Nieuwe Zwitserse licentie stelt FinTech-bedrijven in staat om CHF 100 miljoen van het publiek te accepteren

Zwitserland

Eerder deze week kondigde de Zwitserse toezichthouder op de financiële markten (FINMA) aan dat ze een nieuwe ‘FinTech’-licentie hebben gecreëerd die staat blockchain- of cryptobedrijven toe stortingen van publiek geld te accepteren voor een bedrag van $ 100 miljoen Zwitserse frank (CHF).

De nieuwe FinTech-licentie is beschikbaar vanaf 2019 en moet worden aangevraagd. FINMA merkt op dat deze stap ‘versoepelde vereisten’ heeft voor fintech-bedrijven, hoewel sommige barrières fintech-bedrijven nog steeds onderscheiden van normale banken..

Zwitserland

In tegenstelling tot een bank, verbiedt de nieuwe FinTech-licentie van FINMA fintech-bedrijven om het publieke geld dat ze ontvangen te investeren of er rente over te betalen. De meeste banken of bedrijven zouden dit soort beperkingen niet aan hen hebben opgelegd. Hoe dan ook, deze nieuwe reeks voorschriften laat zien dat sommige landen werken aan het creëren van een cryptovriendelijke bankomgeving.

FinTech verandert overal regelgeving

De nieuwe FinTech-licentie van FINMA is waarschijnlijk een direct resultaat van fintech-innovatie van buiten de banksector. Hoewel het nog steeds verschilt van een gewone bank, verwijst de nieuwe code die bepaalt hoe de FinTech-licentiehouders zullen worden verleend, naar de Zwitserse bankwet.

FinTech-bedrijven die publieke middelen willen accepteren, zullen de Zwitserse toezichthouders informatie moeten verstrekken over hun bedrijf en hoe ze van plan zijn activa op te slaan waaraan ze zijn toevertrouwd.

Risicobeheer, KYC en anti-witwasstatuten zijn allemaal van toepassing op elk bedrijf dat een FinTech-licentie in Zwitserland ontvangt, ondanks het feit dat ze niet dezelfde mogelijkheden krijgen die een bank zou hebben.

Bitcoin witwassen van geld

Lezen: Bitcoin en witwassen van geld: complete gids voor wereldwijde regelgeving

Zwitserland heeft gematigd terrein ingenomen op het gebied van wereldwijde cryptoregulatie. Deze meest recente upgrade van de regelgeving voegt zich bij enkele andere van Zwitserse toezichthouders, die allemaal de voorzichtige acceptatie van een liberale houding ten opzichte van blockchain en digitale activa lijken te bevorderen.

Veel andere invloedrijke landen hebben niet zo snel gehandeld op basis van cryptovoorschriften, behalve in de gevallen waarin ze verboden waren. China is misschien wel het meest opmerkelijke voorbeeld van een land dat snel in actie was om crypto’s te verbieden, zodra ze internationaal populair werden.

De VS openen zich mogelijk voor Cryptos

Crypto’s zijn in de VS in een vreemd juridisch gebied terechtgekomen. Ze worden momenteel behandeld als een grondstof voor belastingdoeleinden, wat sommige cryptohandelaren in de steek heeft gelaten. Nu lijkt het erop dat er een lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is dat probeert op te sluiten strengere regelgeving voor een belangrijke wereldwijde industrie.

Vertegenwoordiger Warren Davidson (R) heeft eerder deze week een wetsvoorstel openbaar gemaakt dat solide regelgeving voor cryptocurrencies en ICO’s zou creëren. Volgens Cleveland.com heeft Rep.Davidson aangekondigd dat hij zal werken om zijn wetsvoorstel bij het Amerikaanse Huis in te dienen tijdens de Blockchain Solutions-conferentie.

Het nieuwe wetsvoorstel zou een “activaklasse” creëren voor crypto’s, en “voorkomen dat ze als effecten worden geclassificeerd, maar zou de federale overheid ook in staat stellen om initiële muntaanbiedingen effectiever te reguleren.”

Zoals het er nu uitziet, varieert de wetgeving voor crypto’s van staat tot staat en zelfs binnen de regelgevende instanties van de federale Amerikaanse overheid. De Securities and Exchange Commission (SEC) classificeert crypto’s als effecten, ook al classificeert de Commodities and Futures Trade Commission (CFTC) ze als commodities.

Het is duidelijk dat er nieuwe wetgeving nodig is op de grootste kapitaalmarkt ter wereld. Naarmate crypto’s wereldwijd populairder worden, zullen landen die nieuwe bedrijven geen gevoel van juridische stabiliteit geven, niet zo aantrekkelijk zijn voor nieuwe investeringen..

ICO’s zijn een lastig onderwerp

Vertegenwoordiger Davidson vertelde de media dat ICO-regelgeving een ‘lichte aanraking’ regelgeving vereist. Dit kan een moeilijke verkoop blijken te zijn in de VS, waar talloze ICO’s totale fraude bleken te zijn.

De ICO-frenzy die ontstond toen de cryptoprijzen vorig jaar explodeerden, heeft ertoe geleid dat veel mensen zich afvragen wat de ethiek van de hele cryptogemeenschap is, en de regelgevers al het bewijs hebben gegeven dat ze nodig hebben om hard te werken aan een van de meest innovatieve manieren om kapitaal aan te trekken bij mensen geschiedenis.

Uiteindelijk zullen landen te maken krijgen met sterke concurrentie op de internationale arena als het gaat om cryptovoorschriften, en landen die ervoor kiezen een opkomende industrie over het hoofd te zien, kunnen op den duur ernstige gevolgen ondervinden..

Een gebrek aan toegang tot wat de volgende wereldwijde kapitaalmarkt zou kunnen zijn, zou catastrofaal kunnen zijn voor landen die zich verzetten tegen op cryptovaluta gebaseerde ontwikkeling, hoe machtig regeringen en centrale banken op dit moment ook mogen lijken..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me