Cryptovoxels: Inuti ett av de coolaste virtuella världsprojekten på Ethereum

Cryptovoxels

Även om den globala ekonomin står inför enastående osäkerhetsnivåer har Ethereum – det näst största blockchain-projektet i kryptoekonomin – aldrig varit mer viktigt och lovande.

För att vara säker har de största sektorerna som driver Ethereums senaste uppstigning varit arenorna för decentraliserad finansiering, eller DeFi, och stablecoins, som kollektivt just nådde ett nytt högt marknadsvärde på 8 miljarder dollar ovanpå Ethereum..

Men för så lovande som DeFi och stablecoins har de i allmänhet också överskuggat de lovande framstegen för några andra Ethereum-projekt de senaste veckorna. Enligt min ödmjuka åsikt som kryptoanalytiker är Cryptovoxels, en virtuell värld byggd på Ethereum som har sett explosiv tillväxt senast.

Jag tror inte ens det Cryptovoxels är en garanterad blockbuster på lång sikt i sig. Snarare tror jag att den virtuella världen har alla förutsättningar för ett projekt som kan bli mycket större senare, och i den meningen gör den stora dragkraften som den redan har gjort det till en blockbuster hit redan.

I det minsta vimlar projektet nu och pekar mot ett myllrande virtuellt världsekosystem ovanpå Ethereum under de kommande åren. För dem som är intresserade av att lära sig mer, låt oss dyka ytterligare in i CV!

Vad är Cryptovoxels?

Enkelt uttryckt är Cryptovoxels en virtuell verklighet (VR) värld byggd på Ethereum. Kort sagt, med projektet kan du köpa och sälja virtuella fastigheter och andra digitala tillgångar i CV-världen.

Ändå är Minecraft-liknande CV definitivt mer än bara summan av dess delar. Projektet är dels fastigheter, dels VR, dels hyper-digitalisering, dels krypto bland annat. Samhället projektet har hittills samlat på sig är inte heller monolitiskt, utan snarare ganska mångsidigt: det har hittills varit spekulanter och byggare och alla däremellan i CV..

Dessa realiteter har tillsammans lett till mer än 7 300 ETH i transaktionsvolym runt CV-paket hittills. Och en sådan volym kommer att öka under överskådlig framtid eftersom CV-tomter nu är mer efterfrågade och därmed dyrare än någonsin.

Möt Cryptovoxels - en användarägd virtuell värld.Möt Cryptovoxels – en användarägd virtuell värld.

Ett land för skapare

Cryptovoxels ger digitala byggare en Minecraft-liknande upplevelse. På detta sätt har CV redan sett massor av begåvade byggare som sätter sina grejer med imponerande byggplatser inom den digitala världen.

Ändå är digitala arkitekter bara en uppenbar användare av CV. I verkligheten är den digitala världens verktyg egentligen bara begränsad av användarnas fantasi. Som sådan har Cryptovoxels-projektet under de senaste månaderna blivit en stor gallerianläggning för framstående kryptoartister.

Med andra ord, många konstnärer som bygger icke-fungibla tokens (NFT) ovanpå Ethereum bygger nu gallerier och visar sina verk i CV, vilket bara visar hur mycket den unga plattformen har varit vänlig mot innehållsskapare i allmänhet.

Varför? Den “digitalt knappa” faktorn

En av de mest kända NFT-analytikerna för närvarande i Ethereums ekosystem är Andrew Steinwold, utgivaren av Zima Red nyhetsbrev.

Den här månaden publicerade Steinwold en Zima Red-utgåva med titeln “The Scarce Web.”Du kommer säkert att vilja läsa det längre stycket, men för att sammanfatta det argumenterade Steinwold däri att virtuella världsprojekt som CV var” knappa webbplattformar. ” Om du vill förstå varför CV-tomter är värdefulla, är Steinwolds argument ett viktigt att förstå:

”Dagens bästa exempel på den knappa webben är blockkedjebaserade virtuella världar, som Decentraland, Cryptovoxels, Somnium Space och The Sandbox. När jag använder termen ”knappa webbplattformar” i den här bloggen hänvisar jag till blockchainbaserade virtuella världar … För att förklara ytterligare så säljer dessa virtuella världar tomter för användare att bygga allt de vill. Användare kan skapa en profil för sociala medier där de länkar sina foton och lägger upp sin bio, eller de kan till och med skapa en e-handelsbutik. Virtuella världar är helt enkelt en 3D-version av en webbplats med tilläggsfunktionerna för inbyggd intäktsgenerering och brist. ”

Origin City Auctions

Flaggskeppets virtuella territorium för Cryptovoxels kallas Origin City. En av de mest underskattade berättelserna inom Ethereum-ekosystemet nyligen var att de senaste Origin City-tomterna just sålde ut via auktioner den 8 april 2020.

