Visa omfavner USDC som amerikanske kongresembedsmænd tager sigte på stablecoins

Cirkel

Amerikansk kortbetalingsgigant Visa er blandt de mest indflydelsesrige og vidtrækkende virksomheder i verden. Cirkels USDC er blandt de mest populære stablecoin-projekter i Ethereums blomstrende decentrale finansieringsøkosystem.

Vær derfor opmærksom, fordi de to enheder samarbejder om at bringe USDC-betalinger ind i Visas spredte netværk på +60 millioner købmænd.

Annonceret onsdag den 2. december repræsenterer partnerskabet en enorm legitimering af fremskridt for USDC, stablecoins generelt og Ethereum som den underliggende decentrale infrastruktur, der gør det hele muligt. Alligevel kom meddelelsen også samme dag, hvor et udkast til lovforslag blev introduceret i USA, der, hvis det blev vedtaget, ville have kølige virkninger på stablecoin-indsatsen i Amerika.

Lad os derfor nedbryde, hvad disse store modsatte udviklinger repræsenterer for kryptoøkonomien fremadrettet.

Visa, der tilføjer USDC til betalingsnetværket

USDC er den næststørste stablecoin lige nu, dens markedsværdi på ca. $ 3 mia. Repræsenterer ca. 12% af den samlede stablecoin-økonomis nuværende markedsværdi på $ 25,5 mia..

Per Circles nye partnerskab med Visa vil betalingsgiganten derefter begynde at hjælpe et indledende sæt Visa-kortudstedere med indbygget USDC-funktionalitet i deres systemer. Til sidst vil dette program blive udvidet til at give virksomheder mulighed for at handle internationalt med alle Visa-støttede virksomheder.

Som Visas ledende kryptokurrencychef Cuy Sheffield bemærkede i nyhederne:

”Dette vil være det første firmakort, der giver virksomheder mulighed for at bruge en saldo på USDC. Og så vi tror, ​​at dette vil øge det anvendelighed, som USDC kan have for Circles forretningskunder betydeligt […] Vi fortsætter med at tænke på Visa som et netværk af netværk. Blockchain-netværk og stablecoins, som USDC, er bare ekstra netværk. Så vi tror, ​​at der er en væsentlig værdi [her], som Visa kan give vores kunder. “

Dette er en big deal som sådan, da det er det seneste højt profilerede eksempel på, at stablecoins og Ethereum virkelig begynder at bryde ind i mainstream. Det viser også, at Visa positionerer sig som en tidlig adopterer for at styrke sin position som et “netværk af netværk”, hvilket er kløgtigt, da stablecoins syntes at være førende for at fortsætte med at eksplodere i popularitet i det kommende årti..

Indtast STABLE Act

Onsdag så også tre amerikanske repræsentanter – rep. Rashida Tlaib, rep. Jesús García og rep. Stephen Lynch – introducere et udkast til lovforslag, den såkaldte STABIL lov, til Repræsentanternes Hus, der ville stramme reglerne omkring stablecoin-projekter i USA betydeligt, hvis de blev vedtaget.

Konkret søger udkastet til lovforslag at tvinge stort set alle stablecoin-udstedere til at få et bankcharter, før de får lov til at operere i USA, med det tilsyneladende mål at forhindre sådanne udstedere i at udnytte marginaliserede samfund.

“Det er kritisk vigtigt at forhindre kryptovalutaudbydere i at gentage forbrydelserne mod lav- og moderatindkomstindbyggere i farver, som traditionelle store banker har,” erklærede rep. Tlaib i bekendtgørelsen af ​​lovforslaget på Twitter..

Zoomende ud, denne retorik belaster troværdighed, fordi Ethereum-drevne stablecoins som USDC sænker barrieren for økonomisk adgang for mennesker over hele verden og giver disse brugere mulighed for at engagere sig i grænseløs, censurresistent finansiering.

.@RepRashida, stablecoins muliggør oprettelse af tilladelsesløse og censurresistente finansielle produkter, der er tilgængelige for alle

Ved at forsøge at regulere stablecoins væk med #STABLEAct, du fremmer fratagelsen af ​​ikke-banker

Gøre det bedre. https://t.co/RtNOxKrNvu

– ChainLinkGod.eth (@ChainLinkGod) 3. december 2020

Når det er sagt, står STABLE Act virkelig kun for at udjævne kryptokurrencyinnovation og virksomheder i USA, men det er ikke engang den værste del af denne lov, hvis du kan tro det. Den værste del er, at sproget er så bredt, hvis det passeres, kan folk, der kun kører Ethereum-noder, holdes ansvarlige for de stablecoin-transaktioner, der sker på netværket.

Hvem kører noderne? Der er ikke sådan noget som et netværk uden ansvarlige parter.

– Rohan Gray (@rohangrey) 3. december 2020

For at gøre en analogi ville det være som at holde internetudbydere (ISP’er) direkte ansvarlige for alle deres brugeres internetaktiviteter. Det er en latterlig holdning og antyder, at forfatterne til udkastet til lovgivning ikke rigtig forstår Ethereum eller er aktive modstandere af det.

Den gode nyhed? Regningen har ingen chancer for at passere i det nuværende kongressmiljø. Den dårlige nyhed er Ethereum, og dets stablecoin-økosystem vokser som mål.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me