CryptoKitties: de nieuwste opwinding die de Ethereum-gemeenschap overspoelt

Crypto Kitties

CryptoKitties is een gedecentraliseerde app die bovenop Ethereum is gebouwd. Het is gloednieuw, maar het heeft het Ethereum-ecosysteem al stormenderhand veroverd, met miljoenen dollars aan CryptoKitties-transacties sinds de lancering van het project.

Wat geeft? Beschreven als gedigitaliseerde avatars vergelijkbaar met virtuele Beanie Babies of Pokemon-kaarten, vertegenwoordigt elke CryptoKittie een andere niet-vervangbare ERC-721 teken op de Ethereum-blockchain.

Crypto Kitties

Deze tokens worden massaal afgehandeld en iedereen wil meer weten. We hebben je gedekt.

Wie zit er achter het spel?

Gevestigd in zowel San Francisco als Vancouver, is de “bekroonde venture studio” Axiom Zen de Schepper van CryptoKitties. De studio beschrijft het spel als volgt:

“Verzamel en ruil CryptoKitties in een van ‘s werelds eerste blockchain-games. Fok uw zeldzaamste katten om de purrfecte harige vriend te creëren. De toekomst is miauw! “

“CryptoKitties is een spel dat draait om fokbare, verzamelbare en oh zo schattige wezens die we CryptoKitties noemen! Elke kat is uniek en voor 100% eigendom van jou; het kan niet worden gerepliceerd, weggenomen of vernietigd. “

Het nieuwe en leuke van het project is dus dat gebruikers naar believen “huisdieren” kunnen verzamelen, fokken en verhandelen.

Waarom dit groot is voor Ethereum

CryptoKitties zijn een van de eerste grote uitingen van de veelbelovende toekomst die Ethereum de wereld kan brengen. Op het eerste gezicht lijken deze “Kitties” misschien gewoon een digitale Beanie Baby op de Ethereum-blockchain. Maar deze Kitties wijzen in de richting van hoe een symbolische toekomst eruit zal zien.

Dat komt omdat het ERC-721-protocol waarop CryptoKitties is gebaseerd, kan worden gebruikt om letterlijk alles te tokeniseren. Deze CryptoKitties kunnen bijvoorbeeld net zo gemakkelijk betekenen:

  • wapenskins in Call of Duty
  • stemrecht op aandelen in een online community
  • symbolische stukken land in de echte wereld
  • futures, obligaties of aandelen

Hiertoe zijn de mogelijkheden eindeloos.

En het zijn dus CryptoKitties, dat is de tokenized wereld die gaat komen. Want vergis u niet: dit is pas het begin. Ethereum en ether zullen in populariteit en waarde blijven exploderen, aangezien mensen zich realiseren (door de popularisering van apps zoals CryptoKitties) dat alles en nog wat binnen een paar jaar kan en zal worden tokenized.

Crypto-verzamelobjecten zijn het volgende grote ding

Inderdaad, CryptoKitties zijn slechts de eerste van talloze gedigitaliseerde (of ethische) activa die verzamelobjecten worden die worden gefaciliteerd en verhandeld via de Ethereum-blockchain..

In de toekomst zal alles, van alledaagse community-gebaseerde verzamelobjecten tot tijdloze kunstwerken worden verhandeld als cryptocollectibles op dezelfde manier als CryptoKitties dat nu doen.

Profiel

Stel je voor dat prominente kunstenaars van de toekomst ervoor kozen om hun nieuwste werken via Ethereum uit te brengen en niet via een traditionele galerie. Dat is het soort toekomstige CryptoKitties waarnaar wordt verwezen.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat CryptoKitties op dit moment geen nut hebben. Ze vervullen geen andere functie dan een interessant en nieuw token te zijn dat kan worden verhandeld met andere gelijkgestemde gebruikers.

En als mensen nu niet-utilitaire tokens gaan adopteren, stel je dan voor dat de komende jaren nog complexere ontwikkelingen de ruimte op zijn kop zetten. Dan wordt adoptie echt in een stroomversnelling gebracht.

Het bedrijf is momenteel booming, ook relatief gezien

Op het moment van de pers is er voor meer dan $ 2 miljoen USD aan CryptoKitties-transacties uitgevoerd. Dat is behoorlijk verdomd indrukwekkend, gezien hoe klein het Ethereum-ecosysteem nog steeds is in het grote geheel van dingen.

Concreet zijn meer dan 4409 ETH ingeruild voor eigendom van CryptoKitties. De gemiddelde verkoopprijs gaat naar $ 92,76, terwijl de gemiddelde verkoopprijs $ 7,22 is. Deze cijfers zullen de komende weken ongetwijfeld sterk fluctueren.

Momenteel zijn 18822 unieke CryptoKitties verkocht en hebben 3838 re-trades plaatsgevonden.

