Beginnershandleiding voor cryptocurrencies voor gaming en eSports

Gaming en eSports Cryptocurrencies

Wat betreft de verschillende “activaklassen” van cryptocurrencies, er is een toenemend aantal om uit te kiezen; van gedecentraliseerde tokens voor energiehandel tot crypto’s voor betalingen, u vindt er een klein beetje van alles daar tussenin.

Een nieuwe klasse van cryptocurrencies om op te letten, zijn digitale activa die zijn afgestemd op verschillende functies binnen de exponentieel bloeiende gaming- en eSports-industrie. Deze industrieën, zoals crypto, zullen de komende jaren gigantische nieuwe hoogten bereiken, en ontwikkelaars van cryptocurrency zijn al hard aan het werk om de twee velden te combineren..

Gaming en eSports Cryptocurrencies

Vandaag zullen we u door enkele beginnende cryptoprojecten leiden die gericht zijn op gaming, zodat u een beetje meer perspectief krijgt op deze nieuwe cryptocurrency-activaklasse.

WAS

WAS is een van de meest opwindende cryptocurrency-gamingprojecten die er op de markt zijn. WAX zal zich richten op het bieden van een gedecentraliseerd handelsplatform voor digitale, op videogames gebaseerde activa; denk bijvoorbeeld aan wapens of kledingskins in een first-person shooter.

Was

De economieën rond deze game-gebaseerde activa zijn de afgelopen jaren geëxplodeerd, en WAX zou het project kunnen zijn dat deze economieën met elkaar verbindt voor wereldwijde handel.

Het is zeker een stevig project; het team heeft een aantal supersterren en macrotrader Mike Novogratz heeft eerder lovende kritieken gehad over het project.

Unikoin goud

De Unikoin project streeft ernaar een gedecentraliseerd sportsbook voor esports te zijn. Zoals u zich kunt voorstellen, is er de komende jaren enorm veel ruimte voor groei in deze niche. Wedden + gamen + blockchain zou een explosief populaire combinatie kunnen zijn, en Unikrn Gold wil het token zijn om die mix tot stand te brengen.

Unikoin

Net als WAX zijn ook de dragers van het project indrukwekkend. Dallas Mavericks-eigenaar Mark Cuban en acteur Ashton Kutcher hebben aanzienlijke bedragen in Unikoin geïnvesteerd, waardoor het een crypto is om naar de toekomst te kijken.

Enjin Coin

Enjin Coin is erop gericht gamers en ontwikkelaars een platform te bieden waarmee ze virtuele activa voor games kunnen maken en beheren met behulp van slimme contracten op de Ethereum-blockchain. Daartoe is Enjin Coin een ERC20-token.

Enjin

Het Enjin-platform wil een soort sandbox zijn, waar makers van inhoud hun inhoud kunnen gebruiken voor hun respectieve gemeenschappen met behulp van de kracht van de blockchain. We hebben het over een gedecentraliseerde gateway voor abonnementen, in-game tools en nog veel meer.

Dienovereenkomstig is Enjin een van de meer opmerkelijke projecten in de niche van gamingcryptocurrencies om te overwegen. De use-cases ervan zouden in de nabije toekomst enorm kunnen toenemen.

Decentraland

Decentraland biedt gebruikers een virtual reality-platform dat wordt aangedreven door de betrouwbare Ethereum-blockchain. Met het platform kunnen gebruikers inhoud en applicaties maken, deze ervaren en er geld mee verdienen. Dit is het allereerste virtuele platform dat gedecentraliseerd is, gebouwd op de blockchain en eigendom is van zijn gebruikers, waardoor het zich onderscheidt van de massa.

Decentraland

Bekijk onze volledige gids die we over Decentraland hebben geschreven voor meer informatie.

Chimaera

Chimaera is een superinteressante gamingcrypto, in die zin dat dit project een platform wil zijn waarop ontwikkelaars gemakkelijk games kunnen maken en aanpassen voor massaproductie. Maar dat is niet alles.

Chimaera

Het project wil ook profiteren van off-chain schaalvergroting door gebruik te maken van wat het ‘gamekanalen’ noemt, d.w.z. staatskanalen, om snelle, betrouwbare spelinteracties op de blockchain mogelijk te maken. En dat is nog niet eens ingegaan op alle beproefde app-functionaliteiten die je zou willen met een dergelijk project, zoals een app store en een privé messenger.

Houd deze zeker in de gaten.

Droom team

Droom team is een cryptocurrency-project dat letterlijk gericht is op het creëren van eSports-droomteams. Dat wil zeggen dat DreamTeam streeft naar een rekruterings- en managementnetwerk voor gaming. En dit zou in de toekomst een enorm project kunnen zijn, aangezien elite-gamers tegenwoordig krachtige atleten worden in hun eigen rechten.

