Land, spil, kunst, åh min! En introduktionsvejledning til det stigende NFT-økosystem på Ethereum

Ethereum

Decentraliseret finansiering, eller DeFi, er al den vrede i Ethereums krog af kryptoøkonomien for nylig takket være den nylige memetiske stigning i “yield farming”, dvs. at tjene afkast for at bruge dine penge til brug i DeFi-platforme.

Alligevel er der en anden hot Ethereum-sektor, der også har fået meget damp i år, og det er NFT-sektoren.

De fleste mennesker, der er kryptokyndige, men ikke ved meget om NFT’er, der går under navne som ikke-fungible tokens, nifties eller crypto collectibles, genkender muligvis udtrykket fra CryptoKitties-dille i slutningen af ​​2017, da Ethereum-brugere investerede i franchises digitale killinger i flok.

Siden da har NFT-arenaen eksploderet i aktivitet, og 2020 har været noget af et boomår for scenen. Det fremgår af det faktum, at NFT-markedet netop nåede sit første samlede salg på 100 millioner dollars i juli 2020.

Det er en imponerende tidlig milepæl, der antyder, at himlen kan være grænsen herfra for NFT’er. For at få en bedre forståelse af, hvad denne milepæl betyder fremad, lad os grave i det grundlæggende med NFT’er, og hvor langt de er kommet så langt.

NFT’erne 101

Hvad gør en NFT til en NFT?

Lad os sige det sådan: der er fungible aktiver og ikke-fungible aktiver. Svampelige aktiver kan udskiftes med hinanden. $ 1 kan effektivt ikke skelnes fra andre $ 1, og det samme gælder for 1 BTC sammenlignet med en anden 1 BTC.

Omvendt er ikke-fungible aktiver ting som kunstværker eller jord, der let kan skelnes. Ikke-fungible tokens er altså blockchain-drevne digitale aktiver, der er bekræftende knappe og unikke.

Da Ethereum er den mest populære platform til prægning af NFT’er til dato, er den hidtil mest populære NFT-standard Ethereums ERC721-specifikation, som først blev offentliggjort i januar 2018. ERC721-tokens er blevet de mest anvendte NFT’er lige siden.

OG’er: CryptoPunks & CryptoKitties

Du kan trække en lige linje fra hvor NFT-økonomien er i dag til to af arenaens tidligste hits, CryptoPunks og CryptoKitties.

CryptoPunks, der rullede ind på scenen i begyndelsen af ​​2017, er samleobjekter af pixeltegn, der er begrænset til 10.000 enheder, som alle er visuelt unikke for hinanden. Disse CryptoPunks var gratis i starten, men samlere faldt i vanvidd omkring tokens, efter at Mashable offentliggjorde en historie om projektet.

Ikke-svampelige poletter

Den stigende interesse gav NFT-økosystemets inerti, der fortsætter den dag i dag. Inerti var meningsfuld nok til, at CryptoPunks forbliver på mode nu, hvor nogle solgte for så højt som 60 ETH tidligere på året.

En anden vigtig tidlig NFT-virksomhed var CryptoKitties, som tillod spillere at opdrætte og handle unikke (og yndige) digitale killinger. Projektet smadrede gennem salg af millioner af dollars i kort rækkefølge og viste, at sekundære markeder omkring NFT’er var levedygtige.

Med alt det sagt viste CryptoPunks og CryptoKitties, hvad der var muligt tidligt og inspirerede snesevis af projekter i deres kølvand. Siden da har udviklere, iværksættere og samlere opbygget NFT-økonomien.

NFT Salg: $ 100 millioner

Ifølge NFT markedshistoriske websted Ikke-svampelig, hele tiden USD-volumen af ​​NFT-salg på Ethereum var over $ 99,5 millioner på tidspunktet for denne artikels skrivning. Det betyder, at milepælen på 100 millioner dollars næsten undgår at blive toppet i løbet af få dage.

At zoome ud er det utroligt, hvor langt NFT-økonomien er kommet så hurtigt. Som NFT-ekspert og Polynexus Capital-partner Andrew Steinwold bemærket i et nyligt nummer af Bankless, er denne økonomi praktisk talt en nyfødt.

“Med december 2017 som udgangspunkt har NFT-markedet kun eksisteret i ~ 2,5 år, en ekstrem lille tid sammenlignet med bitcoin (11 år) eller traditionelle markeder (hundreder af år),” sagde Steinwold.

