Cryptocurrency Exchange Gemini doet grote gok op Token Collectibles

Gemini Nifty

De in New York gevestigde cryptocurrency-uitwisseling Gemini heeft zijn allereerste acquisitie, met de beweging die de overtuiging van het bedrijf uitzendt dat de tokenized collectibles-arena de komende jaren een groot voordeel zal hebben.

Op 19 november onthulde Tyler Winklevoss, CEO van Gemini, dat de beurs Nifty Gateway had gekocht, een startup die een platform had gecreëerd waarop gebruikers gemakkelijk op Ethereum gebaseerde niet-vervangbare tokens (NFT’s) of ‘nifties’ konden uitwisselen en beheren.

De CEO, een van de meest spraakmakende ondernemers van de crypto-economie, samen met zijn tweelingbroer en mede-oprichter van Gemini Cameron Winklevoss, merkte in de aankondiging van de deal op dat Nifty Gateway aantrekkelijk was omdat het al compatibel was met activa van ‘de meest populaire cryptogames van vandaag en applicaties, waaronder CryptoKitties, OpenSea en Gods Unchained. “

Gemini Nifty

Bovendien stelt het nieuw verworven platform klanten in staat om via een creditcard verzamelobjecten te kopen van dergelijke dApps.

Voorlopig zullen de drie werknemers van Nifty Gateway onafhankelijk blijven werken binnen de bredere paraplu van het Gemini-merk, maar de mogelijkheid blijft bestaan ​​dat een deel van het platformaanbod later dichter bij Gemini zal worden samengevoegd..

Wat er ook gebeurt, de overname onthult dat in NFT’s – tokens die individueel uniek en in die zin schaars zijn – Gemini mainstream adoptie aan de horizon ziet. Tyler Winklevoss zei hetzelfde in zijn commentaar op de waardepropositie van Nifty Gateway:

“Niet-vervangbare tokens en de digitale goederen (en verzamelobjecten) die ze mogelijk maken, zullen een belangrijke rol spelen in het volgende tijdperk van de digitale economie. Ze zijn de perfecte vormfactor voor crypto-verzamelobjecten, crypto-art en nog veel meer – en leggen de basis voor geheel nieuwe multi-miljard dollar industrieën die opkomen. “

Als we uitzoomen, is de overname over het algemeen in lijn met een trend die de afgelopen jaren is waargenomen bij de grote cryptocurrency-uitwisselingen, namelijk duidelijke omslagen in de richting van one-stop cryptohubs die een verscheidenheid aan diensten aanbieden, direct of indirect, die verder gaan dan alleen handelen..

De # 1 crypto-uitwisseling? Nieuw rapport zegt het

Op 19 november bracht het populaire cryptocurrency-dataportaal CryptoCompare zijn tweede “Exchange Benchmark” -rapport uit, dat bedoeld was om “marktdeelnemers te helpen bij het identificeren van de hoogste kwaliteit, het laagste risico en de meest betrouwbare uitwisselingen in de branche.”

Met name CryptoCompare ontdekte dienovereenkomstig per “kwalitatieve … en kwantitatieve” statistieken dat Gemini de hoogst gewaardeerde crypto-uitwisseling ter wereld was vanaf Q3 2019.

We zijn er trots op dat we door de @CryptoCompare Q3 2019 Exchange Benchmark! Voorwaarts en voorwaarts &# 128640; ✨ https://t.co/3Z8rp04W1L

– Tweelingen (@Gemini) 19 november 2019

Binance, dat doorgaans wordt beschouwd als de meest populaire crypto-uitwisseling ter wereld, slaagde er niet in om de top 10 uitwisselingen van het laatste rapport te kraken. De nieuwe top 10, in volgorde, was als volgt:

  1. Kraken
  2. itBit
  3. Coinbase
  4. Kraken
  5. Bitstamp
  6. Vloeistof
  7. OKEx
  8. Poloniex
  9. bitFlyer
  10. Luno

Bitfinex en Binance kwamen respectievelijk op de 11e en 12e plaats. CryptoCompare gaf Gemini bijzonder hoge scores in de categorieën beveiliging en wettelijke naleving – zeker muziek in de oren van elke Gemini-handelaar.

In ander gerelateerd nieuws

Vorige week meldde The Block dat Sarah Olsen, algemeen directeur bedrijfsontwikkeling van Gemini, het bedrijf had verlaten; de ontwikkeling komt op de hielen van de GUSD stablecoin van de beurs, waar Olsen aan had gewerkt, is de afgelopen maanden in gebruik gekrompen.

De precieze reden voor het vertrek blijft onduidelijk, maar Olsen’s exit zou op zijn minst kunnen aangeven dat er een opschudding komt naar Gemini’s GUSD-inspanningen.

Tegelijkertijd zou je kunnen zeggen dat de GUSD momenteel geen duidelijk pad heeft om DeFi’s heersende stablecoins in te halen, bijv. tether, Dai en USDC. Met enkele herformuleringen die waarschijnlijk in petto zijn, kan de manier waarop de uitwisseling het project nadert, een rode draad zijn om in de toekomst te bekijken.

Bovendien kwam vorige week het nieuws dat Winklevoss Capital van Tyler en Cameron deelnam aan een seed-ronde van $ 1,81 miljoen USD voor Bitski, de makers van een ontwikkelaarsplatform dat het voor bedrijven (zoals videogamestudio’s) gemakkelijk maakt om cryptocurrency-portefeuilles in hun producten te integreren..

“We gebruiken dit geld om de trechter van mensen die op blockchain bouwen uit te breiden”, zei Bitski-CEO Donnie Dinch.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me