Udforskning af “Black Swan” -spørgsmålet omkring Ethereum DeFi

En sort svanehændelse er en katastrofe, der måske eller måske ikke sker, men hvis det sker, vil dens nøjagtige vej og tidspunktet for dens forekomst have været næsten umulig at forudsige på forhånd.

I kryptoøkonomien er sorte svaner i stigende grad blevet diskuteret omkring Ethereum-samfundet, da projektets decentrale finansieringsarena, eller DeFi, er steget i popularitet i løbet af de sidste to år. Hvorfor?

Da DeFi er vokset, er mængden af ​​ether (ETH), der er låst i dets forskellige protokoller, blevet stadig større, hvilket gør dem til stadigt attraktive potentielle præmiepotter for ondsindede aktører.

Det er også rimeligt at sige, at der er en luft af kollektiv forsigtighed omkring Ethereum, da projektet allerede har udholdt en sort svane via 2016-hacket af “The DAO”, som akut deprimerede ETH-prisen og førte til Ethereum Classic-skismaet.

Mange Ethereum-interessenter er derfor ivrige efter at undgå yderligere katastrofer. Naturligvis er bekymringer over en ny sort svane et bevis på Ethereums fortsatte stigning og succes. Alligevel fremmes denne succes mest effektivt, hvis DeFi-bygherrer fortsætter med at planlægge – og forsvare – mod det værste.

Lad os dykke lidt dybere for at udforske nogle af de bredere implikationer omkring en potentiel DeFi sort svane og give noget mere perspektiv på, hvad spøgelsen af ​​sådanne begivenheder betyder for det nye og åbne finansielle system, der blomstrer oven på Ethereum.

Vælg ikke DeFi!

DeFi’s modtagelighed for sorte svaner er ikke unik. Så er også den almindelige banksektor eller enhver branche generelt så sårbar. Så dette er ikke et spørgsmål om at vælge Ethereum. Projektet skred utroligt langt på flere fronter på få år, og det har masser mere plads til at vokse uden store tilbageslag. Det er ubestrideligt.

Når det er sagt, bruger nogle Ethereum-kritikere imidlertid den blotte mulighed for en sort DeFi-svane i de kommende år for at nedbryde levedygtigheden af ​​Ethereum og DeFi generelt. Det er helt sikkert en partisk holdning.

“Jeg tager samtidig stilling til vurderingen af ​​fordelene ved et projekt baseret på Black Swan-begivenheder – der er faktisk få produkter eller virksomheder, der ikke er modtagelige for en eller anden form for Black Swan,”

Matteo Leibowitz, en talentfuld analytiker med The Block, bemærkede passende nok sidste år.

Og han har helt ret. Alligevel er Ethereum-samfundet også en, der direkte står over for udfordringer i stedet for at begrave hovedet i sandet, så at sige.

Hvis der er potentielle sorte svanesårbarheder i DeFi, vil Ethereums største talsmænd vide og vil arbejde for at gøre tingene så rigtige som muligt så hurtigt som muligt, selv med masser af kompromiser ved hånden..

Hvad er DeFi? Decentraliseret finansieringHvad er DeFi? Forståelse af det decentrale finansieringslandskab

Hvorfor Defi? Fordi ETH er penge

Det nye DeFi-samfund bliver et større mål for dårlige skuespillere, fordi ETH simpelthen er penge.

Med andre ord, hvor der er penge at tjene, spiller dårlige skuespillere altid. Ether er i øjeblikket den næststørste krypto efter markedsværdi bag bitcoin (BTC), så det er et godt nok mål for masser af “sort hat” hackere. Disse agenter vil håndtere alt, endda konkylier, hvis der er fortjeneste på den anden side.

Desuden, da Ethereum dApps af deres art er åben software, kan ondsindede agenter undersøge og studere dem dybt og fritid, ligesom hvad der skete med “DAO” -hændelsen. Denne dynamik har sine fordele. 

Et andet aspekt at overveje her, og som jeg kort berørte tidligere, er, hvordan DeFi er en voksende vej til at “låse” i store mængder ETH.

Faktisk er der nu mere end $ 750 millioner USD i værdi låst i DeFi-protokoller, og det lidt højere $ 1 mia..

