10 lovande nya Ethereum-projekt som är här för att stanna

Ethereum

Under de senaste åren har Ethereums ekosystem blommat i flera riktningar – så mycket är tydligt.

Det är viktigt att den här blomningen har gjort det möjligt för den smarta kontraktsplattformen att bli en tidig kung på kullen angående DeFi, decentraliserade börser, stallmynt, Layer-2 blockchain-skalningslösningar, icke-fungibla tokens och mer.

Framstegen för dessa innovationer har lett till något av en metaforisk gravitation, där byggare fortsätter att flockas till Ethereum eftersom det har blivit den främsta plattformen för dessa avancerade blockchain-möjligheter.

Med det sagt fortsätter lovande nya Ethereum-baserade projekt att dyka upp i snabb takt idag, vilket gör det ibland svimlande att försöka hålla jämna steg med alla anmärkningsvärda ansträngningar. Intresserad av att spela lite inhämtning? Här är tio nyare Ethereum-projekt som du kan lägga på din radar – de har potential att vara kvar i många år framöver.

mStabil

mStabil är ett meta-tillgångsprotokoll fokuserat på stablecoins som lanserades i slutet av maj 2020. Systemet är tänkt att hantera fragmentering och brist på naturliga avkastningsmöjligheter i stablecoin-ekosystemet.

Bland de första utgåvorna av projektet var mUSD, en metastablecoin som stöds av andra stallmynt som DAI, USDC, TUSD och USDT. Det betyder att du kan mynta eller lösa in mUSD i förhållandet 1: 1 med någon av dess beståndsdelar. Dessutom genererar mUSD också avkastning via mStabila swappavgifter och via utlåning av underliggande tillgångar via Aave och Compound.

Balans

Efter att ha anlänt till Ethereum-mainnet i vår, Balans är ett automatiserat marknadsföringsprotokoll (AMM) som låter användare öppna anpassningsbara likviditetspooler. Populär AMM Uniswap stöder för närvarande bara två-token-pooler med en 1: 1-viktning av tillgångar, medan Balancer-pooler kan stödja upp till åtta tokens med godtyckliga viktningar.

Denna modell ger likviditetsleverantörer större flexibilitet med hur de kan tjäna avgifter med sina inaktiva Ethereum-baserade tokens. Dessutom har Balancer startat en likviditetsbrytningskampanj som belönar Balancer LP: er med BAL-styrningstoken för att starta protokollet.

Loopring Pay

Eftersom Ethereum har blivit alltmer populärt behöver plattformen Layer-2-skalningslösningar mer än någonsin för att hantera den växande efterfrågan. Det är där Loopring Pay kommer in.

Loopring Pay är byggt av Loopring-teamet och gör det möjligt för användare att skicka gratis ETH- och ERC20-transaktioner direkt, och det är tillgängligt att använda idag. Den nya tjänsten är byggd på zkRollups tech, en Layer-2-skalningsinnovation som lagrar data i kedjan men hanterar beräkning utanför kedjan med giltighetsbevis utan kunskap. Dessa samlingar är bland Ethereums mest lovande skalningslösningar och Loopring Pay visar vad de kan göra här och nu.

Matcha

Matcha är en decentraliserad börs byggd av skaparna av 0x Protocol-projektet och underbyggd av 0xs infrastruktur för likviditetsaggregat.

Matcha lanserades i juni 2020 och går all-in på användarvänlighet och förnuftig design. Dessutom använder DEX 0x Mesh-teknik i kombination med andra likviditetskällor som Kyber Network och Uniswap för att erbjuda optimerade affärer med bästa pris. DEX-sektorn har redan varit en av Ethereums största stjärnor hittills, och konsumentvänliga plattformar som Matcha har potential att hålla den dynamiken stark i framtiden.

UMA’s Synths

UMA är ett protokoll för att skapa globala och decentraliserade finansiella marknader med syntetiska tillgångar. I år lanserade UMA-teamet sina första syntetiska tillgångar, inklusive en ovärderlig ETHBTC-token som spårar ETH / BTC-prisförhållandet. Token är ovärderligt eftersom dess smarta kontrakt inte förlitar sig på ett on-chain prisflöde från ett orakel utan snarare på ett referensindex.

