Maak kennis met KeyFi: een AI-aangedreven, niet-bewarend DeFi-dashboard

KeyFi

KeyFi heeft een systeem gecreëerd dat de kloof tussen Centralized Finance (CeFi) en Decentralized Finance (DeFi) zal helpen overbruggen. Naast vele andere functies biedt het een self-sovereign identity-oplossing en ook een niet-bewarende, open-source wallet.

Er zijn veel redenen om de DeFi- en CeFi-ecosystemen te combineren, en KeyFi is momenteel een van de meest ontwikkelde oplossingen op de markt.

Een van de grootste hindernissen voor het gebruik van CeFi-platforms zijn de AML / KYC-voorschriften. Hoewel er nog steeds veel opties in de crypto-ruimte zijn die weinig of geen AML / KYC-voorschriften hebben, zal er op elk moment dat iemand de wereld van fiat-valuta wil betreden, enig niveau van toezicht zijn.

In de praktijk maken deze AML / KYC-barrières de zaken complex voor iedereen die zowel crypto- als fiat-activa wil gebruiken. Hoewel sommige beurzen, zoals Binance, robuuste tools hebben gecreëerd voor fiat-valuta en crypto, als markt, zijn deze twee systemen nog steeds erg verdeeld.

Zet een boerderij in, breng ze in evenwicht of breng ze op met behulp van de belangrijkste DeFi-platforms en verdien onderweg KEYFI-beloningen.Zet een boerderij in, breng ze in evenwicht of breng ze op met behulp van de belangrijkste DeFi-platforms en verdien onderweg KEYFI-beloningen.

KeyFi maakt het regelgevingslandschap plat

KeyFi benadert het CeFi- en DeFi-raadsel vanuit een paar invalshoeken. Een van de meest innovatieve is het eerste op referenties gebaseerde DeFi-token en het SelfKey Credentials-platform. De wereld van AML / KYC is afhankelijk van het uitgebreide gebruik van persoonlijke gegevens om de identiteit van een persoon binnen het banksysteem te verifiëren.

In de praktijk betekent dit het delen van veel persoonlijke gegevens, die niet altijd veilig worden bewaard door de bank of financiële instelling. Hoewel banken zich moeten houden aan relevante AML / KYC-procedures, worden ze niet geconfronteerd met gevolgen wanneer consumentengegevens verloren gaan door hackers, wat klanten van retailbankieren in een moeilijke positie brengt.

Zoals 2020 heeft aangetoond, zullen de grote economieën streven naar krapte regelgeving op crypto-activa, wat betekent dat platforms zoals KeyFi waarschijnlijk van vitaal belang zullen zijn voor de ontwikkeling van de industrie in de toekomst.

Uiteindelijk is meer regelgeving waarschijnlijk goed voor de industrie, aangezien er meer kapitaal op de markt zal komen vanwege het grotere vertrouwen in de platforms.

Het KeyFi-dashboardDe KeyFi-dashboard

Synergieën creëren

KeyFi verbindt gebruikers met enkele van de meest populaire DeFi-platforms zoals Aave, Uniswap en Compound, terwijl gebruikers ook KEYFI-tokens kunnen krijgen wanneer ze profiteren van het SelfKey Credentials-systeem.

Zoals veel DeFi-platforms, stelt KeyFi gebruikers in staat om te profiteren van KEY of het optreden als liquiditeitsverschaffer voor andere platforms via KEYFI.com.

KeyFi fungeerde niet alleen als hub voor populaire DeFi-platforms, maar introduceerde ook de volgende innovaties:

  • Marktinzichten: Met KeyFi kunnen gebruikers profiteren van datagestuurde AI-marktanalyse.
  • Self Key referentiesysteem: Door het SelfKey Credentials-systeem te gebruiken, kunnen KeyFi-gebruikers communiceren met enkele van de meest populaire DeFi-platforms en hoeven ze niet meer persoonlijke informatie te delen dan nodig is. Bovendien wordt persoonlijke informatie nooit on-chain opgeslagen.
  • Krachtige AI: KeyFi omvat het gebruik van een krachtige AI die een diepe historische dataset analyseert om gebruikers informatie te verstrekken over mogelijke toekomstige opbrengsten in de DeFi-ruimte.
  • Beloningen: Als stimulans kunnen KeyFi-gebruikers extra beloningen verdienen in de vorm van KEYFI-tokens door liquiditeit te bieden of door KEY-tokens uit te zetten.
  • Multi-platform prestaties: KeyFi biedt ondersteuning voor een reeks soorten stortingen, evenals connectiviteit met onder andere Compound, Balancer, Uniswap, Curve en Aave.
  • SelfKey portemonnee: Een veilige manier om met meerdere uitwisselingen te communiceren. Lees meer over hoe u aan de slag kunt gaan met de SelfKey-portemonnee door hier klikken.