Droom team

Naarmate de markten rond deze spelers competitiever worden, kan DreamTeam helpen om gedecentraliseerde orde in de ruimte te brengen. Gebruikers en teams kunnen geld verdienen met hun gaming-inspanningen op een innovatief platform dat een one-spot stop zal worden voor alles wat met eSports te maken heeft.

Vanaf het najaar van 2017 is de bèta van het DreamTeam-platform live.

Eerste bloed

Eerste bloed is een gaming-cryptocurrency die beloningen met eSports huwt. Het is zo simpel. Met behulp van het eSports-platform kunnen spelers worden betaald in 1ST-tokens voor het domineren van tegenstanders in wedstrijden.

Eerste bloed

Alleen al die betaalde dynamiek zou genoeg kunnen zijn om een ​​hoop interesse naar First Blood te trekken. Mensen houden van gamen, en mensen houden ervan om betaald te worden, en First Blood gaat de twee combineren op een op Ethereum gebaseerd platform dat gaming zal decentraliseren zoals we het kennen.

Dit is absoluut een ERC20-token om goed in de gaten te houden.

Skincoin

Nog een ERC20-token, Skincoin is een ander cryptocurrency-project dat, net als WAX, gericht is op het vergemakkelijken van de uitwisseling van “game skins”. Dergelijke skins zijn momenteel enorm populair in een breed scala aan reguliere titels zoals Counter Strike en Call of Duty, en Skincoin wil dienovereenkomstig de belangrijkste marktplaats voor deze activa worden..

Huid munt

De concurrentie in WAX zal hevig zijn. Maar in de cryptoverse hebben zelfs underdogs een kans op opmerkelijke groei, en Skincoin kan een deuk maken als het zijn beloften nakomt. Anders verdwijnt het project langzaam naar de achtergrond naarmate meer gevestigde spelers verankerd raken.

HunterCoin

HunterCoin is uniek en factureert zichzelf als ‘s werelds eerste peer-to-peer massively multiplayer online (MMO) cryptocurrency-game. HunterCoin, een vork van Namecoin, heeft een gedecentraliseerd virtueel universum bovenop de blockchain.

Hunter-munt

Interessant, maar voor alle duidelijkheid: HunterCoin is geen serieuze investeringsmogelijkheid: op de website van het project wordt uitgelegd dat de crypto een ‘experiment en […] een hobbiest project is. Er is geen marketing of promotie [gedaan] en er is een heel klein team in onze reserve. “

Toch is HunterCoin een opmerkelijke nieuwsgierigheid omdat het wijst op de mogelijkheden van hoe games die op de blockchain zijn gebouwd eruit kunnen zien.

Skrilla

Skrilla is een op Ethereum gebaseerd fantasy-eSports-gokplatform. U kiest uw spelers, vormt een team en wint vervolgens cryptobeloningen op het Skrilla-platform voor het kiezen van sterke artiesten.

Dat klinkt als muziek in de oren van veel fantasiespelers. Maar wees gewaarschuwd: fantasy-sportweddenschappen, eSports en cryptocurrencies kunnen allemaal op hun eigen manier verslavend zijn, dus als je ze samen combineert, kun je het ergste in je innerlijke gokker naar boven halen..

Duik daarom niet met je hoofd in Skrilla als je denkt dat je er niet verantwoord mee om kunt gaan. Speel nooit met meer geld dan u zich kunt veroorloven te verliezen!

BitQuest

BitQuest is anders dan alle andere projecten op deze lijst, in die zin dat het een Minecraft-server is die een “Bitcoin-economie” gebruikt. Interessant toch?

Bitquest

Het project zelf is een afsplitsing van een oudere versie van Bitcoin. Dus terwijl u op de server speelt, worden uw transacties bijgehouden in een versie van het gedistribueerde Bitcoin-grootboek. Het voordeel van deze dynamiek is dat je een gewone cryptocurrency-portemonnee hand in hand kunt gebruiken met een reguliere game zoals Minecraft.

En BitQuest heeft de laatste tijd ook zijn horizon verbreed, aangezien het project onlangs zijn steun heeft aangekondigd voor de “jokecoin” cryptocurrency Dogecoin..

Gevolgtrekking

De eSports-industrie heeft enorm veel ruimte voor groei, net als het cryptocurrency-ecosysteem. Het is niet meteen duidelijk dat de twee niches elkaar nog nodig hebben, maar naarmate beide velden meer mainstream worden, kunnen hun huwelijken synergetisch worden.

Professionele gamers hebben misschien geen tijd om in het veld van cryptocurrencies te duiken, of misschien is de match tussen gamers en digitale activa een natuurlijke. We zullen moeten afwachten hoe de dynamiek zich ontvouwt naarmate gamingcrypto’s de komende jaren hun stempel drukken.

De twee zouden een explosief populaire combinatie kunnen vormen als de plannen van hun oprichters uitkomen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me