Bitcoin-betalingen: Bakkt onthult meer app-details en patent voor vierkante tassen

Bitcoin, toen het voor het eerst werd gelanceerd, werd op de markt gebracht (of eerder voorgesteld) als een ‘peer-to-peer elektronisch geld’ voor de wereld.

Hoewel veel andere cryptocurrencies Bitcoin op deze weg hebben gevolgd, is geen enkel digitaal activum een ​​veelgebruikte vorm van digitale betaling geworden, zelfs op plaatsen waar traditionele betalingssystemen extreem traag, duur of volledig ontoegankelijk kunnen zijn..

Inderdaad. Ray Dalio, een van ‘s werelds meest prominente geldbeheerders en een groot voorstander van het feit dat centrale banken uit de hand lopen, werd onlangs in een interview met CNBC geciteerd dat Bitcoin te vluchtig is om een ​​goede waardeopslag en medium van uitwisseling.

Maar in de afgelopen 24 uur hebben twee grote bedrijven die met cryptocurrencies werken, ontwikkelingen aangekondigd die Bitcoin en andere digitale activa zouden kunnen helpen om betere betalingsvormen te worden..

Octrooi voor vierkante tassen waarin crypto-naar-fiat-transacties worden beschreven

Square, een fintech-bedrijf onder leiding van Jack Dorsey van Twitter dat in 2018 een barebones Bitcoin-uitwisseling integreerde, kreeg zojuist een crypto-gerelateerde octrooi.

Dit patent schetst een systeem waarmee fiat snel kan worden omgezet in ‘niet-fiat’-instrumenten, waarbij het document het woord’ Bitcoin ‘en’ cryptocurrency ‘(en ook Ethereum) een aantal keren vermeldt:

Met de huidige technologie kan een eerste partij in elke valuta betalen, terwijl de tweede partij in elke valuta kan worden betaald.

Het netwerk en de technologie die in het octrooi zijn gedefinieerd, zouden theoretisch naadloze crypto-naar-fiat- en fiat-naar-crypto-transacties mogelijk kunnen maken, waardoor mogelijk het eerder genoemde vluchtigheidselement wordt verminderd dat Dalio beschreef als een belangrijke factor die de geldigheid van Bitcoin als een vorm van geld tegenhoudt..

Dit is niet de enige cryptobetalingen-gerelateerde aankondiging die Square onlangs heeft gedaan.

Volgens eerdere rapporten van Blockonomi heeft Square Crypto, de interne blockchain-gerichte divisie van het bedrijf, dinsdag de Lightning Development Kit (LDK) onthuld.

Dit lijkt een beetje op een traditionele softwareontwikkelingskit (SDK), maar gericht op het Lightning Network, een schaaloplossing op de tweede laag die effectief sommige transacties van de hoofdketen migreert om bliksemsnelle, effectief gratis en cross-chain overdrachten mogelijk te maken..

De LDK, zo geeft het bericht aan, stelt ontwikkelaars van portemonnees in staat om “aangepaste” integraties van het netwerk te creëren op een “gemakkelijke, veilige en configureerbare manier” via een API, demo-apps en andere technische tools.

In wezen, zonder technische termen en crypto-lingo, zou dit product de integratie van het Lightning Network in bestaande of opkomende cryptocurrency-software veel eenvoudiger moeten maken dan het is, en daarom zou het de acceptatie van de schaaloplossing met voldoende tijd moeten vergroten.

Bakkt onthult meer details over de aan Starbucks gekoppelde crypto-app

In een soortgelijk nieuwsbericht onthulde Adam White, president van cryptocurrency-infrastructuurgigant Bakkt, woensdag meer details over de langverwachte consumententoepassing van zijn bedrijf..

Het door Microsoft en Intercontinental Exchange gesteunde bedrijf richt zich sinds de lancering op Bitcoin-derivaten en financiële instrumenten voor institutionele klanten, maar is van plan om met deze app uit te breiden naar de consumenteninfrastructuur..

BakktLezen: Wat is Bakkt?

Per een verslag doen van van The Block, White zei op een van de evenementen van de outlet in Davos, Zwitserland dat de consumenten-app niet beperkt zal zijn tot alleen cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar ook zal kunnen communiceren met andere digitale waarden, zoals loyaliteitspunten en digitale representaties van aandelen.

De directeur van de branche zei ook dat de applicatie het verhandelen van activa, een portaal voor verkopers en andere digitale activa kan omvatten die “de app meer op een traditioneel fintech-product zoals PayPal zouden laten lijken dan op een crypto-native aanbod”, aldus The Block. lezen.

In 2019 brak hetzelfde outlet nieuws dat Starbucks – die Bakkt heeft gesteund – Bitcoin mogelijk accepteert via de mobiele applicatie van de parvenu, hoewel het niet duidelijk is of dit plan nog steeds op tafel ligt..

Maar mocht dat zo zijn, dan zou de cryptocurrency-app voor consumenten van Bakkt een enorme stap voorwaarts kunnen betekenen in het doel van deze branche om een ​​belangrijk onderdeel te worden van betalingen en bredere financiën..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me