Möt KeyFi: En AI-driven, icke-vårdande DeFi-instrumentpanel

KeyFi

KeyFi har skapat ett system som hjälper till att överbrygga klyftan mellan Centralized Finance (CeFi) och Decentralized Finance (DeFi). Bland många andra funktioner erbjuder den en själv suverän identitetslösning och även en icke-vårdnadsfull plånbok med öppen källkod.

Det finns många anledningar att kombinera DeFi- och CeFi-ekosystemen, och KeyFi är en av de mest utvecklade lösningarna på marknaden idag.

En av de största hindren för att använda CeFi-plattformar är AML / KYC-regler. Även om det fortfarande finns många alternativ i kryptoutrymmet som har små eller inga AML / KYC-regler, när som helst en person vill komma in i fiatvalutavärlden, kommer det att finnas någon nivå av tillsyn.

I praktiken gör dessa AML / KYC-barriärer saker komplexa för alla som vill använda både krypto- och fiat-tillgångar. Medan vissa börser, som Binance, har skapat robusta verktyg för fiatvaluta och krypto, som en marknad, är dessa två system fortfarande mycket uppdelade.

Staka, balansera eller ge gård med stora DeFi-plattformar och tjäna KEYFI-belöningar under vägen.Staka, balansera eller ge gård med stora DeFi-plattformar och tjäna KEYFI-belöningar under vägen.

KeyFi planar ut det reglerande landskapet

KeyFi närmar sig CeFi- och DeFi-ramverket från några få vinklar. En av de mest innovativa är de första referensbaserade DeFi-token och dess SelfKey Credentials-plattform. AML / KYC: s värld förlitar sig på omfattande användning av personuppgifter för att verifiera en persons identitet inom banksystemet.

I praktiken betyder det att man delar massor av personuppgifter, som inte alltid hålls säkra av banken eller finansinstitutet. Även om bankerna måste följa relevanta AML / KYC-förfaranden, får de inte konsekvenser när konsumentdata går förlorade för hackare, vilket gör det svårt för privatkunderna.

Som 2020 har visat kommer stora ekonomier att sträva efter föreskrifter på kryptotillgångar, vilket innebär att plattformar som KeyFi sannolikt kommer att vara avgörande för utvecklingen av branschen framöver.

I slutändan är mer sannolikt bra för industrin, eftersom mer kapital kommer in på marknaden på grund av högre förtroende för plattformarna.

KeyFi DashboardDe KeyFi Dashboard

Skapa synergier

KeyFi ansluter användare med några av de mest populära DeFi-plattformarna som Aave, Uniswap och Compound, samtidigt som användarna också får KEYFI-tokens när de utnyttjar SelfKey Credentials-systemet.

Liksom många DeFi-plattformar tillåter KeyFi användare att få antingen att sätta in KEY eller fungera som en likviditetsleverantör för andra plattformar via KEYFI.com.

Förutom att fungera som ett nav för populära DeFi-plattformar, introducerade KeyFi också följande innovationer:

  • Marknadsinsikter: KeyFi tillåter användare att dra nytta av datadriven AI-marknadsanalys.
  • Självnyckelinformation: Genom att använda SelfKey Credentials-systemet kan KeyFi-användare gränssnitt med några av de mest populära DeFi-plattformarna och inte behöva dela mer personlig information än vad som är nödvändigt. Dessutom lagras aldrig personlig information på nätet.
  • Kraftfull AI: KeyFi inkluderar användningen av en kraftfull AI som analyserar en djup historisk dataset för att ge information till användare om potentiell framtida avkastning i DeFi-rymden.
  • Belöningar: Som ett incitament kan KeyFi-användare tjäna extra belöningar i form av KEYFI-tokens genom att tillhandahålla likviditet eller satsa på KEY-tokens.
  • Multiplattforms prestanda: KeyFi tillhandahåller stöd för en rad insättningstyper samt anslutning till bland annat Compound, Balancer, Uniswap, Curve och Aave.
  • SelfKey plånbok: Ett säkert sätt att ansluta till flera växlar. Läs mer om hur du kommer igång med SelfKey-plånboken av klicka här.

