Singapores centralbank kallar Blockchain “grundläggande” för FinTech Innovation

Konsensus Singapore

Singapore håller på att bli en global hotspot för blockchain-utveckling. Förutom att vara hemma för ett blomstrande samhälle av blockchain-nystartade företag har Singapores centralbank (Monetary Authority of Singapore, eller MAS) förklarat att blockchain är en “grundläggande” teknik.

Konsensus Singapore

Medan du pratar vid konsensus: Singapore Damien Pang, chef för teknikinfrastrukturen MAS, sa det,

“Vi tar ett tillvägagångssätt där våra förordningar syftar till syftet snarare än själva teknikplattformen”, och fortsatte, “Vi strävar efter att inte direkt reglera en specifik teknik i sig, eftersom tekniken alltid blir bättre.”

Det finns få andra platser i världen som har skapat en sådan öppen laglig ram för blockchain och kryptovaluta. Singapore har också varit en stor förmån för Kinas kärleks- / hatförhållande med kryptos. Kina har nyligen gjort ett ansikte när det gäller blockchain-politik, men Peking är fortfarande mycket negativt för kryptovaluta i allmänhet.

pboc blockchain-plattform

Läs: PBoC-Backed Ping En Blockchain Trade Finance Platform går live

Singapore lockar mycket investeringar

57 blockchain-fokuserade projekt i Singapore samlade in mer än 570 miljoner dollar via ICO under andra kvartalet i år, vilket jämförs med bara 14 projekt baserade i Hong Kong som tog in 47,6 miljoner USD.

Singapore delar upp digitala tillgångar i tre grupper: betalningstoken, verktygstoken och värdepapper. Under scenen vid Consensus: Singapore, gjorde Damien Pang det en poäng att nämna att MAS inte har några planer på att reglera nyttotoken, men de kommer att införa en lag för betaltjänster för betalningstoken i slutet av 2018.

MAS har redan samarbetat med Singapores börs och tre andra partners för att skapa ett system för digital tokenavveckling som kommer att vara blockchain-baserad. Programmet kallas “Project Ubin” och kommer sannolikt att hjälpa Singapore att befästa sin position som ett globalt kryptohub.

Stora fördelar vid första flytten

Talangpoolen för blockchain-utveckling är ganska snäv just nu. Med begränsade mänskliga resurser skapar Singapore potentiellt en blockchain-utvecklingskultur som kommer att vara svår att utmana. När begåvade människor har tillgång till en välreglerad ekonomi och lätt utvecklingskapital, är det inte troligt att de kommer att avvika för långt från sitt hem.

Till skillnad från Kina eller USA går Singapore snabbt för att skapa en pålitlig rättslig ram för digitala tillgångar, vilket kommer att hjälpa företag att investera säkert i nationalstaten. Kinas kraft mot en av världens mest lovande nya tekniker har drivit företag som imToken, Bitmain och Huobi att öppna regionalt huvudkontor där.

Singapore erbjuder stora fördelar för företag som behöver tillgång till både ny teknik och etablerad bankinfrastruktur. Som ett globalt bankcentrum kan de ge blockchain-nystartade företag en överhand i en sektor som förmodligen kommer att revolutionera finansbranschen.

Ny början

Ledande blockchain PR-företag Wachsman tillkännagav precis de skulle öppna sitt första asiatiska kontor i Singapore av alla platser. De planerar att utöka sin nuvarande personal och kommer förmodligen att hjälpa några av Singapores blockchain-startups att spendera en del av de pengar de har dragit in.

Företagets grundare och VD, David Wachsman, sa detta via ett pressmeddelande om deras nya satsning,

”Med sitt långvariga rykte som en fintech-hotspot, en födelseplats för digital innovation och som en gynnsam miljö för blockchain-antagande var Singapore det tydliga valet för nästa fas av vårt företags globala expansion. Asien har betydande inflytande över den globala blockchainindustrin, särskilt på protokoll- och utvecklingsnivå. Våra kunder har ofta frågat om Wachsmans globala närvaro och idag gör vårt fotavtryck i Singapore oss att täcka över varje tidszon. ”

Wachsman har planer på att öka sin personal globalt också under de närmaste åren. Deras verksamhet kan ses som en barometer för hur mycket blockchain-industrin har expanderat under de senaste åren. David Wachsman startade företaget redan 2015 och var den enda anställde. Nu har de kontor i Dublin, New York och snart Singapore.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me