Dette er ikke at sige, at hver DeFi dApp har lette angrebsvektorer, snarere at de tilsyneladende er voksende mål værdimæssigt.

Hvem er målene??

De bedste DeFi-projekter, højre. Igen er det ikke, at disse projekter i sig selv er lavhængende frugt. Bare at de er den største DeFi-indsats og for nylig har set opsving af værdi og opmærksomhed. De, der rejser sig, får så at sige flere øjne.

Som sådan inkluderer de sandsynlige mål, som tingene ser ud, projekterne Maker, Compound, Synthetix, dYdX og Dharma. Disse dApps, der tilsammen har mere end 685 millioner dollars eter låst i deres protokoller, er bestemt ønskelige ofre for hackere.

Sådan spiller det ud?

Lad os hypotese bare for at brainstorme, at en hacker-gruppe til sidst finder en fejl i noget DeFi-projektets smarte kontraktkode, der ondsindet kan spilles til skade for brugere i god tro.

Måske er projektet en større DeFi-indsats, eller måske er det en mindre. Uanset hvad, hvis hackere kan finde en vej til at dræne en betydelig mængde ether fra en populær smart kontrakt, kan det føre til, at en hel masse ETH ender i en dårlig skuespiller (eller skuespillers) tegnebog på hurtig måde.

Hvis det skete, kunne angriberen muligvis “hvidvask” deres penge for at skjule deres spor ved at ty til Ethereums voksende privatlivsløsninger, f.eks. Tornado. Kontant. Et andet anfald af akut salgstryk kunne være i orden.

Forvent projekter som Nexus at vokse

Nexus Mutual er en interessant Ethereum dApp, der fungerer som en samfundsejet forsikringsfond.

Selvom projektet kun lige blev lanceret i foråret 2019, er det allerede hvælvet til toppen af ​​DeFi-forsikringssektoren som et første initiativ. Et af Nexus ‘tidlige produkter er “Smart Conract Cover”, hvilket tillader brugere at “købe beskyttelse mod økonomisk tab forårsaget af andres misbrug af en smart kontrakt.”

Forvent, at Nexus og relaterede brugssager vil vokse, da spøgelsen om en sort svane stadig er et forudgående samfundsmæssigt problem. 

Nexus gensidigNexus gensidig: Et menneskedrevet alternativ til forsikring

Nichefaktoren 

Af interesse for ikke at være alarmistisk er det også værd at bemærke, at DeFi stadig er relativt lille sammenlignet med almindelig finansiering. Fordi det er tilfældet, er puljen af ​​mennesker, der har den nødvendige viden til at angribe Ethereum-baseret software, stadig relativt lille.

Er forsigtighed værd at have? Selvfølgelig. Men er det også klart, at der ikke er mange mennesker derude, der har de nødvendige færdigheder til at angribe Ethereum dApps? Ja.

Spiller forsvar

For de bedste DeFi-projekter er offentlige revisioner normen. Disse revisioner, der udføres af tredjeparter, der betales for at udløse svagheder, er standarden i Ethereums samfund.

Til dette formål bærer de bedste DeFi-projekter sig konstant – og deres kode – til Ethereum-samfundet i håb om ikke kun at handle i god tro, men også med det mål at fjerne eventuelle svagheder eller tilsyn, der muligvis har fået tidligere indledende sikkerhedsforanstaltninger.. 

Konklusion

Himlen falder ikke ind for nu. Ethereums DeFi-rum er yderst imponerende og værd meget optimisme.

Men en sort svanehændelse kan aldrig udelukkes, og DeFi – med sine tidlige sårbarheder – synes i det mindste noget frugtbar grund til en stor, dårlig begivenhed. Måske sker en relateret katastrofe, eller måske ikke i mange år. Men uanset hvad der sker, er forsigtighed uden tvivl ansvarlig.

Hvis en større sort svanehændelse rammer et DeFi-projekt i den nærmeste fremtid, kan det medføre mere negativ opmærksomhed fra globale finansielle regulatorer.

Det er altså i Ethereums interessenter at undgå økonomiske katastrofer. Ingen kode er ufejlbarlig, så vi ved ikke, hvad der vil ske i fremtiden. Men det er klart, at DeFi er en arena, hvor ekstra pleje er nøglen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me