Laten we het hebben over Audius: de Ethereum Music-app die streaming in handen van artiesten brengt

Audius

Financiën is niet alleen het domein van de grote banken en types van pak en stropdas. Geld raakt bijna elk aspect van ons hele leven.

Dat is de grote belofte van gedecentraliseerde app-netwerken zoals Ethereum. Het geeft iedereen waar ook ter wereld de mogelijkheid om applicaties te maken en te gebruiken die open zijn en eigendom zijn van de gemeenschap, waardoor huurzoekende tussenpersonen in het proces worden afgebroken.

Dat gezegd hebbende, een van de meest veelbelovende gebieden waarin Ethereum kan leveren, is de cultuurarena. Meer dan ooit hebben artiesten en makers nieuwe manieren nodig om hun financiën op hun eigen voorwaarden te garanderen, en Ethereum dApps kan dergelijke mogelijkheden bieden. Dat is waar Audius komt binnen.

Wat is Audius?

De muziekindustrie haalt elk jaar miljarden dollars aan inkomsten op, maar slechts iets meer dan 10% van dat geld komt in handen van artiesten. Erger nog, deze makers krijgen nauwelijks enige controle over wat er met hun muziek gebeurt – van distributie en daarbuiten – nadat ze het hebben gemaakt.

Het is tijd voor verandering, en Audius hoopt die verandering in te luiden.

Hoe? Door te dienen als een gedecentraliseerd muziekstreamingplatform dat eigendom is van de gemeenschap en waarmee artiesten de controle over hun muziek kunnen krijgen en nieuwe manieren kunnen vinden om betaald te worden van hun fans en deze zelfs te verrijken. Audius is betrouwbaar, dus makers hoeven zich geen zorgen te maken dat ze worden gecensureerd vanwege hun kunst, zoals op meer gecentraliseerde platforms zoals Apple of YouTube.

Bovendien is Audius open-source, dus ontwikkelaars over de hele wereld zijn vrij om erop te bouwen en nieuwe soorten muzikale ervaringen op te bouwen zoals ze maar willen. En de datatools van het platform kunnen artiesten helpen hun fanbases goed te begrijpen.

Waarom het uitmaakt

Tot op heden hebben gecentraliseerde muziekstreamingplatforms helaas bewezen huurzoekende structuren te zijn die zoveel mogelijk waarde uit artiesten halen. Het gaat niet om de muziek of de makers van deze bedrijven, het gaat om de winstgevendheid. Punt.

Dat is geen manier om muzikanten echt tot bloei te laten komen. Dus in plaats van deze platforms te maken zoals ze altijd hebben gedaan, op een top-down manier, wat als er vanaf de grond af werd opgebouwd met een artist-first, community-first mentaliteit? Dat is Audius. Het projectteam wil stemmen van alle kanten laten horen, vooral artiesten die over het hoofd zijn gezien of het recht hebben ontnomen door de traditionele muziekindustrie, door hen de tools te geven die ze nodig hebben om hun eigen gemeenschappen en financiën op te bouwen..

Binnen in het Audius-systeem

Onder de motorkap heeft het Audius-protocol verschillende belangrijke structurele componenten. Deze omvatten:

  • De AudSP-oplossing voor gedecentraliseerde bestandsopslag.
  • Het Audius-inhoudsgrootboek.
  • Audius bestuur.

Om te beginnen is AudSP het bestandssysteem gebouwd op IPFS (het InterPlanetary File System) waar artiesten hun muziek kunnen uploaden naar Audius voor hun nageslacht. De inhoudsknooppunten van het project werken vervolgens samen met AudSP en faciliteren daarna toestemmingsfuncties.

Streamen op Audius-appStreamen op Audius-app

Dan is er het Audius-inhoudsgrootboek, dat kan worden begrepen als de totaliteit van de relaties tussen Audius ‘slimme Ethereum-contracten, het POA-netwerk en alle andere basislaag- of laag-twee (L2) -netwerken waarmee het Audius-protocol zal communiceren in het systeem. Dienovereenkomstig is dit inhoudsgrootboek verantwoordelijk voor het faciliteren en opnemen van alle Audius-activiteiten, bijvoorbeeld wanneer gebruikers nummers leuk vinden of songbibliotheken maken.

Ten slotte kan het belang van het nieuwe Audius-governancesysteem niet worden onderschat. Dit systeem is een project dat eigendom is van de gemeenschap en stelt Audius-gebruikers in staat om onderling te beslissen over protocolparameters zoals royalty’s, vergoedingen, tokenbeloningen en meer.

Maak kennis met $ AUDIO

Over het Audius-beheersysteem gesproken, de sleutel die het hele ding ontgrendelt, is de $ AUDIO-token, die voor het eerst werd onthuld in oktober 2020. Als zodanig is $ AUDIO een governance-token dat wordt verdiend door Audius te gebruiken en dat houders kunnen gebruiken om gezamenlijk te stemmen over ‘waardetoevoegende acties’ rond het protocol.

