Hur Ethereum förändrar världen och pekar på en ljusare framtid

Ethereum

Vissa människor påpekar att kryptoekonomin fortfarande är relativt liten, så att även dess största händelser fortfarande bara är stormar i en tekanna.

Jag håller inte med denna synpunkt, särskilt när det gäller Ethereum. Varför? För om du tittar noga driver Ethereum redan fantastiska och i många fall aldrig tidigare skådade lösningar och tjänster här och nu.

Den ledande smarta kontraktsplattformen är en ny typ av offentlig infrastruktur, och dess ekosystem har kommit tillräckligt långt nu när det verkar, åtminstone för mig, allt annat än oundvikligt att denna infrastruktur kommer att antas bredare under de kommande åren.

Det beror på att om Ethereum är så användbart nu, borde det vara så mycket mer användbart när tiden går. Så för att få en bättre uppfattning om varför Ethereum redan är en spelväxlare i världen idag, låt oss undersöka de stora stjärnorna i plattformens metaforiska konstellation.

Ekonomi för alla

Med en Ethereum-adress kan vem som helst i världen spara, investera, låna, låna ut och handla med alla runt om i världen som också har en Ethereum-adress.

Den bästa delen av denna dynamik? Alla dessa aktiviteter drivs av en decentraliserad blockchain snarare än av ett centraliserat företag som har sina egna nycker och reglerande tryck. PayPal kan stänga ditt konto av denna eller den anledningen, men Ethereum kan inte.

Följaktligen erbjuder Ethereum en alltmer globaliserad värld ett kraftfullt alternativt finansiellt system som har själv suveränitet i sitt hjärta.

Decentraliserade utbyten

Centraliserade kryptobörser verkställer KYC och kontrollerar dina medel. Decentraliserade utbyten gör inget av dessa saker, vilket är en stor anledning till att Ethereums DEX-scen exploderat hittills 2020.

Det är bemyndigande att kunna handla utan tillstånd och dygnet runt, och den senaste tillväxten inom DEX-sektorn visar det. Ta fallet med Uniswap, Ethereum-gemenskapens älskling DEX. Uniswap-skaparen Hayden Adams sa denna månad att Uniswaps volym står för att vara högre i juni 2020 än den var under hela 2019.

&# 128246; Lite förlorat i bullret, decentraliserad handel * exploderar * just nu

&# 129412; @UniswapProtocol volymen ensam är på rätt spår för ~ $ 400 miljoner den här månaden, mer än hela 2019 tillsammans

&# 128184; Årlig, det är ~ $ 4,8 miljarder i handelsvolym och ~ $ 14,4 miljoner i avgifter för leverantörer av likviditet pic.twitter.com/aOaRyaNgzB

– Hayden Adams &# 129412; (@haydenzadams) 25 juni 2020

Dessutom blir Ethereums DEX-enheter hela tiden mer effektiva och billigare, så att de nu kommer att konkurrera med sina centraliserade valutamotsvarigheter.

Digitala kooperativ

Digitala kooperativ kommer att få mycket mer dragkraft framöver tack vare ökningen av en myllrande scen av decentraliserade autonoma organisationer (DAO) ovanpå Ethereum under det senaste halvåret.

Det finns DAO för samordning av samhället (MolochDAO, MetaCartel), för satsning på investeringar (The LAO, MetaCartel Ventures), esports (MetaClan), professionella tjänster (Raid Guild) och mycket mer.

Dessa grupper är tidiga banbrytare som visar nya typer av gruppsamordning är möjliga tack vare Ethereum.

Billiga internationella betalningar

Den traditionella finansvärlden saknar brist på mainstream-betalningsspår. Men dessa skenor är centraliserade, regionala och utsatta för mellanhandavgifter hela vägen.

Resultatet är alltså att traditionella betalningar kan vara ganska dyra. Om du vill skicka några tusen dollar via PayPal kommer betalningsjätten att äta upp en icke-triviell del av summan med en överföringsavgift.

Kontrastera detta med Ethereum, som kan driva en $ 5-betalning eller en $ 5-miljardbetalning var som helst i världen för bara några cent. Och när Ethereums ekosystem utvecklas tekniskt blir det bara billigare att transakera genom plattformen också.

Öppen källkodsfinansieringsinnovationer

Finansiering av öppen källkod var ett problem innan Ethereum någonsin fanns. Men plattformen har gett upphov till banbrytande ansträngningar, som Gitcoin-bidrag, det kan förändra hur världen ser på finansiering med öppen källkod de kommande åren.

Till exempel är Gitcoin Grants beroende av kvadratisk finansiering, en donationsmekanism som hjälper till att matcha donerade medel på ett demokratiskt sätt. Den decentraliserade tjänsten har varit en stor hit när det gäller att tillåta Ethereum-projekt att få mer finansiering, och det kommer säkert att fortsätta öka i popularitet.

