Waarom Chainlink (LINK) boomt in 2020: waar gaat het naartoe?

Kettingschakel

Chainlink, het gedecentraliseerde Oracle-netwerk dat blockchains en dApps helpt om nuttiger te worden door ze te verbinden met off-chain data, is onlangs gestegen naar de top-10 projecten per marktkapitalisatie in de crypto-economie – een belangrijke mijlpaal.

Inderdaad, de stijging van Chainlink in de afgelopen jaren is een van de meer opvallende en interessante threads in de cryptocurrency-ruimte, en het project is pas in 2020 op stoom gekomen. Dus wat komt er daarna voor de orakelinspanning, dan?

De toekomst ligt natuurlijk wijd open. Maar om een ​​beter idee te krijgen waarom handelaren de laatste tijd zo optimistisch zijn over Chainlink, laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste gebeurtenissen die de laatste tijd rond het project opduiken..

LINK Koop druk neemt toe

Na het invoeren van juli 2020 met een prijs van $ 4,70 USD, bereikte Chainlink’s native LINK-token op 15 juli zijn laatste prijsrecord van $ 8,66..

Op het moment van schrijven schommelde het token nog steeds rond de $ 7,80 – een prijs die het token bijna 80% hoger maakt dan de maand en + 200% het jaar. Dienovereenkomstig heeft LINK de afgelopen weken beter gepresteerd dan enkele grote cryptocurrency-projecten.

Maar waarom de grote acute vlucht nu?

Een belangrijke factor is hoe de altcoin-markten de afgelopen weken zijn opgewarmd, met name rond projecten in de bloeiende gedecentraliseerde financiële sector (DeFi)..

Dat gezegd hebbende, terwijl de toestroom van geïnteresseerde handelaren binnenkomt, proberen mensen posities in te nemen in veelbelovende projecten. De status van LINK als het grootste ERC20-token qua marktkapitalisatie, evenals de technische en sociale vooruitgang van Chainlink rond Ethereum en andere slimme contractplatformgemeenschappen, hebben de munt deze maand schijnbaar tot een belangrijk doelwit gemaakt voor energieke cryptohandelaren..

Key DeFi Collabs Bloom

Chainlink werkt samen met kleine, middelgrote en grote projecten, maar veel van de nieuwe opwinding rond het oracle-netwerk is het resultaat van hoe het project zich op de juiste manier heeft gepositioneerd om de voortdurende DeFi-golf die we in de crypto-economie zien te dienen.

Overweeg bijvoorbeeld hoe Chainlink de oracle-provider is geworden voor grote opkomende blue-chip DeFi-spellen zoals Synthetix en Aave, die respectievelijk 4e en 3e zijn op trackersite DeFi Pulse‘S ranglijst van de grootste DeFi-projecten per vergrendelde totale waarde (TVL).

In die zin zijn het succes van deze projecten en andere soortgelijke projecten ook de successen van Chainlink. Ze valideren de stelling van Chainlink dat veel projecten hun eigen orakels niet willen oprollen, en ze laten zien dat er in de DeFi-arena een reële en groeiende vraag is naar de diensten die Chainlink te bieden heeft..

Chainlinking van het BSN

Een van de grootste krantenkoppen die de laatste tijd uit China is gekomen, is de voortdurende uitrol van het door de staat gesteunde Blockchain-gebaseerde servicenetwerk (BSN) van het land, dat bedoeld is om te dienen als een soort ‘internet’ van blockchains en dApps..

Wanneer BSN in augustus 2020 voor het publiek wordt gelanceerd, ondersteunt het een handvol openbare blockchains, waaronder Ethereum, Tezos en EOS. Maar de Oracle-functionaliteitsprovider van het netwerk? Dat zou vanaf deze zomer Chainlink zijn.

“Deze sleutelintegratie stelt overheden en ondernemingen in staat om gevalideerde gegevens uit de echte wereld op te nemen in hun BSN-toepassingen met behulp van Chainlink-orakels via de IRITA interchain-servicehub”, zei het BSN-team in juni..

Solide nieuwe partnerschappen

Chainlink is aantoonbaar ongeëvenaard in de hele crypto-economie als het gaat om het aangaan van nieuwe partnerschappen. En hoewel sommigen de kleinere projecten waarmee Chainlink samenwerkt misschien niet herkennen, is het project ook verpakt met enkele van de meest interessante namen in het crypto-ecosysteem.

De Ethereum Name Service (ENS) is bijvoorbeeld de standaard geworden voor adresnaamgeving in het Ethereum-ecosysteem en vanaf juli 2020 gebruikt het ENS-project Chainlink’s ETH / USD-prijsreferentiefeed als zijn USD-orakel. Solide, toch.