Det betyder att inga Origin City-tomter kan köpas via auktioner längre – Origin City-paket kan nu endast förvärvas av peer-to-peer (P2P) -handel.

En titt in i världenEn titt in i världen

I den meningen har CV uppnått en viktig tidig tröskel för decentralisering, och nu kommer efterfrågan att vara en viktig faktor för projektets arena framöver. Till exempel är en sådan efterfrågan för närvarande hög. På den decentraliserade marknadsplatsen OpenSea är det billigaste CV-paketet för närvarande markerat med 2,99 eter (ETH), vilket uppgår till cirka 520 USD när denna artikel skrivs.

Detta prisgolv förblir flödande, tyvärr. Det var lägre förut, och det kan vara högre senare. Men för tillfället är golvet ett bevis på hur populärt CV har blivit, eftersom köpare redan måste betala något av ett vackert öre just nu för att låsa ner sitt eget digitala land.

Island Properties kommer

Origin City-fastigheter kan bli slutsålda i Cryptovoxels ekosytem just nu. Men det betyder inte att CV-auktioner är över för gott.

Faktum är att den virtuella världens byggare nyligen har höjt möjligheten att lägga till och därefter auktionera ut nya öområden baserade runt Origin Citys periferi.

Följaktligen kommer under de kommande veckorna troligtvis fler CV-auktioner att komma, men om något är det bara för tilläggsöar. Om du vill ha ett Origin City-paket måste du fortfarande köpa det på sekundära marknader.

Ett projekt som ständigt förbättras

Cryptocurrency-projekt är mjukvaruprojekt. Det betyder att de flesta av de bästa kryptoprojekten ständigt uppdateras, och vanligtvis via mycket begåvade specialister.

På det sättet har Cryptovoxels-teamet fått rykte för att vara en av de mest produktiva och flitiga grupperna i hela kryptoekonomin. Varför? Följ projektet på Twitter så ser du byggföretagens uppgraderingar i en otrolig takt.

Viss krypto går i flera månader utan att uppdateras, men Cryptovoxels är i det motsatta lägret: det uppgraderas nästan dagligen, vilket är en mycket imponerande dynamik som lyser bra på CV: s lilla om än begåvade utvecklingsteam.

Mitt i VR: s uppkomst

Den pågående COVID-19-koronaviruspandemin har höjt spöken från fjärrarbete och fjärranslutning högre än någonsin. Denna kraftfulla fokusförskjutning kan pågå i många år framöver, åtminstone beroende på hur saker spelar ut härifrån, och virtual reality (VR) -branschen står för att vinna på stora sätt därefter.

Som sådan har detta förnyade fokus på delade digitala utrymmen endast bidragit till att höja Cryptovoxels profil i kryptoekonomin. Och även om projektet fortfarande är ungt och har gott om utrymme att växa, är det obestridligt att dess profil och popularitet har ökat betydligt de senaste månaderna.

I detta ljus är Cryptovoxels till synes en av de stora underdog-ljuspunkterna som för närvarande är aktiva i ekosystemet. Dess profil kommer utan tvekan att fortsätta öka så länge utsikterna för VR fortsätter att öka i och utanför kryptoekonomin.

Med andra ord är Cryptovoxels inte bara välbyggda. Projektet är också väl tidsbestämt. Och att zooma ut visar CV att Ethereum är långt ifrån bara en decentraliserad finansieringsplattform – det kan vara så mycket mer, inklusive ett avvecklingsskikt för digitala fastighetstransaktioner. Det är värt att utforska dessa bredare möjligheter, och CV är ett av de coolaste projekten som gör det idag.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me