Inside Rarible: The Red-Hot Ethereum NFT Marketplace

Zeldzaam

Op dit moment is een van de populairste scènes rond Ethereum achter DeFi de NFT-sector.

NFT’s, voor niet-vervangbare tokens, zijn speciaal ontworpen om ideale digitale verzamelobjecten, spelstukken en meer te zijn.

Dienovereenkomstig zijn enkele van de meest veelbelovende projecten in de NFT-arena de laatste tijd NFT-marktplaatsen. Een van die marktplaatsen is geweest Zeldzaam, dat flink op stoom is gekomen nadat het project onlangs had aangekondigd dat het een marktplaats zou worden die eigendom is van de gemeenschap.

Laten we vandaag een duik nemen in deze nieuwe marktplaats om te zien waar de buzz over gaat en om een ​​beter beeld te krijgen van de ingrediënten van een opkomend NFT-project.

Hoe werkt Rarible?

Rarible, begin 2020 gelanceerd door Alexei Falin en Alex Salnikov, biedt een ongecompliceerde, niet-bewarende marktplaatservaring voor Ethereum-gebruikers. Om te beginnen ga je naar de Rarible-site en sluit je je portemonnee aan (ondersteuning voor MetaMask, Fortmatic, WalletConnect en WalletLink wordt aangeboden).

Zodra u uw portemonnee heeft gekoppeld, kunt u beginnen met het slaan van NFT’s en door de Rarible-marktplaats bladeren om stukken te verzamelen. De belangrijkste voordelen van de markt zijn:

  • Openstaan ​​voor iedereen om te gebruiken; sommige andere populaire NFT-platforms laten alleen goedgekeurde aanvragers NFT’s slaan. In die zin is Rarible DIY en voor de kleine man en hoger.
  • Een eenvoudige, gemakkelijk te navigeren gebruikersinterface. Dit is groot wanneer UX moeilijk kan zijn in de crypto-economie.

De zeldzame marktplaatsDe zeldzame marktplaats

Introductie van $ RARI Spikes Interest

In juli ging Rarible waar nog geen NFT-project eerder was geweest met de onthulling van $ RARI, de eerste governance-token van de NFT-economie. Het team legde destijds uit:

“Gedreven door de wil om onze gemeenschap de macht te geven om beslissingen te beïnvloeden en actieve deelname te stimuleren, lanceren we ons eigen governance-token. Dit nieuwe projectmanagementmodel heeft bewezen efficiënt te zijn binnen de DeFi-industrie en we zijn verheugd om het eerste governance-token in de NFT-ruimte te lanceren. “

Wat betreft de distributie van $ RARI, een deel van de tokenvoorraad werd aanvankelijk uitgezonden naar NFT-verzamelaars in het algemeen, terwijl Rarible-gebruikers het token in de toekomst kunnen verdienen door aankopen en verkopen te doen op de marktplaats van het platform. Kopers en verkopers ontvangen wekelijks 50% van hun Rarible-volume terug in $ RARI-tokens, dus het platform betaalt in wezen zijn vroege gebruikers om de groei op te starten.

Bovendien zullen gebruikers in de toekomst hun $ RARI-tokens kunnen gebruiken om te stemmen over de richting van de roadmap en parameters van Rarible via de Rarible DAO.

Het handelsprobleem met wasgoed aanpakken

De $ RARI-distributie van Rarible stimuleert reguliere gebruikers, maar het stimuleert ook washandelaren, d.w.z. mensen die op een bedrieglijke manier kunst van zichzelf kopen om zo veel mogelijk $ RARI te verdienen.

Eind juli kondigde de NFT-economieanalysesite NonFungible.com bijvoorbeeld aan dat het de notering van zeldzame gegevens zou schrappen als gevolg van het uitbreken van de wash-handelsinspanningen op het platform.

Aan de positieve kant heeft Rarible sindsdien zijn inspanningen opgevoerd om wash-traders vanaf zijn platform op de zwarte lijst te zetten. Het kan een beetje een whack-a-mole-probleem zijn, dus deze inspanningen zullen zeker doorgaan, maar het leiderschap van het platform volgt de situatie actief en staat klaar om hun verdediging verder te optimaliseren.

CoinFund is binnen

Op 8 september bood Blockchain-technologie-investeringsbedrijf CoinFund zijn investeringsthesis aan over de NFT-economie en dienovereenkomstig bekend gemaakt het had een niet nader genoemd bedrag in Rarible geïnvesteerd.