Enkla sociala pengar

Ethereum gör tokenisering av allt enkelt. Denna verklighet har gett upphov till ”sociala pengar”, där individer och skapare kan lansera personliga tokens som ger dem sätt att tjäna pengar på innehåll som aldrig förr. Det ger också fans ett sätt att bli involverade intressenter i intressanta människor.

Inom detta område, Rulla – den ”nya standarden för sociala pengar” – är en tidig innovatör. De har gjort sociala pengar lätta att omfamna så tidigt, så förvänta dig att fler människor kommer till sektorn när kryptoekonomin fortsätter att växa.

Digitala samlarobjekt

Samlarobjekt kan nu vara programmerbara tack vare Ethereum, och denna möjlighet har lett till ett blommande digitalt samlingsobjekt ekosystem på den smarta kontraktsplattformen. Där samlarföremål en gång var illikvida, görs de nu flytande på Ethereum.

Dessa samlarobjekt, eller NFT för icke-fungibla tokens, dök upp på Ethereum bland annat som CryptoPunks och CryptoKitties 2017.

År senare, och det finns dussintals “nifties” -projekt vars samlarobjekt kommer att leva på Ethereum blockchain för alltid, samtidigt som de är bevisligen knappa och stöldbeständiga. En ny era av digital insamling ligger till synes framåt.

VR fastighetsmarknader

Ethereum är också hem för flera anmärkningsvärda virtuella verklighetsvärldar, som Cryptovoxels, Decentraland, The Sandbox och mer. Dessa samhällsnav växer också snabbt.

CryptovoxelsCryptovoxels: Inuti ett av de coolaste virtuella världsprojekten på Ethereum

Det som är fantastiskt är att dessa världar redan används för att vara värd för VR-evenemang, visa upp artisters NFT, ställa ut spel och mer, och all denna potential har Ethereums VR-fastighetsmarknad blomstrat nyligen. Byggare och simfötter har ett nytt sätt att företa sig i enlighet därmed.

Automated Artist Royalties

Ethereums stigande digitala konstmarknader har varit tidiga pärlor för plattformen, och en fantastisk sak de erbjuder – och som Ethereum erbjuder i allmänhet – är automatiserade royaltybetalningar till artister för sekundärförsäljning.

Varför är det så stort? Eftersom det inte finns någon analog i den traditionella konstvärlden, där artister vanligtvis aldrig får royalty för sekundärförsäljning alls och galleribetalningar kan ta veckor.

Blockchain & amp; KonstBlockchain & Konst: Hur denna teknik påverkar en gammal bransch

På Ethereum kan varje smart konstnärs NFT säljas automatiskt skicka skaparen en del av försäljningen. Med en royalty på 10% skulle en artist till exempel få 0,1 ETH för en sekundär försäljning på 1 ETH, till exempel. Detta är en enorm fördel för skapare, och jag förväntar mig att det blir väldigt populärt i framtiden.

Spela för att tjäna spel

Ethereum är redan bra nu eftersom det också visar att spel kan ge sina användare nya intäktsströmmar.

Specifikt har en play-to-earn-rörelse uppstått på Ethereum under de senaste månaderna, och det handlar om att belöna och bemyndiga spelare. Det finns Axie Infinity, där du kan slipa genom strider för att tjäna Small Love Potion (SLP) tokens som kan säljas, eller handelskortspelet Gods Unchained, där du kan sälja förvärvade kort till vinst.

Capital of Cutting-Edge Blockchain Tech

En annan viktig anledning att inte sova på Ethereum under det kommande decenniet? Det är för närvarande hem för de mest nästa generations lösningarna i hela blockchain-arenan.

Exempelvis är ekosystemets oracle tech-scen (Chainlink, Augur, Maker) för närvarande mest på toppen av Ethereum. Det finns mer lovande lager-två-skalningslösningar (Fuel, Loopring, StarkEx) som bygger på Ethereum än någon annanstans. Och Ethereums baslager kommer så småningom också att få en avancerad uppgradering av sina skalkrafter när plattformen omfattar skärning i Ethereum 2.0.

Slutsats

Ethereum är på väg att bli 5 år gammal, och saker börjar bara bli extremt intressanta för plattformen. Om detta är hur långt projektet kan komma på ett halvt decennium, föreställ dig hur det kommer att se ut om två decennier framöver?

Mycket kan hända då och då, och Ethereum möter fortfarande ingen brist på utmaningar över hela linjen. Men det är otvivelaktigt att det finns många anledningar att vara glada över Ethereum nu och vart det går.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me