Surveying Poolz: Ett L3-bytesprotokoll för att öka likviditetsalternativ i DeFi

Poolz

Den stigande kryptoekonomin, och särskilt Ethereum nyligen, visar hur tillgångar i framtiden kommer att vara digitala och i tillägg extremt likvida.

Följaktligen är det rättvist att säga att även om vi redan ser fler och fler innovationer och milstolpar kring likviditet i krypot än någonsin tidigare, har vi kollektivt bara börjat skrapa på ytan med hur vi kan närma oss likviditet i denna alltmer tokeniserade värld.

I intresset av att skrapa djupare så att säga det nya Poolz projektet har klättrat upp till plattan.

Gå in i Poolz

Okomplicerade initiala myntoffer, eller ICO, dog av för många år sedan.

Men under 2020 har vi sett en rad kommande DeFi-projekt pröva nya typer av likviditetsfördelningshändelser, som initiala DeFi-erbjudanden. Kom ihåg hur syntetiska tillgångar projekterar UMA-protokollet genomfört en “Initial Uniswap Listing” för sin UMA-styrningstoken redan på våren, till exempel.

Men för alla fördelar har Uniswap och andra traditionella handelsprotokoll i DeFi inte skräddarsytts för att underlätta likviditetsutdelningar och auktioner – Poolz har.

Så vad är Poolz exakt?

Poolz är ett lager-3-bytprotokoll, där L3 här hänvisar till det faktum att Poolz fungerar ovanför både Ethereums bas- och applikationslager. Det är också decentraliserat och pålitligt, vilket betyder att det inte kontrolleras av några centrala parter och kan användas direkt utan hjälp av mellanhänder.

När det gäller vad Poolz underlättar att byta mot, det skulle vara tidiga tokens från tidiga DeFi-projekt, förklarar protokollets litteratur:

“Poolz är ett … sätt att ansluta innovatörer och investerare i blockchain-kryptovaluta i ett tidigt skede. Dess enhetliga gränssnitt gör det möjligt för projektägare att starta och hantera likviditetsauktioner som lätt kan upptäckas av investerare på plattformen. ” 

Så det finns hissens tonhöjd. Poolz hjälper till att starta DeFi-företag och entreprenörer i kontakt med tidiga investerare och bootstrap-likviditet genom användarvänliga tokauktioner. På andra sidan kan dessa investerare använda Poolz för att enkelt identifiera lovande nya projekt som ska användas på lång sikt.

Att hantera ett växande DeFi-behov

Enkelt uttryckt blomstrar DeFi just nu.

Till exempel finns det nu mer än 20 miljarder dollar i stablecoins, och den totala månatliga DEX-volymen blåste över 23,5 miljarder USD förra månaden. Aktiviteten inom sektorn är överallt, och hausseartade handlare och inspirerade byggare vänder sig lika. 

Med detta sagt har vi sett att förhållandena akut mognar för att få ut projekt på marknaden, men DeFi-startups experimenterar fortfarande och försöker lista ut innovativa sätt att distribuera och få likviditet till sina tokens. Det är den stora möjligheten Poolz syftar till att tackla.

Hur Poolz designas och används

Poolz har ett antal framträdande funktioner och designpunkter, inklusive följande:

  • Protokollet är inte vårdnadshavare, vilket innebär att användare alltid behåller kontrollen över sina tillgångar. 
  • Förlita sig på det bästa av vad React JavaScript-biblioteket har att erbjuda, Poolz UI är intuitivt och bekant. 
  • Poolz förlitar sig också på homomorf kryptering för att säkerställa riskminimerad decentraliserad handel. 

Följaktligen lämpar sig den övergripande utformningen av protokollet för en mängd olika användningsfall, såsom:

  • Likviditetsstartstrapping (få din token i händerna på ett globalt samhälle effektivt).
  • OTC-handel.
  • Avkastning (investerare kan tillhandahålla likviditet till symboliska auktionspooler).
  • Icke-fungibla token (NFT) auktioner. 

Pools of Poolz

Auktioner av Poolz-token stöds av likviditetspooler.

Protokollet låter användare göra “Skapade pooler”, som endast är tillgängliga för innehavare av POZ, den ursprungliga symbolen för Poolz. I tillägg finns “öppna pooler”, som, som namnet antyder, är tillgängliga för alla Poolz-användare. Den förstnämnda tar ut en avgift på 0,15% på total likviditet, medan den senare tar ut en avgift på 0,2%.