Wat betreft waarom Rarible de vakjes voor het bedrijf aanvinkte, legde Jake Brukhman van CoinFund – op zichzelf al een bekende NFT-analist – uit:

“Het Rarible-team is de lat voor gebruikerservaringen blijven verhogen voor zowel cryptonatieven als reguliere gebruikers. Tegenwoordig wordt Rarible geleverd met ultramoderne functies en ervaring voor het maken van NFT: ondersteuning van ERC-721- en ERC-1155-standaarden, multi-edition mining, aangepaste on-chain collecties en verificatie en moderatie van makers. Aan de vraagzijde zijn er eersteklas tools in de maak op het gebied van ontdekking, betrokkenheid en het tentoonstellen van werken. Gebruikers die nieuw zijn bij blockchain, zouden vriendelijke gebruikerservaringen moeten vinden met Magic en Zerion-integratie, evenals met aankomende creditcardondersteuning. “

Naast de investering van The LAO in het NFT-kunstplatform SuperRare eerder dit jaar, is de Rarible-investering van CoinFund een van de belangrijkste in het NFT-ecosysteem in 2020 omdat 1) het is een van de eerste investeringen in zijn soort, en 2) het voorspelt dat er nog andere soortgelijke investeringen zullen komen. Bovendien was het een acute vonk die een golf van interesse en aandacht in de richting van Rarible stuurde.

$ RARI begint deze week te lanceren

De prijs van het $ RARI-token was begin 8 september $ 2,10 per CoinGecko. Toen gebeurde de aankondiging van CoinFund, en een uittocht van nieuwe gebruikers en handelaren begon op te letten, wat zich op zijn beurt vertaalde in een piek in koopdruk.

Die windvlaag van koopdruk duurt twee dagen en duwt de $ RARI-prijs op 10 september naar het hoogste punt ooit van $ 10,91. Het handelen rond het token is sindsdien wat rustiger geworden; Op het moment dat dit bericht op vrijdag werd geschreven, schommelde $ RARI rond de $ 7,89.

Zelfs nog, de + 3x prijsrun deze week laat zien hoeveel opwinding en buzz er op dit moment rond de NFT-sector heerst. Steeds meer mensen letten op en het kapitaal stroomt als zodanig binnen.

De yInsure-hoek

Een van de meest geliefde projecten in DeFi is momenteel yEarn, een opbrengstaggregatorproject gebouwd door Andre Cronje dat de geldlegoprojecten van Ethereum voor oogverblindende en fantasierijke toepassingen gebruikt..

yEarn brengt nieuwe producten uit in een verbluffend tempo, en daarom was het geen verrassing dat het project vorige maand yInsure werd uitgerold. Kortom, met yInsure kunnen gebruikers een tokenized verzekering afsluiten voor verschillende DeFi-activiteiten.

Het leuke is dat deze verzekeringspolissen worden getokeniseerd als NFT’s, wat betekent dat ze gemakkelijk verhandelbaar zijn op platforms zoals Rarible. En dat is precies wat gebruikers zijn begonnen te doen.

In feite begonnen handelaren yInsure NFT’s zo snel op Rarible te vermelden dat de markt binnen enkele uren zijn ondersteuning voor de activa optimaliseerde. En het voordeel? Deze gebruikers kunnen $ RARI-beloningen verdienen bovenop het verkopen van deze NFT’s als een extra bonus. Een win-win crypto-economische situatie als die er ooit was!

Vandaag geven we ondersteuning voor NFT vrij #jeverzekering, vorige week gelanceerd door @natuurlijk en onderschreven door @Nieuwsuur om de risico’s van DeFi-protocollen af ​​te dekken.

Voorbeeld: dit contract heeft een waarde van 200 ETH @BalancerLabs slim contractrisico geldig tot 27 oktober 2020 pic.twitter.com/REHkD7Txko

– Zeldzaam (@rariblecom) 9 september 2020

NFT-DeFi Melds Hot, Rarible hielp dat

De synergie die plaatsvindt tussen de Rarible- en YEarn-gemeenschappen heeft momenteel een brug geslagen tussen de NFT- en DeFi-gemeenschappen, waarvan de leden soms voor het eerst over de andere kant leren..

Deze dynamiek heeft er al voor gezorgd dat een reeks andere projecten meer aandacht heeft besteed aan NFT-DeFi melds zoals yInsure NFT’s die op Rarible arriveren. In het verlengde daarvan kun je er zeker van zijn dat dit soort mutualistische relaties zullen bloeien, aangezien zowel de DeFi- als de NFT-ecosystemen naar elkaar toe blijven groeien. Dus terwijl deze groei doorzet, kunnen we terugkijken op Rarible als een belangrijke vroege pionier.

Een zwaartekrachtbron voor NFT’s?

Een van de meest interessante aspecten van het $ RARI-distributieschema is dat het mensen stimuleert om hun NFT’s op Rarible te vermelden.

Dit is een intrigerende rimpel, omdat er andere NFT-marktplaatsen zijn zoals OpenSea en Cargo. Maar deze platforms hebben momenteel geen beloningstoken-schema’s, dus wat we de afgelopen week hebben gezien, is dat meer gebruikers hun NFT’s die op andere platforms zijn geslagen, overzetten om te worden verkocht op Rarible, dat wil zeggen waar $ RARI kan zijn verdiend.

Deze dynamiek van de zwaartekrachtput zou voldoende activiteit kunnen aantrekken om van Rarible een hoogstandje in de NFT-economie te maken voor de komende jaren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me