Beginnersgids voor Loom Network: platform voor online games en sociale apps

Weefgetouw Netwerkgids

Weefgetouw netwerk noemt zichzelf een blockchain-gebaseerd platform van de volgende generatie dat is ontworpen voor grootschalige sociale apps en online games. Het team beschrijft het als je favoriete game of sociale medianetwerk, maar dan op de blockchain en gebouwd op Ethereum.

Weefgetouw Netwerkgids

Het Loom Network maakt het mogelijk om DAppChains en dapps te maken, maar het functioneert ook als een daadwerkelijke blockchain. Als zodanig krijgt u alle voordelen van een blockchain wanneer u Loom Network gebruikt, inclusief een systeem dat schaalbaar, betrouwbaar, vorkbaar en performant is.

DAppChains

De DAppChains op de Loom zijn blockchains met volledige functionaliteit die zijn gebouwd om parallel te lopen met slimme Ethereum-contracten. DAppChains zijn in wezen een meer geavanceerde versie van Ethereum-sidechains die zijn geoptimaliseerd voor hun vermogen om gegevens te schalen in plaats van financiële transacties. Elke dapp heeft zijn eigen DAppChain, waardoor vorkbare, openbare gegevens mogelijk zijn, zoals bij Bitcoin en Ethereum.

De Loom Network DAppChains zijn speciaal gebouwd voor sociale apps en games. Voorbeelden zijn onder meer op Ethereum gebaseerde crypto-verzamelobjecten en op tokens gebaseerd karma, waarbij alles is gebaseerd op blockchain-regelsets die gedecentraliseerd, vorkbaar en leesbaar zijn voor mensen..

Weefgetouw SDK

De Loom SDK maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om hun eigen DAppChain te maken. U kunt elk afzonderlijk element van de zijketen selecteren, inclusief uw consensusmechanismen en een regelset die u zelf bouwt. U kunt dan de knooppuntsoftware vrijgeven die volledig beheersbaar is en op alle grote cloudplatforms kan worden uitgevoerd. Met de Loom SDK kunnen ontwikkelaars zich concentreren op het maken van hun applicatie in plaats van dat ze een consensuslaag moeten implementeren.

Functies voor games en sociale apps

Met Loom Network wordt het mogelijk om een ​​reeks games te bouwen die simpelweg niet mogelijk zijn zonder blockchain-technologie te gebruiken. Dit kunnen universums zijn die meerdere games omvatten, eeuwige werelden, verhandelbare tokens en items die aantoonbaar schaars zijn. Op het gebied van sociale apps is het grote nieuws dat Loom Network toepassingen mogelijk maakt die niet door advertenties worden aangedreven. In plaats daarvan kunnen de sociale apps inkomsten genereren dankzij karma-tokens en zorgen ze voor het minimaliseren van vertrouwen en de mogelijkheid om uit te breiden met apps voor meerdere clients.

LOOM-teken

Het LOOM-token is een lidmaatschapstoken dat gebruikers een toegangspas geeft voor alle dapps die op Loom Network draaien. Het token werkt op alle DAppChains die op Loom Network draaien en stelt je in staat digitale activa en gegevens over te dragen tussen Ethereum en Loom DAppChains. Beschouw het LOOM-token als uw levenslange lidmaatschapskaart voor alles op het Loom-netwerk.

Deze functionaliteit als lidmaatschapstoken werkt omdat het token fungeert als softwarelicentiesleutel. Het is een ERC20-token en u bewaart het in een Ethereum-portemonnee omdat het op Ethereum staat. Elke keer dat u een activum probeert over te dragen van een van de Loom DAppChains naar Ethereum of een overdracht tussen DAppChains voltooit, zal de dapp eerst uw LOOM-token-saldo controleren. Zolang je minimaal 1 LOOM-token hebt, gaat de overdracht van activa door. Anders moet u ten minste één token kopen voordat u de overdracht voltooit.

Op het moment van schrijven waren tokens te koop voor $ 1,99 per stuk (0,003 ETH), vergeleken met $ 4,99. Je kunt ze kopen via de Loom Network-website met de MetaMask-plug-in.

DelegateCall

DelegateCall is een Q&Een website die volledig gebaseerd is op de blockchain en draait met een DAppChain. Het is de allereerste DAppChain die live gaat en die is gebouwd door Loom Networks, waarbij gebruik wordt gemaakt van echte tokens die worden ondersteund door Ethereum en die worden uitgevoerd op een schaalbaar en razendsnel netwerk. Met DelegateCall kunnen gebruikers tokens verdienen door simpelweg vragen te plaatsen en / of te beantwoorden.

Delegate Call

Om een ​​voorbeeld te geven van de functionaliteit van het LOOM-token met DelegateCall, door een LOOM-token te bezitten, kunt u de DelegateCall-karmapunten die u verdient, overbrengen naar Ethereum. Van daaruit kunt u ze verkopen voor ETH en uw token-inkomsten in geld veranderen.

Andere dApps op Loom

Hoewel DelegateCall de eerste DAppChain van Loom Network was, is het niet langer de enige. De dapps beslaan een reeks onderwerpen en toepassingen en laten de veelzijdigheid van Loom Network zien.

CryptoZombies, Hiermee kun je bijvoorbeeld je eigen game coderen om Ethereum-dapps te leren coderen. Het leert spelers om hun eigen slimme contracten met Solidity te schrijven door hun eigen crypto-collectibles-game te maken. Tot nu toe zijn er ongeveer 130.000 studenten. Binnenkort kun je met deze DAppChain zombies naar het mainnet overbrengen en ze vervolgens importeren in andere games met een gerelateerd thema door simpelweg een LOOM-lidmaatschapstoken vast te houden. Er zullen ook toekomstige token-gebaseerde beloningen zijn voor degenen die de lessen afmaken, die een educatief bewijs leveren.

Cryptozombies

EthFiddle is de topsite voor het delen van Solidity-codes, ontworpen voor het delen van codefragmenten. Het heeft meer dan 10.000 gebruikers en laat die gebruikers verschillende fragmenten van Solidity-code van over het hele internet compileren, testen en vervolgens uitvoeren. Ontwikkelaars zullen de gebruiksvriendelijke interface meteen vertrouwd vinden.

ETH Fiddle

SolidityX is een programmeertaal die standaard beveiligd is en Solidity compileert. Deze superset van Solidity voldoet aan de eisen om Solidity veilig te stellen voor zijn inzet en tegelijkertijd bekende valkuilen te vermijden. Loom Network ziet het als een pragmatische stap naar veilige en schaalbare applicaties.

Soliditeit X

Loom Network ontwikkelt ook intern drie verschillende games die in het tweede kwartaal van 2018 worden gelanceerd. Het netwerk werkt ook samen met verschillende teams die zijn geaccepteerd in de gesloten bèta van de Loom SDK, waarbij de teams werken aan de ontwikkeling van extra dapps op Loom. Naarmate de tijd verstrijkt, geeft Loom Network nog meer ontwikkelaars toegang, waardoor de beschikbare dapps voor LOOM-tokenhouders worden uitgebreid.

Gevolgtrekking

Met behulp van Loom Network kunnen ontwikkelaars op grote schaal gedecentraliseerde applicaties draaien. Dit platform als een service is gebouwd op Ethereum en stelt ontwikkelaars in staat DApps te maken, samen met beveiliging en vertrouwen en de computerbronnen die ze nodig hebben voor het uitvoeren van services op commerciële schaal. Loom Network heeft al verschillende dapps erop gebouwd die het nut en potentieel ervan laten zien, wat wijst op de sterke mogelijkheid van groei in de toekomst.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me