Hög avkastning på Ethereum: Dai Savings Rate träffar 7,75% & It’s Turning Heads

Tillverkare DAI

Den dollartäckta Dai stablecoin har blivit ett av de mest lovande projekten i det blommande Ethereum-ekosystemet, och stablecoinens uppstigning är redo att fortsätta också om dess unika avkastningsmekanism kan fortsätta att erbjuda imponerande avkastning.

Faktum är att i det som har blivit den senaste pannhöjande tråden runt Dai, har Maker (MKR) -teckensinnehavare – förvaltarna av Dai – bara röstat för att öka Dai Savings Rate, eller DSR, från 6 procent till 7,75 procent.

Förtrollningen har kastats&# 129497; ‍♂️

Den nya #Dai Besparingsgraden är 7,75%https://t.co/7dbAV5VZUl #MuchCoolerDai

– Maker (@MakerDAO) 26 januari 2020

DSR introducerades i november förra året och är en ny mekanism för Dai som ger sina stödjare ytterligare en monetär hävstång genom vilken man kan upprätthålla stablecoins 1 dollar-pinne.

Hur fungerar det? Enkelt uttryckt kan användare låsa sin Dai i ett speciellt smart kontrakt för att automatiskt börja samla intresse. Detta system påverkar efterfrågan, vilket i sin tur påverkar pinnen.

När det gäller vad vi har sett hittills har DSR stadigt ökat sedan förra hösten, vilket gör det alltmer attraktivt för investerare. Naturligtvis kan denna takt gå upp eller ner och bestäms löpande av MKR-väljare. Men om det förblir så högt eller går högre kan Dai-adoption – och Ethereum-adoption i förlängning – se en välsignelse.

The Early Killer Ethereum Use Case?

Det finns ingenstans i världen idag som du kan ta med en liten summa pengar till en traditionell murstenbank för att öppna ett sparkonto som skulle få 7,75 procent i årlig ränta.

Dai och dess DSR gör den typen av avkastning möjlig, och dessutom gör den det digitalt och utan tillstånd – vägar som erbjuder stora användarupplevelser (UX) fördelar framför viktiga aspekter av mainstream banking.

“Detta är en tillgång som är kopplad till dollarn och tjänar ungefär fyra gånger vad amerikanska banker erbjuder på sparkonton, tillgänglig för alla, var som helst,” Camila Russo, skapare av The Defiant nyhetsbrev, nyligen noterade.

Det är imponerande grejer. Och även om det verkligen finns olika riskhänsyn på jobbet, för Ethereum-förespråkare är det svårt att se att DSR slår 7,75 procent som något annat än en stor framgång som är värdig att evangelisera. Även när DSR satt lägre på 6 procent växte samhällssnabba redan när det gäller att lyfta fram räntans akut attraktiva avkastning.

SuperBowl-annons.

Skyltar över hela San Francisco.

Facebook-annonser.

Google AdWords.

“6% årlig ränta på ditt sparande, inget pappersarbete krävs”.@RuneKek https://t.co/TS3zWHZzEx

– Alex Masmej ☄️ (@AlexMasmej) 26 januari 2020

Mer uppmärksamhet och mer efterfrågan innebär att fler användare kommer att gå ombord, vilket tyder på att DSR – om det förblir högt – skulle bli mer populärt och därmed en allt mer ombesökt möjlighet för investerare, först i kryptoekonomin och sedan senare kanske bortom.

“En ökning av Dai Savings Rate kommer att öka efterfrågan på att köpa Dai på en börs, deponera den köpta Dai i DSR-kontraktet och tjäna ränta,” Ethereum Price-skaparen Nick Cannon har lämpligt förklarade.

60% av alla DAI är låsta på ett DeFi-sparkonto

Låt mig konvertera till normal tal:

DSR = besparingar med Fed (lägsta risk)

Förening = sparkonto med kommersiell bank

DyDx = sparkonto med en specialbank

(h / t @spencernoon Vårt nätverksnyhetsbrev!) pic.twitter.com/GM9i9dkvF7

– Ryan Sean Adams – rsa.eth (@RyanSAdams) 24 januari 2020

Variation är kryddan i DeFi

Det mest intressanta med Dai är att det är en icke-suverän programmerbar dollar byggd ovanpå Ethereum. Det betyder att det kan experimenteras med och utvidgas på alla slags intresse sätt.

Tänk till exempel hur många versioner av Dai det redan finns, och saker är fortfarande ganska tidigt. Med tillstånd av en utmärkt lista sammanställt av ConsenSys Jordan Lyall finns det för närvarande nästan 30 existerande Dai-sorter, t.ex. Dai, Sai, cDai, aDai, rDai och så vidare.

Var och en av dessa sorter ger något annat till bordet, och decentraliserade finansieringsprojekt kan utnyttja och upprepa sina unika användningsfall på praktiskt taget oändliga sätt.

Ett av de senaste tillskotten till Dai-arenan är “Chai”, som symboliserar DSR så att användare inte behöver låsa upp sin egen Dai för att direkt dra nytta av vad DSR är vid varje given tidpunkt.

Det är bara ett intressant och fräscht exempel på hur Dai nu är i centrum för en boom inom DeFi-innovation, vilket i allmänhet lovar bra för Ethereum framöver.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me