Måndagsmarknadsrally: Ethereum (ETH) är vinnare bland de bästa kryptorna

Ethereum-pris

Ända sedan svart torsdag den 12 mars har osäkerhet rådat på Wall Street och i kryptokonomin, även om handlare har handlat på trots.

Det har inte funnits någon brist på marknadsvolatilitet – både uppåt och nedåt – sedan den ödesdigra torsdagen, då COVID-19-viruset officiellt blev en global pandemi och ett oljepriskrig startade mellan Ryssland och Saudiarabien. Den volatiliteten fortsatte måndagen den 6 april, men den här gången uppåt när aktier, guld och de bästa kryptovalutorna samlades i dag..

Varför den senaste akuta utbrottet av köppress då? Gloom är fortfarande på, eftersom det nu finns mer än 364 000 COVID-19-fall i USA, och social distansering i landet har orsakat arbetslösheten där. Ändå rapporterades dagligen bekräftade dödsfall under helgen på hårt drabbade platser som staten New York, Italien och Spanien.

Den nedgången i dödsfall ledde till ett optimistiskt våg av optimism över många av världens marknader, inklusive krypto. Men allmänhetens hälsa och framtiden för den globala ekonomin kommer i slutändan att vara fast i osäkerhet så länge pandemin fortfarande är så rotad som den är.

ETH ser Big Daily Spike

Den 6 april när guld, aktier och de bästa kryptovalutorna samlades var Ethereums ursprungliga valuta, eter (ETH), vinnaren prestationsmässigt.

När vanliga marknader stängdes på måndag hade bitcoin stigit till 7 300 dollar för en stigning på 7 procent på dagen. Wall Streets bästa aktieindex, Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq Composite ökade alla med 7 procent i samma intervall också.

Som jämförelse hade eter handlat upp 16 procent vid den tidpunkten och svävade runt 165 dollar tidigt på kvällen. Efter timmar – åtminstone för traditionella marknader – pressade ytterligare köpstryck ETH-priset över 171 $.

Galen dag på marknader.

BTC stänger över 7% ⬆️

ETH stänger nästan 16% ⬆️

SP500 upp 7% ⬆️ https://t.co/Gl3azwv8pc

– Jacob Franek (@panekkkk) 6 april 2020

Den vinst på +16 procent för ETH var den bästa prestationen av någon av de 15 bästa kryptovalutorna på dagen. Intressant var att de andra toppvinsterna var EOS (+ 15%) och Cardano (+ 10%), som också är smarta kontraktsplattformar som Ethereum.

Här är det värt att notera att ETH: s 6: e rally kommer efter att krypto har varit bland de hårdast drabbade tillgångarna av något slag sedan Black Thursday.

Förra veckan konstaterade blockchefen Larry Cermak vid den tiden att endast oljepriset hade gått sämre än ETH sedan 12 mars.

S&P 500 har minskat med 25% sedan toppen men hur är det med alla andra index, sektorer och råvaror? Guld är den enda bäst presterande tillgången med en avkastning på 0,3% sedan februari. Ethereum är nästan sämst. Slå bara med olja. Bitcoin är också bland de sämst presterande pic.twitter.com/gvskZAtncZ

– Larry Cermak (@lawmaster) 30 mars 2020

Rally den 6 april föreslår att ETH handlas som en risk-tillgång för tillfället, och därmed att vissa handlare satsar på att de globala hälso- och ekonomiska förhållandena kommer att förbättras härifrån.

Naturligtvis, utanför ramarna för de nuvarande makroförhållandena, är grunden för Ethereum stark. Marschen mot Ethereum 2.0 och utvecklingen av den decentraliserade ekonomin, eller DeFi, rörelsen är lovande. Men när man talar till ETH-krypton som en risk-tillgång, verkar det lätt möjligt att ETH-priset fortfarande kan gå ganska lägre om COVID-19-pandemin – och dess följder av ekonomiska konsekvenser – tar fler svängar till det sämre.

Sammantaget är kanske den mest troliga vägen framåt att COVID-19 kommer att fortsätta att utgöra betydande problem på kort sikt för världen och att volatiliteten på marknaderna kommer att fortsätta att regera under tiden därefter.

ETH återgår till januari-nivåer

Eters prisstegring den 6 april återför den näst största kryptovalutan till prisnivåer den senast såg i slutet av januari, vid en tidpunkt då de globala marknaderna fortfarande inte hade överväldigats av COVID-19-krisen.

$ eth är tillbaka – kryptomarknader går tillbaka till januari-nivåer. låt oss se om det här upprätthåller. pic.twitter.com/m57s6bTz52

– santi.eth (@santisiri) 6 april 2020

Den stora frågan för tillfället är då om ETH kan fortsätta med sin senaste fart. Både björnar och tjurar har sina fall och gör sina affärer därefter. Om de senaste veckorna har lärt oss något är det dock att vi ska vara redo för vad som helst.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me