Beginnershandleiding voor betalingen en fintech-cryptocurrencies

De use-case voor digitale valuta was de inaugurele, revolutionaire belofte van blockchain-technologie. En in de jaren sinds de first-mover Bitcoin op de markt kwam, zijn er talloze cryptocurrency-projecten ontstaan ​​in een poging om hun eigen oplossingen te bieden als op betalingen gerichte cryptocurrencies..

Deze crypto’s variëren van kleine marktkapitalisaties tot enorme marktkapitalisaties, en ze brengen allemaal verschillende voordelen met zich mee.

Top Betaalcryptocurrencies

Zonder verder oponthoud zullen we u door enkele van de meest opmerkelijke cryptocurrencies voor betalingen leiden om u een idee te geven van deze specifieke ‘activaklasse’ binnen het ecosysteem van digitale activa..

OmiseGo (OMG)

OmiseGo is momenteel het grootste ERC20-project op basis van marktkapitalisatie, hoewel OMG binnenkort zal overschakelen naar zijn eigen native blockchain. Gesteund door Omise, een populair betalingsbedrijf in Zuidoost-Azië, onderscheidt OmiseGo zich als een van de weinige gelukkige projecten die worden geadviseerd door Ethereum-oprichter Vitalik Buterin.

De blockchain van OMG zal een gedecentraliseerd financieel ecosysteem mogelijk maken, aangezien de blockchain van het project zelf een “ gedecentraliseerde uitwisseling, een mechanisme voor liquiditeitsproviders, een verrekenkantoor-berichtennetwerk en een door activa ondersteunde blockchain-gateway ondersteunt..

OMG zal ook het eerste project zijn dat de Plasma-schaaloplossing van Ethereum implementeert.

Verzoeknetwerk (REQ)

Verzoek netwerk streeft ernaar de PayPal 2.0 van de blockchain-revolutie te zijn. En op een bepaalde manier hebben OmiseGo en Request Network vergelijkbare doelen, dus de twee projecten zijn interessante hedges om de komende jaren tegen elkaar (of met elkaar) in een portfolio te hebben..

Verzoek netwerk

Zoals de REQ-whitepaper uitlegt:

“Request is een gedecentraliseerd netwerk waarmee iedereen een betaling kan aanvragen (een Request Invoice) waarvoor de ontvanger op een veilige manier kan betalen. Alle informatie wordt opgeslagen in een gedecentraliseerd authentiek grootboek. Dit resulteert in goedkopere, gemakkelijkere en veiligere betalingen en biedt een breed scala aan automatiseringsmogelijkheden. “

Rimpel (XRP)

Ripple is een project dat zich richt op het bieden van wereldwijde betalingsoplossingen aan internationale banken door liquiditeit “on demand” aan te bieden.

Daartoe wordt Ripple zwaar op de markt gebracht richting banken en financiële instellingen, en als het zijn beloften nakomt, kan het een gigantisch project zijn dat nog tientallen jaren zal duren.

Ripple-website

Recente rapporten suggereren dat Aziatische banken beginnen met het testen van Ripple-overboekingen. En, in ander adoptienieuws, heeft Ripple zojuist aangekondigd dat het betaalt voor de populaire valutatransferservice MoneyGram om zelf Ripple-proeven te starten. Dit soort ontwikkelingen is misschien nog maar het begin van een mooie toekomst voor XRP.

Stellaire lumen (XLM)

Stellar Lumens is gebaseerd op een hard-fork van Ripple, dus daarom zijn de twee projecten natuurlijke concurrenten op het gebied van betalingen – zeker in een veel directere zin dan de eerder genoemde concurrentiedynamiek tussen OmiseGo en Request Network..

Stellar Lumens Guide

Dienovereenkomstig zijn de hersenen achter het project vooral enthousiast over het potentieel van XLM om liquiditeit te bieden tussen ongebruikelijke valutawissels, waarbij XLM functioneert als een snelle en gemakkelijke tussenpersoon..

Voorlopig is Stellar Lumens veel kleiner dan Ripple, dus het is de underdog in de toekomst. Maar er is geen reden om te denken dat het project geen terrein wint, aangezien het op zichzelf populair wordt.

Cardano (ADA)

Cardano heeft de laatste tijd veel opwinding gegenereerd door deel uit te maken van de zogenaamde “blockchains van de derde generatie” en de golf van “Ethereum-killers”.

Onder leiding van voormalig Ethereum-ontwikkelaar Charles Hoskinson, is Cardano, net als Ethereum, ontworpen als een platform voor financiële applicaties en slimme contracten en tegelijkertijd als valuta. In deze fundamentele zin is Cardano anders van aard dan de andere projecten die op deze lijst worden beschreven.

Cardano-website

En met rapporten dat Cardano-geldautomaten opduiken in Japan, kun je zien hoe de cryptocurrency al begint te worden behandeld als een reguliere valuta in Azië.

