Bankera-lån: unik lösning för kryptolån

Bankera

Det var bara en tidsfråga innan kryptovalutabaserade lån blev en sak. En sådan leverantör som nyligen gick in på den här innovativa marknaden är Bankera-lån.

Lanserad i slutet av 2019 erbjuder plattformen kryptobaserade kreditgränser från bara 25 €, upp till jättestora 1 miljon euro.

Vill du ta reda på om Bankera-lån är rätt för dina kryptofinansieringsbehov? Var noga med att läsa vår fördjupade recension.

Vad är Bankera-lån?

I ett nötskal är Bankera en onlineplattform som låter dig få en kredit, i utbyte mot att sätta dina kryptokurrencyinnehav som säkerhet. I den meningen fungerar plattformen i en liknande natur som en traditionell säkrat lån, i den mån säkerheten kommer att diktera hur mycket du kan låna.

Bankeras hemsida

När det gäller Bankera-lån börjar detta bara 25 € och går upp till maximalt 1 miljon euro. Som vi kommer att täcka inom kort beror räntan på din kryptokredit på ett antal variabler. I den nedre änden kan du få en APR på 6,95% om kreditgränsen baseras på LTV (lån till värde) på 25% eller mindre och du lånar 5000 euro eller mer.

I den högre delen betalar du upp till 16,95% april om du behöver LTV på mellan 50% och 75% och du lånar mindre än 1 000 euro. Oavsett vilket belopp du vill låna är alla lån baserade på en löptid på 12 månader. Du kan dock betala ditt lån tidigt utan extra kostnad, eller eventuellt förlänga det ytterligare om behovet uppstår.

En av de mest attraktiva aspekterna av att använda en alternativ långivare som Bankera-lån är att du kan välja hur du vill få pengarna. Du har till exempel valet att låta dina lånefonder betalas i kryptovaluta eller deponeras på ditt bankkonto i euro.

Slutligen är det också viktigt att notera att Bankera har sin egen digitala token. Känd som Banker (BKN) -token, det ger dig möjlighet att sänka dina räntor ytterligare.

Så nu när du har en kort översikt över vad Bankera-lån är, kommer vi i nästa avsnitt att undersöka hur finansieringsprocessen fungerar mer detaljerat.

Hur fungerar Bankera-lån?

Här är en steg-för-steg-process för hur en Bankera-lånekredit skulle fungera i praktiken.

Steg 1: Bedöm hur mycket du vill låna

Först och främst beror det belopp som du kommer att kunna låna genom Bankera-lån på värdet på din säkerhet. Som det är fallet med de flesta säkerställda lån i det traditionella området, är detta baserat på LTV för den underliggande tillgången.

Låt oss till exempel säga att du har 1 BTC. För enkelhetens skull antar vi att det nuvarande värdet av BTC är 10 000 euro. Bankera Loans erbjuder en LTV på upp till 75% på sina kreditrader, vilket innebär att du skulle kunna låna högst 7500 € (75% av 10.000 €).

Steg 2: Sätt in dina säkerheter

När du har bestämt dig för hur mycket du vill låna måste du sätta in dina säkerheter. Detta kommer alltid att finnas i kryptovaluta, och det specifika myntet du kan använda beror på det lånepaket du väljer.

Icke desto mindre fungerar insättningen mycket på samma sätt som en utbyte av kryptovaluta från tredje part, i den mån du behöver överföra mynt till din unika Bankera Loans-plånbokadress. När pengarna anländer kan du börja dra upp din kreditgräns.

Steg 3: Ta ut dina lånefonder

Det är viktigt att notera att du inte är skyldig att börja ta upp din kreditram för Bankera-lån. Tvärtom, om du bestämmer dig längre ner på linjen att du inte längre vill låna någonting kan du helt enkelt dra tillbaka dina säkerheter.

Med detta sagt kommer du att ha möjlighet att dra ner lånefonderna i fiatvaluta eller kryptovaluta. Om du väljer det senare måste du ha ett bankkonto som anges i euro.

Så snart du börjar dra ner din kredit kommer räntan att läggas på det belopp som du lånar.

Hur återbetalar jag min kredit?

Du måste återbetala minst räntebeloppet varje månad. Detta beror på samma datum som du tog ut pengarna, om än en månad senare.

När det gäller att göra betalningen har du återigen två alternativ. För dem som vill hålla fast vid fiat-valutan kan du göra dina återbetalningar via ditt europeiska bankkonto. Du måste verifiera din identitet innan du kan göra det.

Bankerakurser

Alternativt kan du återbetala räntan med en kryptovaluta som stöds.

Notera; du måste också hålla ett öga på värdet av din säkerhet. Till skillnad från traditionell lånesäkerhet som är denominerad i fiatvaluta kommer dina kryptovalutahållningar att gå upp och ner i värde. Som sådan riskerar du att få din säkerhet likviderad om LTV för ditt lån når 90% eller mer.

Om så är fallet kommer Bankera Loans sannolikt att försöka sälja din säkerhet på den öppna marknaden för att täcka det du är skyldig. Som sådan rekommenderas att du fyller på din säkerhetsposition för att säkerställa att dina medel inte likvideras.

Finansieringspaket till Bankera-lån

Bankera lån erbjuder tre olika lånepaket – var och en har olika räntor.

Här är nedladdningen av vad du behöver veta.

Lägsta priser:

För att få de lägsta räntorna på din kredit måste du hålla LTV på 25% mindre. Genom att göra det får du 6,95% för att låna 5000 euro eller mer och 8,95% för lån mellan 1000 och 5000 euro.

Lån på mindre än 1 000 euro kommer att locka intresse på 10,95%

Du har möjlighet att sätta in dina säkerheter i BTC, ETH, XEM eller DASH.

Mest populär:

 Om du behöver ett LTV-förhållande på mellan 25% och 50% måste du betala en högre räntesats. Lån under 1 000 euro kostar 13,95%, medan lån på 5 000 euro eller mer kostar 9,95%.

Om du lånar mellan 1 000 euro och 5 000 euro kommer detta att kosta 11,95% i ränta. Notera; du kan bara sätta in BTC eller ETH om du väljer det här paketet.

Max LTV:

Om du behöver låna ett LTV-belopp som ligger mellan 50% och 75%, betalar du de högsta räntorna som erbjuds av Bankera Loans.

Lån under 1 000 euro kostar 16,95%, medan lån mellan 1 000 och 5 000 euro kostar 14,95%.

Slutligen lockar lån på 5000 euro eller mer en ränta på 12,95%. Återigen måste din säkerhet betalas i antingen BTC eller ETH.

Oavsett vilket paket du väljer kan du låna mellan 25 och 1 miljon euro och välja att få dina lånefonder i kryptovaluta eller euro.

Kundsupport

Kundtjänst på Bankera Loans är tillgänglig dygnet runt via livechatt eller e-post.

Domen?

Sammanfattningsvis är Bankera-lån ett anmärkningsvärt alternativ om du vill låna mellan 25 och 1 miljon euro, och du är glad att sätta dina kryptokurrencyinnehav som säkerhet..

Medan de lägsta räntorna är reserverade för dem som letar efter en LTV-andel på 25% eller mindre, kan plattformen underlätta lån på upp till 75%.

Det mest attraktiva försäljningsstället för Bankera-lån är att du har möjlighet att låta pengarna överföras till ditt bankkonto i euro eller via kryptovalutor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me