“Kunstenaars moeten hun eigen distributiemiddelen beheersen, en we zijn van mening dat de toekomst van Audius moet worden bepaald door de meest actieve bijdragers om te voorkomen dat de fouten uit het verleden van de branche worden herhaald”, legde het project uit in hun $ AUDIO-aankondiging.

Naast governance heeft $ AUDIO ook dimensies voor beveiliging en toegang tot functies. Met betrekking tot beveiliging kunnen Audius-node-operators $ AUDIO inzetten om het netwerk van het project te beveiligen, terwijl artiesten en fans het token kunnen inzetten om speciale tools en voordelen te ontgrendelen.

De $ AUDIO Airdrop

Op 23 oktober deed het Audius-team een ​​verrassingsdistributie van $ AUDIO aan de top 10.000 artiesten en gebruikers van het platform tot nu toe. Met name onder de prominente artiesten die in de drop waren opgenomen, waren Zeds Dead, RAC en deadmau5.

“Als artiest besteed ik veel van mijn tijd aan het kijken om de hoek naar de toekomst van de industrie, en Audius is duidelijk de weg voorwaarts”, zegt Joel Zimmerman, ook bekend als deadmau5, die ook bij het Audius-team is gekomen..

Op het nieuws van de release van de token voegde Dead Wilson, de CEO van deadmau5’s onafhankelijke platenlabel mau5trap, toe:

“Audius en de lancering van $ AUDIO markeren een enorme stap voorwaarts voor de evolutie van de muziekindustrie en de technologie die de relatie tussen artiesten en fans voedt. De volgende generatie artiesten stroomt naar Audius omdat het duidelijk de toekomst is. “

Welkom bij Mainnet

Om de release van $ AUDIO en de gelijktijdige lancering van Audius op het Ethereum-mainnet te vieren, hield het project op 23 oktober ook een “Welcome to Mainnet” -concert..

Het Twitch-concert was niet alleen een traktatie voor zijn liveoptredens van deadmau5 en RAC – het stelde fans die het concert keken ook in staat om een ​​speciale $ AUDIO-airdrop te claimen die was gewijd aan de festiviteiten..

het gebeurt ✨@AudiusProject komt naar mainnet en ik speel een set met @ marjolijn Aan @Zenuwtrekking.

Vrijdag 23 oktober om 18:30 uur PST

RSVP: https://t.co/xrzTlzAEkT pic.twitter.com/EdVjjPMU1Y

– RAC (@RAC) 20 oktober 2020

Kunstenaarsmunten komen eraan

Dus we hebben gezien waar Audius nu is. Maar waar gaat het platform vandaan??

Hoewel het projectteam momenteel veel ontwikkelingstaken heeft, is een van de meest interessante het toevoegen van ondersteuning voor artiesttokens (bijv. Het $ RAC-token dat RAC zojuist heeft uitgebracht).

We beginnen inderdaad te zien dat steeds meer videomakers zoals RAC hun eigen communitytokens lanceren. In de toekomst is Audius van plan om all-in te gaan op deze tokens door artiesten de mogelijkheid te geven hun artiesttokens native te distribueren en te gebruiken via het streamingplatform, bijv. het beperken van speciale functies tot tokenhouders. Audius bereidt zich ook voor om als verzamelaar van artiesttoken te dienen door externe tokens van sociale tokenplatforms zoals Roll en Zora te ondersteunen. Bovendien kunnen artiesten $ AUDIO inzetten om premium token-ondersteuningsdiensten te ontvangen.

Routekaart voor 2021 en daarna

Audius heeft grote plannen voor de toekomst, zoals de whitepaper van het project aangeeft:

“De Audius-gemeenschap zal nieuwe mechanismen uitrollen voor eigendom van inhoud en inkomsten die nooit eerder mogelijk waren, ondersteund door de crypto-native primitieven die het protocol onder de motorkap aansturen. Als een platform dat goed is voorbereid om de kloof tussen crypto en een regulier publiek te overbruggen, zal Audius altijd prioriteit geven aan eenvoud om een ​​intuïtieve gebruikerservaring te bieden die is gebaseerd op web3. “

Conclusie

Audius is op dit moment misschien niet de meest spraakmakende Ethereum dApp, maar het heeft een enorm potentieel als een “Soundcloud-killer” die muzikanten kan versterken als nooit tevoren. Dienovereenkomstig kan de onderneming in de toekomst gemakkelijk een enorme app worden als de Ownership Economy blijft spelen zoals het nu al is..

In de tussentijd wilt u Audius zeker op uw radar houden als een opkomend project om in de gaten te houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me