Litecoin (LTC)

Litecoin is het zogenaamde ‘zilver’ voor het ‘goud’ van Bitcoin. Litecoin-maker Charlie Lee laat geen kans voorbij om te benadrukken dat Litecoin sneller en goedkoper is dan zijn momenteel overbelaste oudere broer.

Litecoin-website

Indrukwekkend voor Litecoin, het functioneert dus succesvoller als een letterlijke valuta dan de meer diepgewortelde Bitcoin momenteel doet. Dat maakt LTC momenteel een aantrekkelijk alternatief voor handelaren die handelen in cryptocurrencies, aangezien transacties in LTC de bevestigingstijden en -kosten laag houden..

Het project is natuurlijk een underdog, en het heeft veel concurrenten. Maar het is ongetwijfeld een van de meer populaire cryptocurrencies op dit moment.

Bitcoin (BTC) & Bitcoin Cash (BCH)

Zelfs met de zware congestie op het Bitcoin-netwerk op dit moment, BTC is nog steeds de gouden standaard gebruikt door de overgrote meerderheid van crypto-gebaseerde handelaren en freelancers. De kosten en wachttijden zijn op dit moment misschien pijnlijk, maar de dominantie van de first-mover gaat in de nabije toekomst nergens heen.

Bitcoin-website

Omgekeerd, en net als Litecoin, wordt Bitcoin Cash een aantrekkelijk betalingsalternatief voor handelaren, omdat het momenteel veel sneller en goedkoper is om transacties in BCH te doen dan in BTC..

Bitcoin Cash-website

Beide projecten hebben duidelijk hun eigen toekomst. Maar met de bijnaam “Bitcoin” achter hun naam, zijn ze de OG’s van cryptobetalingen.

Metaal (MTL)

Metaal is een minder bekend cryptobetalingsproject dat momenteel ondergewaardeerd wordt. Omdat het een ERC20-token is, lijkt het op OmiseGo en Request Network omdat het op Ethereum is gebaseerd.

Metaal

Metal’s hoek? Om handelaren te helpen zo naadloos mogelijk over te schakelen op cryptocurrency, biedt het genoemde handelaren een besparing van ten minste 4 procent op transacties. Het proces wordt mogelijk gemaakt door de mobiele app van Metal, waarin gebruikers crypto- en fiatgelden kunnen beheren.

Er werken een aantal indrukwekkende ontwikkelaars aan het project, en de toekomst ziet er vanaf hier dan ook rooskleurig uit. Maar het succes van het project hangt inherent af van hoe goed Ethereum de komende maanden kan opschalen.

Decred (DCR)

Decred is sterk gefocust op het zijn van een cryptocurrency voor betalingen, maar zijn roem is de focus van het project op ‘input van de gemeenschap, open bestuur en duurzame financiering en ontwikkeling’. Met andere woorden, het is een democratisch, gedecentraliseerd betalingsproject.

Decred website

DCR is ook opwindend omdat het een van de eerste cryptocurrency-swaps is die met succes een atomaire swap met Litecoin voltooit. De gevolgen die dit heeft voor gedecentraliseerde handel in de toekomst zijn enorm.

Decred wordt misschien over het hoofd gezien ten gunste van andere projecten, maar het is absoluut een crypto om in de gaten te houden. Het kan uiteindelijk een winnaar van het donkere paard worden.

Monero (XMR)

Houd ervan of haat het, Monero wordt in snel tempo de dominante betalingsoptie onder privacymunten. Het is niet dat XMR expliciet is ontworpen om snode transacties te bevorderen, het is gewoon ontworpen om superieure anonimiteit mogelijk te maken.

Maar Monero alleen koppelen aan misdaad is een naïeve fout. Monero is een vervangbare valuta, net als contant geld. Als zodanig is het misschien wel een van de meest fundamenteel effectieve valuta’s in de arena van digitale activa.

Kan Monero in de toekomst mainstream worden? Vast en zeker. Heeft het een zware strijd gezien het feit dat toezichthouders niet zullen genieten van de radicale privacy die het met zich meebrengt voor betalingen? Zeker. Monero is hoe dan ook een interessant stuk.

Conclusie

Deze lijst is op geen enkele manier volledig, maar het belicht enkele van de meest opvallende cryptocurrencies voor betalingen in de huidige ruimte.

Zolang mensen steeds vaker cryptocurrency gebruiken, zullen betalingen een van de meest explosief groeiende use-cases voor blockchain-technologie worden..

Sommige projecten zullen worden vervangen door andere, maar er is ruimte voor iedereen om te groeien en naast elkaar te concurreren terwijl het cryptocurrency-ecosysteem nog zo jong is. Om deze projecten echt te laten slagen, moeten ze allemaal het probleem van schaalvergroting effectief aanpakken. Maar er is geen reden om aan te nemen dat schaalvergroting de komende jaren niet zal worden opgelost.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me