De wereldwijde regelgeving

Terwijl de Bitcoin-prijzen terugkeren naar recordhoogtes, is er een groeiende beweging op de hoogste niveaus van de overheid om tokens te reguleren. In tegenstelling tot sommige landen lijken de nieuwe oproepen uit de VS en de EU zich te richten op het vergroten van de transparantie op de cryptomarkten, niet op een algeheel verbod op tokens..

In een recent persbericht meldt de Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, verklaarde,

“Deze verordening versterkt de strijd tegen de anonimiteit van transacties in digitale activa door aanbieders van digitale activadiensten (PSAN) op te nemen onder de entiteiten met een verbod op het houden van anonieme rekeningen. Er zullen nieuwe regelgevingsbepalingen worden gepresenteerd om de lancering van de markt voor digitale identiteitsoplossingen voor transacties met digitale activa te versnellen. Dit verzoek, dat afkomstig is van actoren in het ecosysteem, zal het mogelijk maken om anonimiteitstransacties in digitale activa te bestrijden en tegelijkertijd gebruikersidentificatie te vergemakkelijken. “

Le Maire verwijst naar nieuwe voorschriften die bedrijven die in Frankrijk actief zijn, verplichten om te voldoen aan AML / KYC-voorschriften die voorkomen dat anonieme personen cryptobedrijven in het land gebruiken. Dit is geen op zichzelf staande stap, en zowel de EU als de VS werken aan nieuwe manieren om de AML / KYC-compliance in de crypto-sector te verbeteren.

In feite heeft de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, onlangs gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van Italië, Japan, het VK, Canada, Frankrijk, Duitsland, de Eurogroep en de Europese Commissie, vertegenwoordigers op het hoogste niveau van de Wereldbank, de Financial Stability Board (FSB ), en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waren ook aanwezig.

Volgens Mnuchin,

“Er is sterke steun binnen de G7 voor de noodzaak om digitale valuta te reguleren … ministers en gouverneurs herhaalden hun steun voor de gezamenlijke verklaring van de G7 over digitale betalingen die in oktober werd gepubliceerd,”

Een van de belangrijkste tools die overheden in de financiële sector hebben, zijn AML / KYC-programma’s, dus het is waarschijnlijk dat elk bedrijf dat actief is in de crypto-ruimte zich op deze systemen moet concentreren om operationeel te blijven als ze zijn gevestigd in de VS of EU.

Hoewel deze voorschriften niet altijd populair zijn, kunnen ze de DeFi- en crypto-ruimte daadwerkelijk helpen nieuwe vormen van kapitaal aan te trekken, net zoals de recente stap van PayPal om de handel in en het gebruik van populaire tokens op zijn platform toe te staan, en nog meer, het kopen door nieuwe crypto-investeerders.

KeyFi is goed geplaatst om te groeien in een evoluerende markt

De enorme stormloop naar DeFi-projecten in 2020 was duidelijk een speculatieve zeepbel, maar de beste projecten hebben een mooie toekomst voor zich. Platformen zoals Polkadot zullen waarschijnlijk zowel investeerders als ontwikkelaars blijven aantrekken, en de Ethereum-blockchain is ook goed geplaatst om DeFi de komende jaren vooruit te helpen..

Institutionele investeringen in tokens nemen ook toe, waardoor de reeks tools die KeyFi heeft gemaakt er nog aantrekkelijker uitziet. Het is buitengewoon moeilijk om het soort passieve rendementen te creëren dat staking biedt op de gevestigde financiële markten, waardoor een jacht op rendement in de DeFi-sector een zeer waarschijnlijke markttrend is..

Terwijl sommige crypto-gebruikers anonimiteit willen, willen institutionele beleggers transparantie, naleving van de regelgeving en veiligheid op de markten.

DeFi doet veel om het tegenpartijrisico uit de cryptovergelijking te verwijderen (geen omgang met gecentraliseerde beurzen), en de identiteitstools die KeyFi heeft ontwikkeld, nemen het risico weg dat een institutionele belegger met slechte actoren werkt.

Het aantrekken van institutionele beleggers naar de DeFi-markten heeft duidelijke voordelen, vooral gezien het tijdsbestek waarin grotere fondsen vaak investeren.

De tools van KeyFi maken het voor beleggers van elke omvang gemakkelijk om effectief kapitaal in de bestaande DeFi-markten in te zetten, en naarmate de cryptovoorschriften zowel wat betreft duidelijkheid als efficiëntie verbeteren, kan het gecreëerde platform enorm populair worden bij institutionele beleggers en grotere fondsen die dat willen profiteren van een financieel systeem zonder een gemanipuleerd rentebepalingsmechanisme.

Blijf up-to-date met alle nieuwe innovaties van KeyFi met de SelfKey Twitter, en vergeet niet om de SelfKey-portemonnee. Het is misschien wel de toolset die de natuurlijke synergie tussen DeFi en CeFi ontgrendelt!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me