Overweeg bovendien het geval van Reflexer Labs, dat collateralized reflex bonds bouwt op Ethereum genaamd RAI. De RAI wordt gecreëerd om een ​​nieuw soort zeer stabiel onderpand voor DeFi te vormen, en Reflexer Labs heeft ook de ETH / USD-prijsfeed van Chainlink omarmd. De afhaalmaaltijd? Chainlink helpt al vroeg met enkele van de meest sexy projecten in de ruimte.

De NFT-sector helpen

DeFi is momenteel de populairste sector van Ethereum, maar het non-fungible token (NFT) -ecosysteem is op dit moment ook veelbelovend. En Chainlink helpt met name NFT-projecten veel flexibeler te worden.

Hoe? De Chainlink VRF-oplossing. VRF staat voor “Verifiable Randomness Function”, en het is een tool die echte randomisatie mogelijk maakt in plaats van pseuo-randomisatie. Daartoe werkt Chainlink de laatste tijd samen met NFT-projecten om hen te helpen echt gerandomiseerde activa en buit te omarmen. Deze projecten zijn onder meer:

Bovendien heeft het Chainlink-team vastgesteld hoe een geheel nieuwe klasse van NFT’s kan worden gecreëerd met de naam “dynamische NFT’s.”Deze technologie zal in de toekomst ongetwijfeld nog veel meer worden onderzocht! Dus het kan nu vroeg zijn, maar verwacht dat Chainlink in de toekomst zal doorgaan met de plannen van veel meer NFT-projecten vanwege de gemakkelijke toegang.

Kredietscores naar DeFi brengen

Een andere manier waarop Chainlink zeer nuttig kan zijn met betrekking tot DeFi-kredietscores. Vorige maand kondigde Chainlink aan dat het samenwerkt met FinScore om het project te helpen zijn alternatieve kredietscoresysteem aan te bieden.

Destijds zei FinScore:

“Door deze integratie hebben kredietverstrekkers toegang tot real-world gegevens over hun gebruikers met de FinScore sociale aanwezigheidsscore, een van onze fraudepreventieproducten. De Social Presence Score biedt gedeeltelijke informatie over de identiteit, het bestaan ​​en de kredietwaardigheid van de lener, waardoor kredietverstrekkers betere beslissingen kunnen nemen en mogelijk de verplichte onderpandvereisten of rentetarieven voor de crypto-gedekte handel in leningen verminderen. De Social Presence Score staat bekend als een sterke fraude-indicator, waardoor de kredietverstrekker zijn begrip van de kredietnemer kan verbeteren. “

Gas uitzoeken

Om de Ethereum-blockchain te gebruiken om activiteiten uit te voeren, moet men ‘gas’ betalen, of het bedrag aan ETH dat nodig is om transacties uit te voeren.

Gas is de laatste tijd een groot onderwerp in de Ethereum-gemeenschap, en met dat in gedachten heeft Chainlink een paar weken geleden de Snelle Gas / Gwei-prijsreferentiefeed. Met de feed kan worden verwezen naar een “snelle gasprijs op het moment van uitvoering, zodat gebruikers niet te veel betalen voor gas”.

Het is op zijn minst een heel coole functie wanneer veel Ethereum-projecten worstelen om de gasprijzen te achterhalen!

De mainstream aantrekken

Chainlink is niet alleen een hoogstandje als het gaat om de crypto-economie, want het project trekt ook reguliere bedrijven aan.

Bijvoorbeeld deze maand T-systemen, een dochteronderneming van de Duitse gigant Deutsche Telekom, kondigde aan dat het een Chainlink-node was gaan runnen om een ​​aanbieder van gedecentraliseerde datafeeds te worden. Het bedrijf zei:

“ Door real-world data te leveren aan het Chainlink-netwerk, houdt T-Systems MMS zich bezig met een zogenaamde ‘gegeneraliseerde mijnbouw’, waarbij het een IT-service levert aan een blockchain-netwerk terwijl het wordt betaald in digitale activa om dit op betrouwbare wijze te doen. Omdat DeFi een aanzienlijke waarde heeft, spelen dergelijke IT-services een belangrijke rol in het algehele Ethereum-ecosysteem. “

Conclusie

Chainlink is momenteel een van de meest opwindende projecten in de crypto-economie, en dat komt omdat Chainlink in verschillende opzichten hoog vliegt.

Waar het project vanaf hier naartoe gaat, is voor iedereen een raadsel. Maar het lijdt geen twijfel dat handelaren de laatste tijd in LINK zijn gestapt, omdat ze denken dat Chainlink nog veel verder kan stijgen. In het proces is een nieuwe crypto-juggernaut gemaakt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me