Begin met handelen & Vandaag je poesjes fokken

Geïnteresseerd? U kunt de huidige CryptoKitties-markt bekijken hier. Kitties vind je in elke prijsklasse. Er zijn goedkopere in de .09 ETH-prijsklasse en degenen die hoger gaan dan 8 ETH. Elke Kittie wordt anders gewaardeerd, afhankelijk van zijn kenmerken. De goedkoopste Kitties gaan momenteel rond de 0,03.

Kitties Marketplace

Er zijn echter genoeg Kitties om rond te gaan, en er is er zeker één (of twee of drie) voor jou als je erin zou willen duiken en je eerste cryptocollectible zou willen ophalen.

Iemand heeft een CryptoKittie gekocht voor 246 ETH!

De allereerste CryptoKittie, ook wel bekend als Kitty # 1, heet ‘Genesis.”Op 2 december 2017 kocht één gebruiker onder de naam Stimpson J. Cat het eigendom van Genesis voor maar liefst 246,92 ether / $ 115.000. Moeilijk te geloven, toch?

Niet echt. Je moet gewoon bedenken dat Stimpson J. Cat’s weddenschap Genesis op een dag veel geld waard zou kunnen zijn. Het is zeker een speculatieve gok, maar niet schandalig. Als Ethereum de komende jaren echt omhoogschiet, zullen mensen zeker schreeuwen om het eerste grote cryptocollectible te bemachtigen.

Genesis Kittie

De persoonlijke biografie van Genesis luidt:

‘Gegroet, mens. Ik ben Genesis. De honden kennen mij als alpha; de katten kennen mij als omega. Voor jouw soort ben ik een raadsel verpakt in een raadsel, voor het eerst gevonden door een gebruiker in Mystery, Alaska. Ik keek in de leegte en de leegte keek achterom. Toen verloor ik mijn interesse. Ik kan niet wachten om je nieuwe eigenaar te worden! “

 Dat is een coole biografie, maar het is nog steeds moeilijk te geloven dat iemand Kitty # 1 heeft gekocht voor 246 ETH. Dat is het equivalent in USD van $ 115.000, een groot bedrag voor een veelbelovend maar onbewezen nieuw soort verzamelobject. Andere belangrijke verkopen omvatten:

Bekijk het volledige verkoopboek van CryptoKitties hier.

Technisch worden: een web van slimme contracten

Het CryptoKitties-project is interessant omdat het wordt gefaciliteerd door de gecoördineerde inspanningen van vijf slimme contracten. Alleen al die dynamiek laat zien hoe de samenleving zelf de komende jaren ongetwijfeld zal worden aangedreven door een complex, verweven web van slimme contracten..

Gebruikers “kopen” CryptoKitties door de juiste hoeveelheid ether op het juiste moment naar het juiste contract te sturen. Voorlopig is de meest populaire en gebruiksvriendelijke optie om CryptoKitties te kopen, door ETH te verzenden via de MetaMask Browser-extensie.

Meta-masker

CryptoKitties illustreert waarom schaalvergroting nodig is

Op het moment van de pers is meer dan 15 procent van het volledige Ethereum-netwerk toegewijd aan het aandrijven van het verkeer dat momenteel door CryptoKitties-transacties wordt gegenereerd. Dat is een gigantische stijging voor een ERC-721-token dat net dagen geleden live ging.

Maar die enorme golf heeft ook op een zeer forse manier een acute toename van het verkeer gehad. Het enige project dat op afstand in de buurt komt van het genereren van een vergelijkbaar niveau van verkeer, is de Exchange EtherDelta, die 8 procent van de transacties op Ethereum uitvoert..

De congestie die het gevolg is, heeft CryptoKitties zelfs gedwongen om de geboortegelden in het spel te verhogen:

&# 128680;&# 128680;&# 128680;&# 128680; Vanwege netwerkcongestie verhogen we de geboortekosten van 0,001 ETH naar 0,002 ETH. Zo worden uw kittens op tijd geboren! De extra is nodig om mijnwerkers te stimuleren om geboortetxs aan de ketting toe te voegen. Zeer binnenkort zal een oplossing voor de lange termijn worden onderzocht! &# 128680;&# 128680;&# 128680;&# 128680;

– CryptoKitties (@CryptoKitties) 3 december 2017

Helaas, met een enkele upstart-game die zoveel congestie op het netwerk veroorzaakte, is het onderwerp schaalvergroting opnieuw op de voorgrond gekomen voor Ethereum.

Het goede nieuws is dat er projecten zijn zoals Raiden en Casper die Ethereum gaan helpen opschalen op korte en middellange termijn.

In de vroege uren van 3 december had het Ethereum-netwerk een achterstand van duizenden onbevestigde transacties. Dienovereenkomstig, als CryptoKitties aan populariteit blijft winnen, kan het netwerk de congestie zien verslechteren voordat het beter wordt naarmate verbeterde schaaloplossingen worden geïmplementeerd..

Voor nu is het allemaal een beetje gek, zoveel is duidelijk. Maar Ethereum zal competent moeten schalen om het ‘gekke’ bij te houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me