi Nakamoto heeft gemaakt. De op internet gebaseerde artiest die alleen bekend is onder de twitter-handle @coin_artist, heeft zich aangesloten bij een game-ontwikkelingsteam om haar cryptografische talenten te gebruiken voor de videogamewereld..

Neon District is een neo-noir, sci-fi game gebaseerd in de nabije toekomst, en zal een paasei bevatten waarvan wordt beweerd dat het 15 ETH waard is. De game is slechts een derde van de ontwikkeling doorgemaakt, maar heeft tot nu toe een goede hype gehad en zal ongetwijfeld meer winnen als de waarde van die 15 ETH begint te stijgen.

Reddit

Het coderen van afbeeldingen met digitale valuta is niet alleen een tijdverdrijf van artiesten en game-ontwikkelaars, maar wordt een groeiende trend onder internetcryptografen en mememakers.

De /bitcoinpuzzels sub-reddit is een redelijk actief forum voor amateurpuzzelmeesters die crypto-microbetalingen verborgen laten in hun afbeeldingen.

Het forum heeft de afgelopen maanden een enorme boost gekregen in gebruikersactiviteit, mogelijk aangespoord door de recente spraakmakende cryptocodes die eerder zijn genoemd.

Het is niet moeilijk in te zien waarom deze praktijk van het maken van gecodeerde afbeeldingen zo wijdverspreid is geworden in de cryptocurrency-wereld, cryptocurrencies zelf zijn geworteld in cryptografie en encryptie en dit lijkt een uitbreiding daarvan te zijn.

Gezien de publiciteit die deze wedstrijden kunnen opleveren, moet u niet verbaasd zijn als we getuige zijn van de opkomst van een nieuwe marketingstrategie. Niet alleen voor cryptobedrijven die met hun ICO een plons willen maken, maar ook voor artiesten en ondernemers.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me