Möt Rho: Ethereum dApp banar väg för mer fasta räntor i DeFi

Ethereum DeFi

En av de största träffarna på den tidiga decentraliserade finansarenan har varit dess utlåningssektor, som har upplevt en högkonjunktur sedan topputlåningsappar som Maker och Compound verkligen började slå sina steg 2019.

Det är inte heller svårt att förstå den växande populariteten. Eftersom behovet av att gå in i byggnader med tegelstenar och arkivera pappersarbete genom människor automatiserar dApps som Maker och andra DeFi “money legos” utlåningsprocessen och förvandlar den till en 5-minuters affär som görs hemma på en bärbar dator.

Ur ett användarupplevelseperspektiv, där saker har visat sig lite knepigare kring dessa nya typer av projekt är räntor. Nämligen deras fluktuationer.

Ta till exempel fallet med Makers styrning. Som förvaltare av Dai stablecoin röstar MKR-tokeninnehavare rutinmässigt om Dai Stability Rate – räntan som debiteras användare som har tagit automatiserade Dai-lån via Maker dApp.

Som sådan fluktuerar denna ränta. För att vara säker är systemet ett nytt, men användarna är mer vana vid “fast ränta” -finansiering, och det har nyligen blivit allt fler krav på deFi-möjligheter med fast ränta därefter.

Och det är precis där det nya Rho projektet kommer in.

Rho är DeFi: s nyaste tillägg

Rho, skapat av Compound engineer Max Wolff och presenterades den 23 januari, är ett ränteswapprotokoll. DApp är utformad som en automatiserad marknadsförare byggd på Ethereum som, liksom Uniswap eller Compound, inte fungerar som en orderbok utan snarare som en enda evig pool av medel.

Varför är det så coolt då? Eftersom det banar väg för alla möjliga nya DeFi-innovationer och experiment kring fasta räntor. Med tillkomsten av Rho kommer DeFi-projekt att ha ett annat alternativ utöver Torque dApp för att utforska sådana priser.

Ser ut som @maxcwolff beslutade att bygga de fasta / flytande swapparna och det heter Rho.

Jag tänker alltid på hur snabbt detta utrymme rör sig.https://t.co/epfGi6GD08 https://t.co/btbVlDITUc

– eric.eth (@econoar) 23 januari 2020

Som Wolff fortsatte med att förklara i en inledande tweet-tråd, jämförs Rhos priser med Compounds cToken-priser, men de kan jämföras någon annanstans.

DApps skapare noterade att systemet kunde användas för många saker, t.ex. skapa en ”räntebaserad föreningslån”, säkringsrisk eller helt enkelt spekulera i räntor.

Benchmarking av Rhos priser till @compoundfinance minimerar motpartsrisk (undviker orakelproblemet) samtidigt som DeFi-lånemarknaden indexeras. Detta gör att du kan skapa en fast räntebaserad ränta eller bara spekulera i räntor.

– Max Wolff (@maxcwolff) 23 januari 2020

När det gäller varför han undvek en inställning med orderbokstyp sa Wolff:

”Att bygga detta som en [automatiserad marknadsförare] är svårare men har stora fördelar. På en tidig marknad finns det inte tillräckligt med pengar, marknadsförare eller förfining för att fylla en orderbok. AMM: er får alla att handla på en inre marknad på standardiserade villkor, så det är mindre friktion för att öppna order. “

Mest intressant av allt är att Rho nu är för alla och alla. I linje med öppen källkodsanda som genomsyrar Ethereum-ekosystemet har Wolff öppet anskaffat systemet för att, som han uttryckte det, ”inspirera samhället att bygga fantastiska saker.”

Han har också släppt en fullständig specifikation av Rho, samt en associerad referensimplementering.

Vad kommer härnäst?

I avsnittet “Framtida arbete” i Rho-tidningen noterade Wolff att några funktioner som han hade tänkt sig för protokollet om ränteswappar hade utelämnats från specifikationen för korthet och enkelhet.

Som sådan fortsatte Wolff att skissera en serie funktioner som kan rullas ut under kommande månader. Ett sådant potentiellt tillskott var att symbolisera det “proportionella ägandet” av Rhos poolade likviditetsaktier, liknande utformningen av Compounds cTokens.

Wolff förklarade också att Rho så småningom skulle kunna “hålla tillbaka en del av räntebetalningarna som reserver och fungera som en likviditetsdyna för uttag.” Han tillade att denna typ av strukturering potentiellt kan “fungera som en affärsmodell för protokollet.”

Oavsett vad som slutar hända runt projektet är det uppenbart att det är den senaste “pengar-lego” som slår Ethereum-scenen. Nu kan byggare itera om det och länka det till andra dApps för att fortsätta bygga ut nya typer av bankupplevelser.

DeFi är frittgående banktjänster

– Ryan Sean Adams – rsa.eth (@RyanSAdams) 23 januari 2020

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me