De centrale bank van Singapore noemt Blockchain ‘fundamenteel’ voor FinTech-innovatie

Consensus Singapore

Singapore wordt snel een wereldwijde hotspot voor blockchain-ontwikkeling. De centrale bank van Singapore (The Monetary Authority of Singapore, of MAS) is niet alleen de thuisbasis van een bloeiende gemeenschap van blockchain-startups, maar heeft ook verklaard dat blockchain een ‘fundamentele’ technologie is..

Consensus Singapore

Tijdens het spreken bij consensus: Singapore Damien Pang, het hoofd van de technologie-infrastructuur MAS, zei dat,

“We kiezen voor een aanpak waarbij onze regelgeving gericht is op het doel in plaats van op het technologieplatform zelf”, en vervolgde: “We streven ernaar niet rechtstreeks een specifieke technologie zelf te reguleren, omdat technologieën altijd beter worden.”

Er zijn maar weinig andere plaatsen in de wereld die zo’n open wettelijk kader hebben gecreëerd voor blockchain en cryptocurrency. Singapore heeft ook veel geprofiteerd van de haat-liefde-relatie van China met crypto’s. China heeft onlangs een ommekeer gemaakt in termen van blockchain-beleid, maar Beijing is nog steeds erg negatief over cryptocurrency in het algemeen.

pboc blockchain-platform

Lezen: PBoC-ondersteunde ping Een blockchain-handelsfinancieringsplatform gaat live

Singapore trekt veel investeringen aan

57 blockchain-gerichte projecten in Singapore hebben in het tweede kwartaal van dit jaar meer dan $ 570 miljoen USD opgehaald via ICO’s, vergeleken met slechts 14 projecten in Hong Kong die $ 47,6 miljoen USD opbrachten.

Singapore verdeelt digitale activa in drie groepen: betalingstokens, hulpprogramma-tokens en effecten. Terwijl hij op het podium stond bij Consensus: Singapore, maakte Damien Pang er een punt van om te vermelden dat de MAS geen plannen heeft om utility-tokens te reguleren, maar dat ze tegen het einde van 2018 een betalingsdienstwet voor betalingstokens zullen invoeren..

Het MAS werkt al samen met de beurs van Singapore en drie andere partners om een ​​digitaal token-afwikkelingssysteem te creëren dat gebaseerd zal zijn op blockchain. Het programma, genaamd “Project Ubin”, zal Singapore waarschijnlijk helpen zijn positie als wereldwijde cryptohub te versterken.

Grote voordelen voor de eerste verhuizer

De talentenpool voor blockchain-ontwikkeling is momenteel vrij krap. Met beperkte personele middelen creëert Singapore mogelijk een blockchain-ontwikkelingscultuur die moeilijk uit te dagen zal zijn. Zodra getalenteerde mensen toegang hebben tot een goed gereguleerde economie en gemakkelijk ontwikkelingskapitaal, is het niet waarschijnlijk dat ze te ver van hun huis zullen afdwalen.

In tegenstelling tot China of de VS, is Singapore snel bezig met het opzetten van een betrouwbaar wettelijk kader voor digitale activa, dat bedrijven zal helpen om met vertrouwen in de natiestaat te investeren. Het harde optreden van China tegen een van ‘s werelds meest veelbelovende nieuwe technologieën heeft bedrijven als imToken, Bitmain en Huobi ertoe aangezet om daar een regionaal hoofdkantoor te openen.

Singapore biedt grote voordelen voor bedrijven die toegang nodig hebben tot zowel nieuwe technologie als gevestigde bankinfrastructuur. Als mondiaal bankcentrum kunnen ze blockchain-startups de overhand geven in een sector die waarschijnlijk een revolutie teweeg zal brengen in de financiële sector.

Nieuwe beginnen

Toonaangevende blockchain PR-firma Wachsman zojuist aangekondigd ze zouden hun eerste Aziatische kantoor openen, in Singapore. Ze zijn van plan hun huidige personeel uit te breiden en zullen waarschijnlijk enkele van de blockchain-start-ups in Singapore helpen om een ​​deel van het geld dat ze binnenhalen uit te geven.

De oprichter en CEO van het bedrijf, David Wachsman, zei dit via een persbericht over hun nieuwe onderneming,

“Met zijn lange reputatie als fintech-hotspot, geboorteplaats van digitale innovatie en als gunstige omgeving voor blockchain-acceptatie, was Singapore de duidelijke keuze voor de volgende fase van de wereldwijde expansie van ons bedrijf. Azië heeft een aanzienlijke invloed op de wereldwijde blockchain-industrie, met name op protocol- en ontwikkelingsniveau. Onze klanten hebben vaak geïnformeerd naar de wereldwijde aanwezigheid van Wachsman en vandaag de dag kunnen we dankzij onze aanwezigheid in Singapore dekking bieden in elke tijdzone. “

Wachsman heeft plannen om zijn personeel de komende jaren ook wereldwijd uit te breiden. Hun bedrijf kan worden gezien als een barometer van hoeveel de blockchain-industrie de afgelopen jaren is uitgebreid. David Wachsman begon het bedrijf in 2015 en was de enige werknemer. Nu hebben ze kantoren in Dublin, New York en binnenkort Singapore.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me