Waarom Crypto belangrijk is: demonstranten in Hong Kong vermijden fintech, geven de voorkeur aan contant geld in de nieuwste rally

Hong Kon-protesten

Traditionele fintech, ook wel financiële technologie genoemd, heeft de samenleving een groot aantal voordelen opgeleverd. Het heeft veel grenzen omvergeworpen, de kosten verlaagd en het voor kleine en grote bedrijven mogelijk gemaakt efficiënter te werken.

Toch is er één flagrante fout met ecosystemen voor digitale financiën: ze zijn vatbaar voor toezicht door Silicon Valley-bedrijven en, nog belangrijker, regeringen. We hebben gezien dat dit probleem de anti-Bitcoin en -crypto China in zijn greep heeft, die bezig is met het opzetten van een ‘sociaal krediet’ systeem dat financiële gegevens, sociale media en gemeenschappelijke observatietactieken gebruikt om burgers te ‘rangschikken’..

Hong Kon-protesten

Beeld: Mary Hui op Twitter

Als gevolg hiervan zijn er nog steeds velen die de voorkeur geven aan contant geld. Dit werd pas onlangs geaccentueerd tijdens een recent protest in Hongkong, waarbij de lokale bevolking hun digitale betalingssystemen voor contant geld schrapt uit angst voor toezicht door de overheid, wat een solide argument vormt voor de acceptatie en het gebruik van gedecentraliseerde cryptocurrencies zoals Bitcoin..

De protesten in Hong Kong

Voor degenen die het niet weten, laat Blockonomi u een korte samenvatting geven van de demonstraties in Hong Kong.

Ten eerste was de stad, een speciale administratieve regio van China, vroeger een Britse kolonie. Deze bezetting gaf de eilandstad een voorproefje van vrijheid en democratie, in tegenstelling tot die op het vasteland van China, dat de opkomst van het communisme ervoer tijdens het laatste einde van de Britse overheersing..

Als gevolg hiervan waren er protesten toen het Verenigd Koninkrijk de stad in 1997 teruggaf aan China onder een “twee systemen, één land” -systeem. Hoewel Chinese leiders beloofden Hong Kong autonoom te laten blijven tot 2047, zagen velen deze rituele gebeurtenis als het begin van het einde van de democratie in de regio..

In de jaren die volgden waren protesten en rellen inderdaad gemeengoed. De demonstraties bereikten een hoogtepunt in 2014, toen de zogenaamde “Umbrella Movement” of “Occupy Hong Kong” plaatsvond. Tijdens dit meer maanden durende evenement protesteerden de lokale bevolking, voornamelijk studenten en jongeren, tegen de vermeende politieke interventie van de Chinese regering..

De betrokkenen beschuldigden Peking ervan anti-democratische kandidaten te planten voor de verkiezingen in Hongkong, terwijl ze tegelijkertijd de pro-democratische partijen schaden. De koepelbeweging resulteerde in niets, maar demonstranten en activistische groeperingen beloofden dat ze terug zouden komen.

En terug waren ze op zondag en woensdag, toen honderdduizenden leken te protesteren tegen de uitvoering van een uitleveringswet die Hong Kong de bevoegdheid zou geven om criminelen voor “ernstige misdaden” terug te sturen naar het vasteland voor berechting..

Sommigen vrezen dat dit recht kan worden gemanipuleerd om nee-zeggers van Peking uit te leveren. Een vermeende miljoen Hongkongers kwamen zondag bijeen om de stad te sluiten, maar de CEO van de regio, Carrie Lam, gaf geen krimp. Dus de protesten gingen door tot woensdag toen regelgevers de rekening zouden bespreken. Deze keer, vermoedelijk als gevolg van het gebrek aan legaliteit van de beweging, kwamen er minder opdagen en probeerden velen hun gezicht te bedekken.

De aanwezigen probeerden hun identiteit zo ver te verbergen dat verslaggevers, onder vermelding van de activisten (van wie velen in de tienerjaren of in de twintig waren), besloten het gebruik van hun fintech-accessoires en kaarten, namelijk de Octopus-kaart, die metro reizen en de aankoop van bepaalde goederen (bijv. eten bij Mcdonald’s).

In plaats van Octopus te gebruiken, stonden ze in de rij om papieren kaartjes te kopen, wat ongebruikelijk is in de stad. Ze waren bang dat de politie de logboeken zou doorzoeken om personen te lokaliseren die betrokken waren bij de protesten, die op sommige punten gewelddadig werden, en dan verder zouden optreden..

"We zijn bang dat onze gegevens worden bijgehouden," vertelde een vrouwelijke demonstrant me.

Ze zei dat het kopen van kaartjes niet zo veel voorkwam tijdens de Paraplubeweging van 2014. Vijf jaar later zijn mensen echter meer op hun hoede & bewust.

– Mary Hui (@maryhui) 12 juni 2019

Hoe werkt Bitcoin & Crypto Tie In?

Dit roept de vraag op: hoe sluiten crypto en Bitcoin aan?

Nou, Bitcoin is gewoon digitaal contant geld, en altcoins proberen dat kenmerk te repliceren. Indien correct geïmplementeerd en als de juiste protocollen aanwezig zijn, kan Bitcoin een financiële privéervaring mogelijk maken die onmogelijk is met zoiets als PayPal, Visa of zelfs het Octopus-systeem dat in Hong Kong wordt gebruikt.

Zoals Arthur Hayes van BitMEX ooit heeft uitgelegd:

“Eerder dan u denkt, is contant geld geen optie voor privacy, of voor iets anders. En particuliere burgers zullen de inherente waarde van Bitcoin gaan waarderen, aangezien hun vermogen om discreet waarde vast te houden en over te dragen verdampt zodra contant geld de weg van de dodo gaat. “

Maar wat nog belangrijker is, velen geloven dat cryptocurrency en aanverwante technologieën de democratie kunnen herstellen en autoritaire regimes en hun twijfelachtige praktijken kunnen helpen stoppen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me