Følgelig viser $ 100 millioner-mærket, at NFT-projekter virkelig er på noget og vinder brugere over, selvom tingene stadig er tidlige og små relativt set.

Tidlige typer NFT’er

Folk vil eksperimentere med NFT’er i mange år fremover, så støvet er næppe afgjort med hensyn til, hvilke slags NFT’er der kan bygges. Alligevel har der hidtil været nogle dominerende typer. Den førnævnte Andrew Steinwold slots disse typer som følger:

  • Samlerobjekter (tænk CryptoKitties og CryptoPunks)
  • Virtuelle verdener (tænk VR-pakker i Cryptovoxels og Decentraland)
  • Spilaktiver (som Gods Unchained trading cards eller Axie Infinity creatures)
  • Cryptoart (som set på platforme som SuperRare og Async Art)
  • Kultur-tokens (f.eks. Virtuelt tøj til Cryptovoxels eller et tokeniseret musikalbum)
  • Andet (fx begivenhedsbilletter, medlemskaber, varer i den virkelige verden, professionelle tjenester)

Hver af disse NFT-typer er fyldt med unikke muligheder. Du kan “opdrætte” CryptoKitties for at skabe nye. Du kan være vært for virtuelle begivenheder i Cryptovoxels, som f.eks WIP Meetup. Du kan tjene poletter, når du kæmper dig gennem Axie Infinity, viser dit nyeste programmerbare Async Art-stykke på dit Apple TV og meget mere. Og igen er denne arena lige begyndt.

Raket NFTEn ny rynke til Ethereum DeFi: Lån støttet af Crypto Collectibles

Mod Mainstream

CryptoKitties havde et glimt af breakoutsucces i 2017, men NFT-scenen og Ethereum er kommet siden siden og er meget bedre forberedt på at begynde at komme alvorligt ind i mainstream.

Uden tvivl er der stadig udfordringer. Ethereums generelle brugeroplevelse (UX) nævnes ofte som problematisk, men denne dynamik bliver bedre hele tiden med stigningen af ​​brugervenlige smarte tegnebøger som Argent.

Et andet smertepunkt er de akut høje transaktionspriser, Ethereum har været udsat for for nylig.

Den gode nyhed er, at Ethereums lag-2-skaleringsløsningsøkosystem aldrig har været mere levende end det er i dag, og flere skaleringsprojekter deri er på vej mod mere udbredte implementeringer. Da denne indsats fortsætter med at udrulning, falder infrastrukturen til mainstream-adoption på plads.

Når det er sagt, vil NFT-virksomheder også fortsætte med at bygge ting, som folk vil have. Nogle af disse nylige bestræbelser er direkte taget højde for almindelige interesser som professionel sport med henblik på at vække almindelige folks opmærksomhed.

Overvej eksemplet med Sorare, som er et fantasifodboldspil, der lader dig indsamle, markere og handle tokeniserede versioner af nogle af Europas største fodboldstjerner. Spillet har været i brand i NFT-sektoren de seneste dage, hvilket fremgår af det faktum, at det i øjeblikket er det øverste NFT-projekt efter volumen i ugen pr. NonFungible. Det er projekter som dette, der vinkler NFT’er mod masserne, mens vi taler, og de er værd at se i overensstemmelse hermed.

Interessante følger

Der er ingen mangel på store sind omkring NFT-rummet, så nogle gange holder den hårde del op med alles output. Men der er nogle enkeltpersoner, der helt sikkert opretter en liste over NFT-eksperter, som du måske vil have på din radar. De omfatter:

Konklusion

Nu hvor $ 100 millioner i NFT-salg er toppet, vil den næste store milepæl være $ 1 milliard i salg.

Der fortælles ikke, hvornår det kunne ske, men der er en følbar følelse omkring økosystemet, at NFT’er kun lige er begyndt at løbe op. 1 mia. $ Og derover synes alt andet end uundgåeligt på dette tidspunkt.

Hvis du er interesseret i at lære mere eller endda hoppe ind og prøve NFT’er for første gang, anbefaler jeg NonFungible som en analyseressource og OpenSea som en fremragende all-around NFT-markedsplads. Prøv disse steder for sjov, og du kan bare ende med at holde fast i et stykke tid!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me