Kortlægning af Poolz: En L3-swapping-protokol til forbedring af likviditetsindstillinger i DeFi

Poolz

Den stigende kryptoøkonomi og især Ethereum på det seneste viser, hvordan aktiver i fremtiden vil være digitale og i forlængelse ekstremt likvide.

Derfor er det rimeligt at sige, at selvom vi allerede ser flere og flere innovationer og milepæle omkring likviditet i krypot end nogensinde før, er vi kollektivt kun lige begyndt at ridse overfladen med, hvordan vi kan nærme os likviditet i denne stadig mere tokeniserede verden.

Af interesse for at skrabe dybere som det nye Poolz projektet er trådt op på pladen.

Indtast Poolz

Ukomplicerede oprindelige møntoffer eller ICO’er døde for mange år siden.

Alligevel har vi i 2020 set en række kommende DeFi-projekter, der afprøver nye former for likviditetsdistributionshændelser, som De første DeFi-tilbud. Husk hvordan syntetiske aktiver projekterede UMA-protokollen en “Initial Uniswap Listing” for sit UMA-styringstoken tilbage i foråret, for eksempel.

Alligevel er Uniswap og andre traditionelle handelsprotokoller i DeFi ikke blevet skræddersyet for alle fordele for at lette likviditetsfordelinger og auktioner – Poolz har.

Så hvad er Poolz nøjagtigt?

Poolz er en lag-3-udvekslingsprotokol, hvor L3 her henviser til det faktum, at Poolz fungerer over både Ethereums basis- og applikationslag. Det er også decentraliseret og tillidsløst, hvilket betyder, at det ikke kontrolleres af nogen centrale parter og kan bruges direkte uden hjælp fra formidlere.

Med hensyn til hvad Poolz letter bytte efter, ville det være tidlige tokens fra tidlige DeFi-projekter, forklarer protokollens litteratur:

“Poolz er en … måde at forbinde innovatorer og investorer på tidligt tidspunkt med blockchain-kryptokurrency. Dens ensartede grænseflade gør det muligt for projektejere at starte og styre likviditetsauktioner, der let kan findes af investorer på platformen. ” 

Så der er elevatorhøjde. Poolz hjælper med at starte DeFi-virksomheder og iværksættere med at oprette forbindelse med tidlige investorer og bootstrap-likviditet gennem brugervenlige tokenauktioner. På bagsiden kan disse investorer bruge Poolz til let at identificere lovende nye projekter til at støtte på lang sigt.

Håndtering af et voksende DeFi-behov

Kort sagt, DeFi blomstrer lige nu.

For eksempel eksisterer der nu mere end 20 mia. Dollars stablecoins, og den samlede månedlige DEX-volumen sprang forbi 23,5 mia. $ Sidste måned. Aktiviteten i sektoren er overalt, og bullish forhandlere og inspirerede bygherrer er på vej op. 

Når det er sagt, har vi set betingelserne akut modne for at bringe projekter på markedet, men DeFi-startups eksperimenterer stadig og forsøger at finde ud af innovative måder at distribuere og bringe likviditet til deres tokens. Det er den store mulighed, Poolz sigter mod at tackle.

Hvordan Poolz er designet og brugt

Poolz har en række fremtrædende funktioner og designpunkter, herunder følgende:

  • Protokollen er ikke frihedsberøvende, hvilket betyder, at brugerne til enhver tid har kontrol over deres aktiver. 
  • Stolende på det bedste af, hvad React JavaScript-biblioteket har at tilbyde, er Poolz UI intuitivt og velkendt. 
  • Poolz er også afhængig af homomorf kryptering for at sikre risikominimeret decentral handel. 

Følgelig egner det overordnede design af protokollen sig til en række brugssager, såsom:

  • Bootstrapping af likviditet (få dit token effektivt i hænderne på et globalt samfund).
  • OTC-handel.
  • Yield farming (investorer kan levere likviditet til tokenauktionspuljer).
  • Ikke-fungible token (NFT) auktioner. 

Puljerne i Poolz

Poolz token-auktioner understøttes af likviditetspuljer.

Protokollen giver brugerne mulighed for at oprette “Oprettede puljer”, som kun er tilgængelige for indehavere af POZ, det oprindelige token for Poolz. I forlængelse er der “åbne puljer”, som, som deres navn antyder, er tilgængelige for enhver Poolz-bruger. Førstnævnte opkræver et gebyr på 0,15% af den samlede hævede likviditet, mens sidstnævnte opkræver et gebyr på 0,2%.