Den globala regleringen

Eftersom Bitcoin-priserna återgår till rekordhöga nivåer, växer det på de högsta regeringsnivåerna för att reglera tokens. Till skillnad från vissa länder verkar de nya samtalen från USA och EU fokusera på att öka transparensen på kryptomarknaderna, inte ett direkt förbud mot tokens..

I ett pressmeddelande nyligen, Frankrikes finansminister, Bruno Le Maire, anges,

”Denna förordning stärker kampen mot anonymiteten i transaktioner i digitala tillgångar genom att inkludera leverantörer av digitala tillgångstjänster (PSAN) bland de enheter som har förbudet att hålla anonyma konton. Nya regler kommer att presenteras för att påskynda lanseringen av marknaden för digitala identitetslösningar för digitala tillgångstransaktioner. Denna begäran, som kommer från aktörer i ekosystemet, kommer att göra det möjligt att bekämpa anonymitetstransaktioner i digitala tillgångar samtidigt som användaridentifiering underlättas. ”

Le Maire hänvisar till nya regler som kräver att företag som är verksamma i Frankrike följer AML / KYC-regler som hindrar anonyma personer från att använda kryptoföretag i landet. Detta är inte ett isolerat drag, och både EU och USA arbetar på nya sätt att öka AML / KYC-efterlevnad i kryptosektorn.

Faktum är att USA: s finansminister Steven Mnuchin nyligen förde samtal med representanter från Italien, Japan, Storbritannien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Eurogruppen och Europeiska kommissionen, företrädare på toppnivå från Världsbanken, Financial Stability Board (FSB) ) och Internationella valutafonden (IMF) deltog också.

Enligt Mnuchin,

“Det finns starkt stöd över hela G7 om behovet av att reglera digitala valutor … Ministrar och guvernörer upprepade stödet för G7: s gemensamma uttalande om digitala betalningar som utfärdades i oktober,”

Ett av de viktigaste verktygen som regeringarna har i den finansiella sektorn är AML / KYC-program, så det är troligt att alla företag som arbetar i kryptorummet kommer att behöva fokusera på dessa system för att förbli operativa om de är baserade i USA eller EU.

Även om dessa regler inte alltid är populära, kan de faktiskt hjälpa DeFi och kryptoutrymmet att attrahera nya former av kapital, ungefär som PayPal: s senaste drag för att tillåta handel och användning av populära tokens på dess plattform, och ännu mer, köp av nya kryptoinvesterare.

KeyFi är väl placerat för att växa i en utvecklande marknadsplats

Den massiva rusningen i DeFi-projekt under 2020 var uppenbarligen en spekulativ bubbla, men bäst-in-breed-projekt har en ljus framtid framför sig. Plattformar som Polkadot kommer sannolikt att fortsätta attrahera både investerare och utvecklare, och Ethereum blockchain är också väl placerat för att leda DeFi framåt under de kommande åren.

Institutionella investeringar i tokens ökar också, vilket gör att den uppsättning verktyg som KeyFi har skapat ser ännu mer attraktiv ut. Det är extremt svårt att skapa den typ av passiva avkastningar som satsningar erbjuder på de etablerade finansmarknaderna, vilket gör en jakt på avkastning inom DeFi-sektorn till en mycket trolig marknadsutveckling.

Medan vissa kryptoanvändare vill ha anonymitet vill institutionella investerare ha transparens, regelefterlevnad och säkerhet på marknaderna.

DeFi gör mycket för att ta bort motpartsrisk från kryptokvationen (ingen hantering av centraliserade börser), och identitetsverktygen som KeyFi utvecklade tar bort risken för att en institutionell investerare arbetar med dåliga aktörer.

Det finns tydliga fördelar med att locka institutionella investerare till DeFi-marknaderna, särskilt med tanke på den tidsram som större fonder ofta investerar i.

KeyFis verktyg gör det enkelt för investerare i alla storlekar att effektivt distribuera kapital till de befintliga DeFi-marknaderna, och när kryptoregler förbättras både i tydlighet och effektivitet kan plattformen den har skapat bli extremt populär bland institutionella investerare och större fonder som vill dra nytta av ett finansiellt system utan en manipulerad mekanism för räntebindning.

Håll dig uppdaterad med alla de nya innovationerna från KeyFi med SelfKey Twitter, och se till att kolla in SelfKey plånbok. Det kan mycket väl vara verktyget som låser upp den naturliga synergin mellan DeFi och CeFi!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me