Kunnen Ethereum & Blockchain-technologie helpen bij het oplossen van censuurproblemen?

Censuur

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin denkt dat blockchain het volgende grote ding zou kunnen zijn in censuurvrije communicatie.

De gebeurtenissen in het Amerikaanse Capitool hebben geleid tot een massale uittocht van Facebook- en Twitter-gebruikers als gevolg van hun besluit om president Trump en verschillende “rand” -groepen te verbieden..

De meeste Twitter-ballingen beschouwden Parler als het beste platform om naartoe te gaan vanwege de benadering van vrijheid van meningsuiting en anticensuur.

Ethereum-oprichter ziet Blockchain als oplossing

Bedrijven zoals Amazon Web Services hebben echter onmiddellijk hun eigen land op de site gekraakt omdat ze beweerden dat het niet in staat was om het platform effectief te modereren.

Dit dwong Parler om zijn service stop te zetten, waardoor duizenden gebruikers het sociale mediaplatform niet konden gebruiken en kritiek kreeg van voorstanders van vrije meningsuiting over de hele wereld.

Een van die sprekers is Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, die uitgedrukt zijn ideeën over de gevaren van censuur in het openbaar.

Deze zorgen zijn gedeeld door meerdere activisten die geloven dat de capaciteiten van deze particuliere onderneming op de lange termijn een groter probleem kunnen worden, zelfs als ze de moeilijkheden erkennen die ze ondervinden bij het modereren van inhoud op hun platforms.

Buterin merkte dat op,

“Het feit dat zoveel mensen die normaal gesproken nooit zo’n bedrijfsmacht zouden steunen, nu tech-CEO’s aanmoedigen die democratisch gekozen functionarissen te lijf gaan, verdient enige introspectie”.

Het begin van een digitale uittocht

Als recente gebeurtenissen iets hebben bewezen, is dat geen enkel gecentraliseerd platform neutraal kan blijven ten opzichte van de politieke en sociale context, en dat is precies wat het creëren van een betrouwbaar systeem verhindert wanneer het afhankelijk is van een centrale autoriteit.

Hudson Jameson, ook mede-oprichter van Ethereum, zei in een interview met Decrypt dat deze recente gebeurtenissen “de behoefte aan gedecentraliseerde, censuurbestendige systemen absoluut verhogen”.

Hoewel deze gedecentraliseerde sociale mediaplatforms al bestaan, is het aantrekken van nieuwe gebruikers moeilijk gebleken in een ecosysteem dat wordt geregeerd door een paar spelers.

Bedrijven zoals Facebook zijn de afgelopen maand zelfs onder de loep genomen toen de Amerikaanse regering een antitrustzaak tegen de technologiegigant startte..

Maar niet alleen de overheid begint na te denken over de negatieve impact die big tech kan hebben in de toekomst van de samenleving, maar ook gebruikers over de hele wereld die de afgelopen dagen op zoek zijn gegaan naar alternatieven voor traditionele applicaties zoals WhatsApp..

Een kans voor Blockchain Social Media Platforms

Deze groeiende bezorgdheid over privacy en de monopolisering van sociale platforms zijn mogelijk de vruchtbare platforms voor bodemblockchain waarop ze hebben gewacht, waardoor ze een aantal van de gebruikers kunnen vangen die besloten hun vorige platforms te verlaten als gevolg van recente gebeurtenissen..

De heer Buterin verwees naar de rol die blockchain-technologie zou kunnen spelen bij het creëren van een wereldwijd communicatiemedium door te tweeten:

7. De pogingen om Parler ten val te brengen zijn zeer zorgwekkend. Apple, Google, AWS lijken veel meer op "gemeenschappelijke infrastructuuraanbieders" dan een social media-site is. Parler heeft bestaansrecht, punt.

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 12 januari 2021

De gedecentraliseerde aard van blockchain-netwerken zoals Ethereum zou het niet mogelijk maken dat een enkele entiteit of individu spraak van welke kant van het politieke spook dan ook het zwijgen oplegde, omdat dit bijna onmogelijk zou zijn en tegen de idealen van het netwerk.

Dit creëert echter een dunne lijn over hoe haatzaaiende uitlatingen of illegale activiteiten kunnen worden gematigd, maar het zou aan het gedecentraliseerde bestuur en de gemeenschap in het algemeen zijn om tot dergelijke beslissingen en mechanismen te komen zonder te hoeven omgaan met de druk van een particulier bedrijf. kan ervaren.

Nieuwe behoefte aan open communicatie

Het is duidelijk dat grote technologiebedrijven schakelen. Niet langer inhoud die afwijkende meningen op ontwikkelde platforms mogelijk maakt, lijkt er een nieuw tijdperk in de ontwikkeling van sociale media aan te gaan.

Hoewel deze beweging weg van gevestigde platforms erg nieuw is, zal de omvang van de zuivering door bestaande platforms de ontwikkeling van systemen stimuleren die veel meer openheid hebben, zelfs als dat het risico met zich meebrengt dat impopulaire ideeën worden beschermd (wetten op het gebied van vrijheid van meningsuiting hebben altijd dit trouwens …).

In een wereld waarin ideeën totaal onaanvaardbaar worden, verliezen mensen hun vermogen om over een aantal onderwerpen te praten, waarvan er vele belangrijk zijn voor het publieke discours. De decentralisatie heeft waarschijnlijk een nieuw gebied gevonden om in te groeien.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me