Ved at gå endnu et skridt videre kan DeFi-projekter, der er interesseret i at auktionere deres tokens gennem Poolz, udnytte et af to specifikke poolformater: Direct Sales Pools (DSP) eller Time-Locked Pools (TLP).

DSP-formatet giver investorer mulighed for at modtage auktionstokener straks efter at have byttet ind i dem. Omvendt tillader TLP-format investorer kun at modtage deres auktionstokener efter afslutningen af ​​en lock-in-periode. På dette punkt tilføjer projektets hvidbog:

”Poolzs smarte kontrakt vil også gøre det muligt for poolskabere at definere brugerdefinerede lock-in-perioder og dermed frigive de byttede aktiver trinvist. Lad os f.eks. Sige, udbetale 40% af de byttede tokens med det samme og efter sige 1 måned de resterende 60% i 6-lige månedlige optjente. “

Tværkædeinfrastruktur

Et andet af de mere interessante aspekter ved Poolz er, at det planlægger at have en tværkædet (eller som nogle vil sige, multikæde) fremtid.

Selvom L3-udvekslingsprotokollen forståeligt nok har startet sin rejse oven på Ethereum, planlægger projektets bygherrer at integrere deres teknologi støt med andre topblokkæder, så Poolz-økosystemet ikke bliver lukket, men spredt og interoperabelt på tværs af kryptoøkonomiens dele.

Tilvejebringelse af Poolz likviditet

Lad os sige, at du er interesseret i at levere likviditet på Poolz. Hvordan ville det fungere?

Da Poolz er designet som en markedsplads, skal du først navigere til dets brugergrænseflade og begynde at gennemse platformen for bemærkelsesværdige muligheder. Når du har fundet en, der vækker din interesse, er det næste trin så simpelt som at trykke på dashboardets “Join” -knap. Opsæt dine ønskede parametre, og bekræft efter behov, så er du inde. Det er værd at bemærke her, at Poolz-likviditetsudbydere tjener pro-rata-swap-belønninger, der udbetales hver fjerde time, for deres tjenester.

Inde i POZ Token

POZ, som vil have en samlet forsyning på 5 millioner, er symbolet i hjertet af Poolz-projektet. Først og fremmest kan tokenet bruges af indehavere til kollektivt at styre Poolz-protokollen på en decentral måde.

“Poolz-platformen vil implementere en regelmæssig konsensusmekanisme med bevis for stak (PoS), der gør det muligt for POZ-indehavere at få stemmeret ved at indsætte deres tokens er udpeget tegnebøger,” har projektets bygherrer forklaret tidligere. 

Denne dynamik baner vejen for, at interessenterne i Poolz selv bestemmer projektets nøgleparametre, f.eks. gebyrer. Ud over styring vil Poolz også anvende et separat indsatssystem, hvor brugere kan stake Poolz LP-tokens for at tjene POZ-belønninger. 1,75 millioner POZ er afsat i løbet af disse indsatsbelønninger.

NFT-vinklen

Bag DeFi er en af ​​de hotteste sektorer i kryptokonomien lige nu NFT-arenaen, hvor vi ser medielegoprojekter begynde at blive levende som aldrig før.

Derfor er et andet af de mere spændende elementer i Poolz, hvordan protokollen omfavner NFT’er, som via ERC-721-standarden, og dette åbner alle mulige lovende muligheder for NFT-brugere som dynamiske forholdsauktioner og videre.

Selvfølgelig bliver vi nødt til at vente og se, hvad skabere og innovatører laver mad med dette system, men hvis Poolz virkelig kan løbe op herfra, så forvent at se mere kreative NFT-forays lettet af protokollen.

Poolzs køreplan

Q4 2020 handler om at bringe Poolz ind i rampelyset med ting som pre-notering af POZ og DEX-lister. Denne periode vidner også om oprettelsen af ​​de første puljer og bytter på Poolz.

Derefter fordobles projektet i 1. kvartal 2021 med at udvide Poolz-økosystemet ved at integrere cross-chain swaps, ERC-721-tokens, budauktioner og mere. Vi ser også lanceringen af ​​Poolz-styring og POZ-indsats i løbet af denne tidsramme.

I mellemtiden vil det være interessant at se, hvor Poolz går herfra. Projektet har skabt en lovende upstart DeFi-protokol, men det er kun tiden, der viser, om Poolz-visionen fuldt ud vil blive gennemført.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me