Ett UMA-myntgränssnittsgränssnitt släpptes också precis, vilket gör det möjligt för användare att skapa sina egna syntetiska tokens, sätta in och ta ut säkerheter, lösa in tokens och enkelt spåra information om redan distribuerade syntar. Dessa syntetiska tillgångar öppnar upp för alla typer av nya handelsmöjligheter i Ethereums ekosystem.

renBTC

Tokeniserade bitcoin-ansträngningar får dragkraft runt Ethereum, men ERC20 BTC-sektorn har hittills dominerats av mer centraliserade insatser som WBTC, vars underliggande bitcoinfonder förvaras med BitGo.

Som sagt, det har ökat samtal för tokeniserade bitcoinprojekt som är pålitliga och icke-vårdnadshavare, och Ren teamet har svarat på det samtalet med renBTC. Med hjälp av RenVM-nätverket kan användare prägla renBTC på 1: 1-basis med faktisk BTC. Uppsidan är att detta tokeniserade bitcoin kan utnyttjas lönsamt i Ethereums stigande DeFi-projekt, som att fungera som en Uniswap-likviditetsleverantör.

Omen

Omen är en decentraliserad marknadsplattform som förutses av Gnosis DXdao-grupp. Med dApp kan vem som helst skapa förutsägelsemarknader för alla frågor de vill med hjälp av anpassningsbara parametrar.

Medan andra blockchain-förutsägelsesprojekt vanligtvis har förlitat sig på konventionella orderböcker, underlättar Omen likviditet med hjälp av ett automatiserat market maker-system (AMM) som matchar affärer på ett sätt som liknar Uniswap. Dessutom har Omens skapare uttryckligen utformat plattformen för att vara modulär och öppen så att den kan förlängas organiskt med tiden. Projektets beroende av yttre orakel är också en kontrastpunkt från dess främsta kamrat Augur, som har utvecklat ett eget internt orakel..

DeversiFi

Förra månaden DeversiFi teamet lanserade DeversiFi 2.0, som är ett “höghastighetsutbyte med självhushållning” som bevarar användarnas integritet och kan underlätta mer än 9000 Ethereum-transaktioner per sekund.

Den nya växeln drivs av StarkWares Validium-teknik, som är en Layer-2-skalningslösning som hanterar datalagring utanför kedjan medan hanterar beräkning via nollkännedom. Validium ansluter sig till zkRollups, Optimistic Rollups och Plasma som mycket lovande skalningsframsteg för Ethereum, och DeversiFi sätter Validium, det senaste av dessa framsteg, främst och i centrum för användarnas bästa överallt. Om DeversiFi 2.0 får dragkraft, leta efter fler projekt för att omfamna Validium.

InfiNFT

InfiNFT är en ny myntningsplattform för token som låter användare prägla NFT: er vars metadata bibehålls helt on-chain, och här on-chain är lika med mer verifierbara, säkra och transparenta.

NFT-sektorn tar fart på senare tid, så det blir allt viktigare att överväga hur man kan behålla NFT för eftertiden. InfiNFT tar itu med denna fråga genom att prägla tokens med en kombination av Ethereum, Arweave blockchain och IPFS-decentraliserade lagringslösning. Denna tekniska trifecta gör det möjligt för minter att vara lugna med vetskap om att deras NFT kommer att vara säkra på obestämd tid utan att behöva gå tillbaka och manuellt fästa filer till IPFS senare.

NFTfi

På tal om ökningen av NFT-sektorn är NFTfi en strömlinjeformad marknadsplats för lån som använder NFT, som CryptoKitties eller längre, som säkerhet. Detta gör det möjligt för NFT-samlare att låna pengar mot sina inaktiva digitala samlarobjekt och långivare för att tillhandahålla likviditet till dessa låntagare, med de underliggande NFT-tjänsterna som betalningar vid eventuella standarder. För detta ändamål är NFTfi ett intressant nytt projekt vid korsningen av DeFi och NFT och har potential att generera mer uppmärksamhet, aktivitet och värde kring NFT i enlighet med detta.

Slutsats

2020 har varit ett livligt år för Ethereum, och en stor del av anledningen beror på att så många lovande nya projekt byggda på Ethereum som de som diskuterats ovan har skickat ut kraftfulla produkter och plattformar under de senaste månaderna..

Vid denna tidpunkt är drivkraften påtaglig; Ethereums nätverkseffekt växer, och som saker ser ut just nu är plattformens ekosystem väldigt före alla så kallade Ethereum-mördare.

Den stora frågan för tillfället är alltså om detta momentum kommer att fortsätta och om utvecklingshastigheten runt Ethereum-rymden förblir hög nog för att fortsätta suga in aktivitet. I så fall har Ethereums stjärnbild bara börjat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me