Genom att gå ytterligare ett steg kan DeFi-projekt som vill auktionera ut sina tokens genom Poolz utnyttja ett av två specifika poolformat: Direct Sales Pools (DSP) eller Time-Locked Pools (TLP).

DSP-formatet låter investerare få auktionstoken direkt efter att ha bytt till dem. Omvänt tillåter TLP-formatet investerare att få sina auktionskoder först efter avslutad inlåsningsperiod. På denna punkt lägger projektets vitbok till:

”Poolz smarta kontrakt kommer också att göra det möjligt för poolskapare att definiera anpassade inlåsningsperioder och därmed släppa de utbytta tillgångarna stegvis. Till exempel, säg, dela ut 40% av de bytte tokens omedelbart och, efter säg 1 månad, de återstående 60% i 6-lika månadsintäkter. ”

Cross-Chain Infrastructure

En annan av de mer intressanta aspekterna av Poolz är att det planerar att ha en tvärkedjig (eller som vissa skulle säga, flerkedjig) framtid.

Medan L3-bytesprotokollet förståeligt har startat sin resa ovanpå Ethereum, planerar projektets byggare att integrera sin teknik med andra toppblockkedjor så att Poolz-ekosystemet inte kommer att tappas utan spridas och interoperabelt över kryptoekonomins delar..

Tillhandahåller Poolz likviditet

Låt oss säga att du är intresserad av att tillhandahålla likviditet på Poolz. Hur skulle det fungera?

Eftersom Poolz är utformad som en marknadsplats bör du först navigera till dess användargränssnitt och börja surfa på plattformen för anmärkningsvärda möjligheter. När du väl hittat en som väcker ditt intresse är nästa steg så enkelt som att trycka på instrumentpanelens “Gå med” -knappen. Ställ in dina önskade parametrar och bekräfta vid behov så kommer du in. Det är värt att notera här att Poolz-likviditetsleverantörer tjänar pro-rata swappbelöningar, som utbetalas var fjärde timme, för sina tjänster.

Inuti POZ-token

POZ, som kommer att ha en total tillgång på 5 miljoner, är symbolen i hjärtat av Poolz-projektet. Först och främst kan token användas av innehavare för att kollektivt styra Poolz-protokollet på ett decentraliserat sätt.

“Poolz-plattformen kommer att införa en regelbunden konsensusmekanism för Proof of Stake (PoS), som gör det möjligt för POZ-innehavare att få rösträtt genom att placera sina tokens är plånböcker”, har projektets byggare förklarat tidigare. 

Denna dynamik banar väg för att intressenterna i Poolz själva bestämmer sig för projektets nyckelparametrar, t.ex. avgifter. Utöver styrning kommer Poolz också att använda ett separat satsningssystem där användare kan sätta Poolz LP-tokens för att tjäna POZ-belöningar. 1,75 miljoner POZ har avsatts under hela dessa belöningar.

NFT-vinkeln

Bakom DeFi, en av de hetaste sektorerna i kryptokonomin just nu, är NFT-arenan där vi ser media-legoprojekt börjar leva som aldrig förr.

Det är därför ytterligare ett av de mer spännande elementen i Poolz är hur protokollet omfattar NFT, som via ERC-721-standarden, och detta öppnar alla möjliga lovande möjligheter för NFT-användare som dynamiska förhållandenauktioner och bortom.

Naturligtvis måste vi vänta och se vad skapare och innovatörer lagar ihop med det här systemet, men om Poolz verkligen kan stiga upp härifrån, förvänta dig att se mer kreativa NFT-förflyttningar som underlättas av protokollet.

Poolz’s Roadmap

Q4 2020 handlar om att ta med Poolz in i rampljuset med saker som pre-listning POZ och DEX listor. Denna period vittnar också om skapandet av de första poolerna och byten på Poolz.

Under Q1 2021 fördubblas projektet för att utvidga Poolz-ekosystemet genom att integrera tvärkedjebyten, ERC-721-tokens, budauktioner och mer. Vi kommer också att se lanseringen av Poolz-styrning och POZ-insats under denna tidsram.

Under tiden blir det intressant att se vart Poolz går härifrån. Projektet har förmågan till ett lovande uppstarts-DeFi-protokoll, men bara tiden kommer att visa om Poolz-visionen kommer att fullbordas.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me